Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Πέρι ανωνυμίας...


Το προνόμιο της ανωνυμίας

Τα blog παρέχουν την δυνατότητα σε πολίτες με ανησυχίες να μοιράζονται ελεύθερα και άφοβα καταστάσεις, εμπειρίες, απόψεις, χαριτωμένες και θλιμμένες στιγμές που μας πονάνε, πράγματα που αγαπάμε.

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τον καθημερινό καταιγισμό πληροφοριών που δεχόμαστε, το πολυπολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε, τη σύγχυση των ΜΜΕ και των βαρόνων που τα υπηρετούν! Απέναντι λοιπόν σε όλα αυτά σαν ενεργοί πολίτες αυτού του νησιού έχουμε διαμορφώσει άποψη, γνώμη και λόγο για όσα συμβαίνουν γύρω μας.


Δεν δεχόμαστε την λογική που λέει ότι ΄΄μπες στο δημόσιο βίο και να αγωνιστείς για αυτά που λες΄΄. Είμαστε ελεύθεροι πολίτες να επιλέγουμε πως θα ενεργούμε και δε δεχόμαστε γραμμή από κανέναν.

Δεν είμαστε και ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι, απλά αυτά που συζητάμε στην παρέα μας τα μοιραζόμαστε διαδικτυακά, μια δυνατότητα ηλεκτρονική που μας παρέχεται και που αναγκαστικά παίρνουν μια δημοσιότητα. Αυτή όμως η δημοσιότητα για τους ΄΄βολεμένους΄΄ οι οποίοι θεωρούνται κατεστημένο στο Νησί μας, είναι ανεπιθύμητη!

Πραγματικά μας άφησε άφωνους η σκληρότητα απάντησης στα όσα έλεγε ένας συμπολίτης μας …ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! (δεν έχει σημασία τόσο τι έλεγε αλλά το θάρρος που βρήκε να τα πει δημόσια).

Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας αλάθητους , και δεν πιστεύουμε πως δεν θα υπάρξει κάποια ανάρτησή μας στο μέλλον που ίσως να εκφράζει τον ενθουσιασμό της στιγμής ,αλλά πολύ πιθανόν να μην είναι αντικειμενική. Γι αυτό είμαστε εδώ ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση.

Όταν γράφεις μια άποψη και την υποστηρίζεις υπάρχουν αμέσως - αμέσως και κάποιοι που υποστηρίζουν το αντίθετο.Ε!!! τι να κάνουμε τώρα…. Δεν μπορούν να είναι όλοι ευχαριστημένοι. ΄΄Η αλήθεια μου μπορεί να είναι θλίψει για σένα΄΄ λέει ο ποιητής…

Ο Σαντορινιός είναι αποτέλεσμα πολλών και δεν φέρει αμιγώς προσωπική υπογραφή. Αυτό για μας είναι το ωραίο. Δεν θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι μονοδιάστατο και μονόχνοτο. Θα μπορούσε να είναι επώνυμος αλλά πιστεύουμε πως ο Σαντορινιός πρέπει να μείνει ανώνυμος.

Γιατί ο ΄΄Σαντορινιός΄΄ είναι:

Ο ανώνυμος πολίτης που ταλαιπωρείται με το ΙΚΑ της Σαντορίνης αναγκάζοντας τον να δώσει το περίφημο γρηγορόσημο ώστε να εξυπηρετηθεί!

Ο ανώνυμος που ταλαιπωρείται με την πολεοδομία η οποία καταπίνει την κάμηλο και διυλίζει τον κώνωπα!

Ο ανώνυμος επαγγελματίας που νιώθει το άδικο κράτος όπως εκφράζεται μέσω της Δ.Ο.Υ. Θήρας να τον εξοντώνει στο φέρε-φέρε χρήματα γιατί αλλιώς θα σου κάνουμε έλεγχο 10 ετίας!

Ο ανώνυμος που βιώνει την αναλγησία των υπευθύνων του Δήμου που πληρώνουν για το προηγούμενο μήνα εργασίας τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους τους ή που ζητά το 2% επί των ακαθαρίστων από τα μαγαζιά και καθαριότητα δεν υπάρχει!

Ο ανώνυμος που είναι ανυπεράσπιστος απέναντι στο καρτέλ των μεγαλοδικηγόρων που είναι τόσο διαπλεκόμενοι κάποιοι από αυτούς, ώστε η καημένη η ΄΄Δικαιοσύνη΄΄ και οι εκπρόσωποί της να πρέπει να αποδώσουν δικαιοσύνη μέσα σε φωνές, στρες και άγχος και άλλοτε να μην μπορεί να αρθρώσει λόγο!

Ο ανώνυμος που υποφέρει από τους νταήδες σε κάποια χωριά οι οποίοι κλείνουν τους ανταγωνιστές τους με την μαγκιά του έτσι θέλω και κανείς να μην μιλά…

Ο ανώνυμος που καταστρέφει το αυτοκίνητό του στους άθλιους δρόμους!

Ο ανώνυμος που στέλνει τα παιδιά του σε σχολεία που δεν έχουν αίθουσες!

Ο ανώνυμος που τρώει στη μάπα τις τεράστιες αφίσες που με τόση ευκολία κολλιούνται και με τόση αδιαφορία κανείς δεν τις μαζεύει!

για για για χιλιάδες για για θα μπορούσαμε να γράψουμε …Δεν είμαστε κακοπροαίρετοι καλοπροαίρετοι είμαστε και νοιαζόμαστε για τον τόπο μας.

Μακάρι να μην υπάρχουν αφορμές και να αρκούμαστε σε ωραίες φωτογραφίες ,σε τραγουδάκια ,σε προσωπικό ημερολόγιο ,σε προτάσεις ζωής! Δημοσιεύουμε τα πάντα ακόμη και κάθε κακόπιστη κριτική ,αρκεί στοιχειωδώς να σέβεται το εαυτό της και όσους μας διαβάζουν. Δεν μας αρέσουν οι είρωνες και αυτοί που ισοπεδώνουν xυδαία τον άλλο επειδή απλά διαφωνούν μαζί του.

Επειδή το λοιπόν είτε επώνυμα είτε ανώνυμα οι αντιρρήσεις θα υπάρχουν και αναγκαστικά θα έρθουμε σε σύγκρουση με συμφέροντα η στοιχειώδης ανωνυμία ενός blog είναι το ελάχιστο μέτρο προστασίας του. Επιμένουμε στην ανωνυμία. Και νοιώθουμε προνομιακοί για αυτό. Έτσι τουλάχιστον πράττουμε τώρα, για το αύριο δεν ξέρουμε..

Σαντορινιός

Πηγή:http://santo-rinios.blogspot.com/2009/08/blog-post_5792.html


Θήραζειν: Διαβάζοντας και τα σχόλια κάποιου ...ανώνυμου "Wishmaster" στο θέμα πέρι της λειτουργίας της Φιλαρμονικής Θήρας και τις όποιες ευθύνες έχει το ΔΗΚΕΘ, όπου για μια ακόμη φορά το θέμα μάλλον είναι η ανωνυμία και όχι η επισήμανση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Έλληνας πολίτης στην προκειμένη περίπτωση το κλείσιμο της Φιλαρμονικής, νομίζουμε ότι ο "Σαντορινιός" το αναπτύσσει μια χαρά το θέμα πέρι της ανωνυμίας. Ξέρουμε ότι τα ιστολόγια ενοχλούν γιατι πολύ απλά επισημαίνουν πράγματα που ακόμα και οι "κανονικοί" επαγγελματίες της ενημέρωσης , όχι απλά κωφεύουν αλλά σκοπίμως το τραβάνε όπου φυσάει το συμφέρον είτε των αρχόντων είτε των αφεντικών και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την δική μας μικρή κοινωνία. Αφήστε λοιπόν τον πόνο με τα ιστολόγια και φροντίστε να λύνετε όποια προβλήματα παρουσιάζονται και υπάρχουν και πιστέψτε μας υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που καθημερινά και για χρόνια ταλαιπωρούν τον πολίτη στο νησί μας, εκτός εάν η μη επίλυση τους δεν γίνεται επειδή υπάρχουν τα ...ιστολόγια!
Ανοίγουν και τα σχολεία σε λίγες μέρες...εάν από τώρα κάνουμε τις επισημάνσεις και κριτικές μας θα φανούμε κακοί; Να ξεκινήσουμε από το ΕΠΑΛ;

4 σχόλια:

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Ανωνυμου Wismaster? Μαλιστα επώνυμε Θηραζειν. καλα εσύ είτε συνεχίζεις να είσαι γραφικός φίλε μου είτε δεν έχεις παρακολουθήσει το θέμα όπως πρέπει. Αφού η δουλειά σου είναι να αναδημοσιευεις κείμενα, πήγαινε διάβασε στα θηραματα να δεις αν αναφέρω η οχι το όνομα μου. πραγματικά είσαι γενικά τοσο κακοπροαίρετος που δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ μαζί σου...Γραψε κατι δικό σου να σου απαντήσω. Να εισαι καλα...

Θήρα-ζειν είπε...

Τώρα φαντάζομαι ότι ενοχλεί που αναδημοσιεύω και κείμενα! Κακοπροαίρετος θα ήμουν εάν θα είχα προσέξει το ...ονοματάκι σου και θα συνέχιζα να σε αποκαλώ ανώνυμε αλλά είπαμε ο κακοπροαίρετος είμαι εγώ...ο ανώνυμος!
Και αφού θες κάτι δικό μου να ρωτήσω πότε θα έχει και πάλι Φιλαρμονική ο Δήμος Θήρας; Άλλα ξέχασα περιμένουμε τις αποφάσεις της περιφέρειας!
Να είσαι και εσύ καλά.
Ανώνυμος ...ο κακοπροαίρετος!

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Εμενα δε με ενοχλεί προσωπικά τιποτα περα απο τις κρίσεις σου για πράγματα στα οποία δεν έχεις την παραμικρή ιδέα. Ακου "το" ΔΗΚΕΘ. Μπράβο ταχύτητα πάντως....Δημοσευσες την απάντηση, να δω αύριο αν έχεις την ευθυξια να δημοσιευσεις και μια άλλη απάντηση. Θα λειτουργήσει η "φιλαρμονική" όταν επιτελους έρθει αυτή η πολυπόθητη έγκριση που ειρωνευεσαι ΑΛΛΑ ξέχασα εσύ εισαι ανωνυμος δεν υπόκεισαι σε νομους και κανονες, πυροβολείς ανεξελεκτα.

Θήρα-ζειν είπε...

Το Θήραζειν θα ήθελε να ευχαριστήσει τον χρήστη Wishmaster για την ευγενική δημοσιότητα που χαρίζει στο ιστολόγιο μας.
Εφόσον το πληκτρολόγιο χαρκατηρίζεται και πυροβολισμός περιμένουμε με αγωνία να μας φυλακίσετε δίπλα στα μέλη της 17Ν στον Κορυδαλλό! Όσο για τα πέρι νόμων και κανόνων άφησε την καραμέλα γιατί έλιωσε!
Αγαπητέ φίλε Wishmaster δεν την καταλαβαίνω την πρεμούρα σου, αντι να στρωθείτε και να παράγετε επιτέλους έργο σας ενοχλεί η κρίση που βγαίνει από ένα ιστολόγιο. Μπράβο σας. Εάν έχετε κάτι να πείτε φροντίστε με τα έργα και τις πράξεις σας να μας απαξιώσετε, αφού τόσο πολύ σας ενοχλεί η κρίση μας, και όχι με μεθοδευμένες επιθέσεις και χαρακτηρισμούς με τον ίδιο τρόπο που εσείς και καλά μας καταγγέλετε ότι κάνουμε.