Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Χαιρετίσματα στην εξουσία...



Ελπίζουμε τώρα που έχουμε το κλειστό Γυμναστήριο και πλησιάζει και ο χειμώνας αφού το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας εγκαταλείπει, φεύγουν και τα πολλά φώτα τα κοσμοπολίτικα και της δημοσιότητας να βρούμε τρόπους ο Πολιτισμός αλλά και Αθλητισμός να μας φέρνουν πιο κοντά.

21 σχόλια:

thira-mata είπε...

Ειρήνη παιδιά .Ειρήνη . Τέτοιου είδους κόντρες , εξυπηρετούν άλλους .¨Όχι εσάς-εμάς . .Συμμορφωθείτε λίγο .Ναι θηραζείν , μπορεί να είναι ‘’υπάλληλος’’ , αλλά που το πρόβλημα .Σου δίνετε η ευκαιρία μέσα από τους ‘’υπάλληλους καμία φορά να γεφυρώνεις τις απόψεις σου και να τις κάνεις πράξη .Κι εσύ ‘’υπάλληλε’’ δεν νομίζω πως το ύφος που χρησιμοποιείς τελευταία σου ταιριάζει .
Ειρήνη παιδιά .Πραγματικός σκοπός όλων μας , θα πρέπει να είναι αυτό που επισημάνει ο del . Για μια Σαντορίνη που πραγματικά ονειρευόμαστε .Ο καθένας με τις απόψεις του .Ο καθένας με αυτά που πιστεύει .Και όπως έχω ξαναγράψει , σκοπός της κριτικής και της σάτιρας , είναι να δούμε κάποια στιγμή αυτά που κριτικάρουμε και σατιρίζουμε να καλυτερεύουν .Και όταν κάτι τέτοιο γίνετε ή προσπαθεί να γίνει πράξη , θηραζείν , το διατυπώνουμε και το επισημάνουμε .
(έχει γραφτεί και παρακάτω)
Τα thira-mata

Θήρα-ζειν είπε...

Δεν βλέπω να διαφωνούμε σε όσα λες Thira-mata αλλά το ζουμί για κάποιους "υπάλληλους" αλλού είναι! Που άραγε και έχει πέσει τόση...λαχτάρα;
Κάποιοι την δική μας κριτική ή την δική μας ματιά πάνω σε θέματα δεν θα την δούνε ποτέ με καλό μάτι, ειδικά εάν νιώθουν ότι απειλούνται τα ..μικροσυμφέροντα τους ακόμα και τα υπαλληλικής φύσεως. Λυπόμαστε αλλά εμείς ούτε υπάλληλοι είμαστε ούτε τέτοιοι θέλουμε να γίνουμε. Μπορούμε να πούμε πολλά αλλά έχει αρχίζει να κουράζει αυτή η επιτιδευμένη κόντρα που κάποιοι "υπάλληλοι" φροντίζουν να ταίζουν.
Για την Σαντορίνη που ονειρευόμαστε...καιρός να διώξουμε τους εφιάλτες της...

Σιγαλας Μακαριος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Θηραιος ο Αιρετικος Αυτοχθων είπε...

Eκτιθεσαι ανεπανόρθωτα με το να διαγράφεις τον αντίλογο. Μαλλον εσύ δεν επιδέχεσαι κριτικής για τη ανουσια κριτική σου. Και δε μιλάμε ως φιλοι του wish αλλα ως πολιτες αυτου του τοπου, εκτος και αν ειμαστε και εμεις υπαλληλοι. Φιλε μου με το να σε λεει γραφικό λιγα λεει με τον τρόπο που λειτουργεις... Τ εχεις αναγει σε προσωπικό και επιμενεις να εισαι εριστικός εξυπηρετώντας τι? Τον μισθό του Λανάρα? Τελος πάντων δεν μας αφορά.Σου ευχομαστε καλα μυαλα και προσοχή στις λακούβες που σκαβεις, εισαι και αφεντικό πανάθεμα σε...

Θήρα-ζειν είπε...

Ώστε εγώ εκτίθομαι ανεπανόρθωτα; Καλά θα κάνεις να διαβάσεις όσα μου "κατεβάζει" το κολλητάρι σου μέρες τώρα και που εσύ ο ίδιος τρέχεις να αναπαράγεις στο ιστολόγιο σου. Και όλα αυτά επειδή ασκήσαμε κριτική για το θέμα ...της Φιλαρμονικής! Τελικά κάποιοι είναι υπερευαίσθητοι αλλά μόνο σαν υπάλληλοι και εξυπηρέτες συμφερόντων γιατί σαν πολίτες άστα να πάνε.
Αντίλογο με κάποιον που από την πρώτη στιγμή θέλει να μας την πει,που συστηματικά πλέον μας βρίζει και βασικά θέλει να αποκαλύψει την ανωνυμία μας για να δράσουν μετά τα διάφορα κοράκια, δεν κάνουμε. Τον αγνοούμε και τον διαγράφουμε με τον πιο απλό τρόπο που μας παρέχει το σύστημα εδώ μέσα είτε αυτό αρέσει σε κάποιους ευαίσθητους "δημοκρατικούς" ή όχι. Άλλωστε ο υπάλληλος έχει το δικό του ιστολόγιο όπου αντί να μας ενημερώνει για τις δραστηριότηες αυτού για το οποίο πληρώνεται φροντίζει να πετάει λάσπη και ύβρεις.
Μακάρι να ήταν το θέμα ο Λανάρας, απλά η πρόφαση ήταν αυτή για κάποιους για να μην χάσουν τα "κεκτημένα τους".
Το τι σας αφορά ή όχι φαίνεται καθαρά με την επιμονή να προσπαθείτε να χτυπήσετε κάθε τί που δεν κάθεται στις δικές σας ορέξεις και κριτικές. Εμείς από εδώ συνεχίζουμε, άλλοτε σαρκάζοντας, άλλοτε πιο σοβαρά και άλλοτε πιο χαλαρά, δεν θα μας υποδείξει κανείς τον τρόπο. Δεν είναι έργο ζωής απλά είναι μια προσπάθεια καταγραφής και συγχρόνως η κατάθεση της δικιάς μας άποψης και κριτικής. Σας αρέσει την διαβάζετε, δεν σας αρέσει την προσπερνάτε εκτός εάν νομίζετε ότι γίναμε πολιτικό και κριτικό βαρόμετρο του νησιού, κάτι που μας τιμά, αλλά δεν επιδιώκουμε, ακόμη και όταν μας βρίζετε.
Για λακούβες θα βρεις μπόλικες πηγαίνοντας προς τον Αη Γιώργη στον Περίβολο και απο αφεντικά άλλο τίποτα...αφεντικά και πρόεδροι όλη η χώρα ακόμα και οι υπάλληλοι!
Περαστικά...

Θηραιος ο Αιρετικος Αυτοχθων είπε...

Για να τα διαβάσω αυτά που σου σουρει πρέπει να μην τα διαγράφεις. Απο οσα ειχα δεί σου τα έσουρε για την αστεία κριτική σου σε πραγματα που δεν ειχες γνωση και δεν εκανες τον κοπο να μάθεις. Συγνώμη αλλα εσυ φαινεται πως λειτουργείς με εμπάθεια και προβαινεις σε χαρακτηρισμους ως "υπάλληλο" . Δηλαδή οι υπαλληλοι σε μια εργασία που προασπιζουν τη δουλειά τους δεν εχουν λόγο? Ειναι τελειως αυθαιρετοι οι συλλογισμοί σου και μου φαινεται πως σε διατρεχει μανία καταδίωξης.Λασπη και υβρεις οταν εσυ τον χαρακτηριζεις υπαλληλο επειδη ετσι σου αρεσει και αυθερετα λες πως περνει γραμμη? να σε δωσει στα αφεντικα? Ρε δε παμε καλα...Πολλα θριλερ μυστηριου βλέπεις. Δεν γνωριζεις προφανώς το wish ως ατομο και κανεις ασχημους χαρακτηρισμούς που πιστεψε με οχι ειναι απλά αστειοι αλλα εγω στη θεση του δε θα σε ελεγα απλα γραφικό.Δε θα μπω στη διαδικασία εγω να σου πω ποσο λαθος εισαι αλλωστε δεν τον ξερεις και αγνοεις την προσπαθεια που κανει να αλλαξει λιγο η υφή τουλαχιστον ως προς το ειδος των εκδηλωσεων. Παρε ενα προγραμματακι της ΔΗΚΕΘ και θα καταλαβεις τι εννοω, με ολο το σκυλολοι που μας ταιζουν χρονια τωρα.
Παντως απο οσα εχω διαβασει εσυ φαινεσαι να το εχεις θέσει επι προσωπικού γιατι σου ασκησε κριτική επι των λόγων σου, επειδη συγνώμη, αλλα φανηκες λιγο εμπαθης ως προς την επιχειρηση που δουλευει. Οταν λες "ΤΟ" ΔΗΚΕΘ (δηλώνει παντελή αγνοια) και κανεις πως δεν καταλαβαίνεις οτι οι υπηρεσίες διεπονται απο νομους και κανονες φυσικό ειναι ο αλλος να θεωρησει οτι καπου αποσκοπείς και εισαι εγκαθετος. Την ελευθερία του λόγου δε σου τη στερησε ο wish, πως αλλωστε, εσυ δεν αντεχεις σε κριτική και διαγραφεις απαντησεις. Γιατί αραγε? Ευτυχως φιλε μου που το "φιλαρακι" μου δουλευει σε μια τετοια δουλεια μπας και αλλαξει η κατασταση λιγάκι . Το αν πληρωνετε η δε πληρωνετε τι σχεση εχει? του κρατας τα λογιστικα? Να σε πληροφορήσει επι προσωπικου για τις εκδηλώσεις? Απο οσο εχω δει βγαινουν Δελτια τυπου στα τοπικα ΜΜΕ. Φροντισε φιλε μου οταν κρινεις καποιον να δεχεσαι και τον αντιλογο. Δυστυχως αφεντικο, προεδρος και Δημαρχος δειχνεις να εισαι εσυ με την συμπεριφορα σου. Οπως σου εγραψα και εγω για σατυρα, θα τον αντικαθιστουσες επαξια, αλλωστε και αυτος που εχουμε, οτι φανει του Λολοστεφανή ειναι...
Περαστικα σε σένα φιλε μου, εσυ τσιτωνεις, εμεις απλα φοβομαστε μη παθεις κανα εμφραγμα απο το μισος που βγαζεις. Να εισαι καλα...

izmir είπε...

γιατι τοσο κομπλεξ θηραζειν?πως αντεπιτιθεσαι με στρουνθοκαλισμο?λυπαμαι αλλα και μια στο εκατομμυριο να ειχες δικιο το εχασες...αν δεν εισαι ικανος να συντηρεις blog υπερασπιζοντας με λογο τα πιστευω σου κ οχι με φασιστικα μεσα λυπαμαι....και εσυ θηραιε αιρετικε ας μην ασχολεισαι με ανουσιες κοντρες...

Θήρα-ζειν είπε...

Μίσος, έμφραγμα, εμπάθεια, φασιστικά μέσα και τόσα άλλα. Μεγαλώστε και άλο τον κατάλογο.
Βρε καλά κάνετε και τον υπερασπίζεστε...φιλαράκι σας είναι, αύριο μπορεί να γίνει και σούπερμαν γιατί όχι και Χάρυ Πόττερ που παίζει και αυτές τις μέρες ο κινηματογράφος! Όσο για το ιστολόγιο αυτό ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα ενοχλούσε τόσο και μάλιστα τόσο γρήγορα. Σίγουρα κάτι θα μείνει από τα ταραγμένα πλέον νερά και όχι από τα λιμνάζοντα όπως μας έχουν συνηθίσει χρόνια τώρα άρχοντες, αφεντικά και ...υπάλληλοι!
Εάν νιώθετε ναυτία ή πάρτε χάπι ή απλά κατεβείτε από το πλοίο!
Oh Captain, my Captain...

Υγ: Συγνώμη που δεν σκύβουμε το κεφάλι...

Θηραιος ο Αιρετικος Αυτοχθων είπε...

Παντως προς το παρον εσυ εχεις καταντησει εμπαθής εαν δε το χεις καταλάβει. Το φιλαρακι μας αν ειχε αδικο σε αυτά που σου λεγε θα το κατηγορουσαμε πρωτοι. Αυτο καταλαβες? οτι ενοχλει το ιστολογιο σου? αυτό σου εμεινε? ρε φιλε τελικα δικιο εχει ο wish οτι εσυ μαλλον αλλα διαβαζεις και αλλα καταλαβαινεις. Τι να πω... νομιζεις οτι εκανες κανενος ειδους κριτικη τωρα και χαρηκες? προσωπικες προσβολες και λασπη πετας, και εισαι περηφανος γι αυτο? Δεν εχω διακρινει ιχνος κριτικής στο λόγο σου παρα μονο χαρακτηρισμους και αυθαιρετα συμπερασματα για το "φιλο" μας οπως λες. Απαντησεις σου δεν ειδαμε. Φιλε μου θα σου συνιστουσα να σκεφτεσαι πριν γραψεις κατι και εκτοξευσεις κατηγοριες αλογιστα αλλα νομιζω οτι θα χάσω το χρονο μου. Αλλωστε αν συνεχισουμε ετσι θα διαγραφεις και τα δικα μου σχολια σε λιγο, και ο wish υπερασπιστες δεν εχει αναγκη και θα μας κραξει αν δει οτι απαντησαμε. Τεσπα, σου ευχομαστε ολοψυχα, να βγαλεις τις παρωπιδες κ να δεις καθαρά. Εμεις την κριτικη την αντεχουμε, εσυ μαλλον φιλε μου απο οτι φαινεται οχι, και φαινεται απο την αθλια συμπεριφορά σου. Ντροπή...

thira-mata είπε...

izmir ,άσε στην άκρη τους στρουθοκαμήλους .Μην μας πληγώνεις και εμάς!!!!!!!!!!!!

Θήρα-ζειν είπε...

Πολύ Καλημέρα σας...
Είπαμε φιλαράκια είσαστε και έχετε κάθε λόγο να κάνει πλάτη ο ένας στον άλλον, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που και η διαδικτυακή σας ύπαρξη άρχισε κατόπιν...εορτής!
Εάν δεν ενοχλούσαμε θα φροντίζατε από την πρώτη στιγμή να μας προσπεράσετε αντί αυτού κολλήσατε στις ...λάσπες και στις προσβολές που πετάμε στον... υπάλληλο! Σιγά μην τον κάνετε και ντα!
Αυτά είναι λοιπόν.
Καλημέρα και πάλι και περαστικά.

Αλήθεια "εσεις" που αντέχετε την κριτική είσαστε πολλοί; Το είδα με την αντίδραση σας σε ένα απλό σχόλιο για την μακροσκελέστατη πρώτη απάντηση του Καφιέρη προς τον Λανάρα!
Αλλά ξέχασα συν τοις άλλοις είμεθα και κρυώκολοι!

Θηραιος ο Αιρετικος Αυτοχθων είπε...

Η διαδικτυακή μας υπαρξη ισως να έχει αρχισει πρωτού μαθεις τι εστι πληκτρολογιο του υπολογιστή. Διαδικτυακή υπαρξη δεν ειναι μόνο το blog φιλε μου. Παλι δε λες να καταλαβεις οτι οι προσωπικες προσβολές δεν ειναι κριτική αλλα εμπαθεια. Τι να σου κανω...κανε αγωνα εναντια στα φαντασματα που βλεπεις και σε εχθρους που δημιουργείς προσβαλλωντας ανθρωπους που δεν γνωριζεις. Αφορμή πηραμε απο τα Θηρα-ματα και οχι παντως απο τι δικο σου ιστολογιο. Ιστολογια εχουν και αλλοι φίλοι μας και θα τους καλεσουμε να συμμετεχουν εδω και αυτοι.Στην παρεα ειναι αρκετοι και θα μεγαλώσει και αλλο.Ειμαστε πολλοι υπαλληλοι εδω... και ειμαστε υπαλληλοι της συνειδησης μας οπως λεει και ο φιλος μας ο wish.
Απλα απαξιούμε πλέον, εχεις χασει τελειως το νοημα. Τωρα για την απαντηση στον κο Λαναρα που προφανως καει εσενα η το φιλο σου δεν εχουμε λογο να μην πιστεψουμε τον φιλο μας wish που ηταν συμετοχος και αυτηκοος μαρτυρας και σιγουρα ξερει καλυτερα απο εσενα το τι ειπωθηκε και τι συμβαινει. Τωρα εσυ τι εξυπηρετείς δε γνωριζουμε και δεν μας απασχολεί.Αραγε ποιανου υπαλληλος εισαι εσύ?
Η κριτική πρεπει να γινεται οταν υφισταται λογος και η κριτική δεν ειναι αυτο που κανεις εσυ, γιατι λόγο δεν εχεις αρθρωσει παρα μονο εκτοξευεις υβρεις. Οι επικυνδινες γενικευσεις και ο Δον Κιχωτισμος σου σε καθιστά εμπαθή...


Κρυοκωλος παντως εισαι και φαινεσαι...
Να εισαι καλα ΥΠΗΡΕΤΗ της ελευθερης εκφρασης, παντα τετοια.
Χαιρε Αφεντη, οι υπαλληλοι σε χαιρετουν...
omg & 3 lol

Θήρα-ζειν είπε...

Είπαμε πρωτομηνιά μεθαύριο και αφού είστε και πολλοί υπάλληλοι όπως λες, κάθε ψήφος έχει άλλωστε αξία στον Δήμο και οι εκλογές κοντά είναι, περάστε να πάρετε το μισθό για τις άξιες υπηρεσίες που προσφέρετε!
Πάντως ειλικρινά δεν περιμέναμε " το ΔΗΚΕΘ" (έλα για να πέσει η ειρωνία και η χλέυη πάλι) να έχει τόσο καλά οργανωμένο γραφείο τύπου και προπαγάνδας. Μπράβο σας.
Ειλικρινά περιμένουμε με αγωνία τις επόμενες δραστηριότητες της Κοινωφελής επιχείρησης του Δήμου και με μεγαλύτερη αγωνία την συνέχιση της λειτουργίας της Φιλαρμονικής!
Αλλά αυτά από του χρόνου, μπαίνει χειμώνας τώρα ας ξεκουραστούμε και λίγο.
Καλή σας μέρα και πάλι πρόεδροι, υπάλληλοι, αφεντικά και δούλοι.

Del είπε...

Λοιπόν, εδώ φίλε νομίζω κάνεις λάθος...
Τυχαίνει να γνωρίζω και να βλέπω κάποια πράγματα λίγο καλύτερα και σίγουρα αξίζουν μπράβο στη ΔΗΚΕΘ και στο wish, ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη για τον καταρτισμό του προγράμματος. Χρόνια ζητούσαμε ν' ανέβει το επίπεδο των εκδηλώσεων και τώρα που αυτό συμβαίνει ψάχνουμε να βρούμε το ψεγάδι στη Φιλαρμονική και στα τρομπόνια. Ας πάψουμε να αδικούμε συνεχώς τους συμπολίτες μας και ας δούμε λίγο το ποτήρι μισογεμάτο. Και αυτό το καλοκαίρι σίγουρα είναι...
Υ.Γ Δεν είμαι δελτίο τύπου της ΔΗΚΕΘ, δεν στηρίζω κανέναν, αλλά θα σου πω κάτι με όλη μου την καρδιά...
Τυχαίνει με τον wish να με συνδέουν και αδερφικοί δεσμοί φιλίας, που δεν σπάνε με οποιαδήποτε σύμβαση. Κι έχει αποδειχτεί τούτο στο χρόνο...
Θέλω απλά να σου αναφέρω πως κατηγορείς έναν ΑΝΘΡΩΠΟ. Ίσως αν ήξερες κάποια πράγματα παραπάνω να σκεφτόσουν και να ευχόσουν να γέμιζαν τέτοια παιδιά όλες οι δημόσιες υπηρεσίες...
Άλλωστε όπως είχε πει και ο Bob Marley "Πριν κρίνεις κάποιον, κρίνε τον εαυτό σου"...
Χαίρετε

izmir είπε...

ειμαστε κατι παραπανω απο φιλαρακια αλλα αυτο δεν εχει καμια απολυτως σχεση...φιλε μου οταν μιλησα για φασισμο εννοουσα ακριβως αυτη σου την σταση και σε περιπτωση που ουτε εσυ καταλαβαινεις πως αντιδρας γιατι δεν αποκλειεται εννοω την μη αποδοχη σου καποιας κριτικης που βρισκεται αντιμετωπη με τα δικα σου standard...και πάλι μεχρι εδω καλα ομως κουβεντες οπως βουρκος και στασιμοτητα φανταζουν γελοιες...και ξερεις γιατι?γιατι την στασιμοτητα και εξιδικευμενα στο δικο σου θεμα την υποκουλτουρα του τοπου μας την προαγουμε εμεις οι ιδιοι....και κατι σε προσωπικο επιπεδο...φωναζεις για ενα τρομπονι τοσο καιρο και εχεις πιαστει απο αυτο?στα πολιτιστικα δρωμενα της ΔΗΚΕΘ που εισαι και αν η σουν καπου γιατι δεν σχολιασες κατι θετικο αλλα ξεχασα τα υπογεια κ οι emmelon ειναι υποκουλτουρα περυσι με την λαδυ lady ηταν μια χαρα....κουραστηκα με τους κομπλεξισμους ας κανει κατι ο καθενας για τον τοπο του εμπρακτα και οχι κριτικαροντας τα παντα...ας συμμετεχουμε κ ας στηριζουμε το ομορφο....και παλι ΦΙΛΙΚΑ

Θήρα-ζειν είπε...

Καταρχήν δεν διεκδικούμε το αλάθητο, άλλωστε από τα λάθη μας μαθαίνουμε, αρκεί βέβαια να θέλουμε και να τα διροθώσουμε.
Πουθενά δεν κριτικάραμε την προσπάθεια "του ΔΗΚΕΘ", μας ενόχλησε περισσότερο η τόσο μεγάλη απάντηση που δώθηκε στον κ. Λανάρα από τον κ.Καφιέρη φυσικά χωρίς ποτέ να μπορεί να δώσει μια καθαρή απάντηση στο πότε θα ξαναλειτουργήσει η Φιλαρμονική. Ήταν τελικά τόσο κακό αυτό; Βέβαια εκεί θίχτηκε ο φίλος σου και μας άρχισε τα δικά του ζόρια, στην αρχή με τα πέρι ανωνυμίας μας και στην συνέχεια με ένα σωρό ακόμη που θα μπορούσε από την αρχή να κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, έτσι όπως κάνει από την στιγμή που για εμάς εδώ μεσά ο λόγος του δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ούτε και σαν μορφή σχολίου, άλλωστε από το "σπίτι" του μια χαρά μας τα ...σούρνει! Βέβαια το δικό μας επίπεδο πέφτει ενώ το δικό του είναι ...ψηλά!
Ούτε τον Καφιέρη ξέρουμε προσωπικά, ούτε και τον Λανάρα, έτσι για να ξεκαθαρίζουμε και λίγο τα πράγματα γιατί λέγε λέγε η βαλίτσα έφτασε στην Μπανγκόκ! Ούτε αγωνιζόμαστε να γίνουμε... υπάλληλοι, μας ενδιαφέρει βέβαια οι υπάλληλοι που εμείς σαν πολίτες τους πληρώνουμε να κάνουν τουλάχιστον αυτά για τα οποία πληρώνονται σώστα και όσο γίνεται καλύτερα, γενίκευση είναι αυτή και όχι κατα μέτωπο επίθεση όπως ίσως να νομίζουν πάλι κάποιοι. Κρατάω την εκτίμηση σου για τον φίλο σου Del πάντως. Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και το γενικό καλό και δεν αρκούμαστε σε γραφειοκρατικές απαντήσεις πέρι περιφέρειας και άλλα τέτοια αφού κατ΄επανάληψη βλέπουμε το σύστημα όταν το βολεύει να επικαλείται τα προβλήματα της γραφειοκρατίας και όταν θέλει με απλότητα να βρίσκει λύσεις ας πούμε πχ αυτή της μονοδρόμησης και της πεζοδρόμησης των Φηρών. Να υποθέσουμε δηλαδή ότι ακόμα και για τις παιδικές χαρές θα πρέπει να περιμένουμε Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τις επισκευές για να μην πούμε την αντικάτασταση! Ίσως κάπου να μην έχουμε γνώσει μερικών πραγμάτων αλλά η ουσία στο θέμα της Φιλαρμονικής είναι ότι αυτή δεν λειτουργεί και δεν λειτουργεί καιρό τώρα και για ακόμη περισσότερο. Είμαστε υπερ τέτοιων προσπαθειών όπως της Φιλαρμονικής ακόμα και αν για κάποιους η αξία του να φυσάς ένα τρομπόνι φαντάζει γραφικό και άχρηστο, είναι βλέπεις καλύτερα να ανάβεις τσιγαριά να πίνεις κάνα εσπρεσσάκι και να πετάς τα ζάρια σε κάνα τάβλι από τον να προσπαθείς να φτιάξεις ένα μουσικό σύνολο. Δεν αρκούμαστε να το βλέπουμε μισογεμάτο το ποτήρι, το θέλουμε γεμάτο.
Υποκουλτούρα είναι το ατελείωτο αφισσομάνι και ειδικά αυτό που έγινε με τον Πλούταρχο ήταν τουλάχιστον εκνευριστικό. Ελπίζω τώρα που σιγά σιγά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις τελειώνουν να σας αρέσει το θέαμα της αφισσορύπανσης που μας έμειν παρακαταθήκη μέχρι να τις κουρελιάσει εντελώς ο αέρας. Το όμορφο και το καλό πάντα το στηρίζουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να σχολιάζουμε και να κριτικάρουμε.
Φιλικά πάντα...όσο και κακοπροαίρετοι χαρακτηριζόμαστε.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Να σου υπενθυμίσω ότι σε κάλεσα να γνωρίσεις πρώτα τι είναι αυτό που κρίνεις και μετά ευχαρίστως δεχόμαστε τη γόνιμη κριτική και συνεργασία ακόμη αν ήθελες. πιθυμία μου ειναι να κρίνεις και να σχολιαζεις να αναδεικνυεις πραγματα και θέματα ελεγχοντας πάντα το θεμα πολυδιάστατα.
Το πρόβλημα των εγκρίσεων δε ξέρω γιατί αδυνατείς να το κατανοήσεις πράγμα απροσπέλαστο δυστυχώς για εμάς. Δε σου είπα ότι μου αρέσει η γραφειοκρατία ούτε τη θέτω σα δικαιολογία, αλλά σε θέματα οικονομικά και συμβάσεων πρέπει να είμαστε τυπικοί, τι να κάνουμε θα υποστούμε άσχημες κυρώσεις μετά.
Αν θες εσύ μια να λειτουργήσει η φιλαρμονική ίσως να θέλω και εγώ άλλες δέκα, τη θεωρώ πνεύμονα πολιτισμού.
Σταματά να λες "το" ΔΗΚΕΘ, είναι "Η" ΔΗΚΕΘ, απλά επισημαίνω.
Τους χαρακτηρισμούς περί υπαλλήλων, τα αυθαίρετα συμπεράσματα για τη ΔΗΚΕΘ και μετά για το πρόσωπο μου, το κυνήγι μαγισσών περί ανωνυμίας και τη διαγραφή απαντήσεων δε το κανα εγώ ούτε έκανα γενικεύσεις χωρίς να γνωρίζω.
Αντίλογο σου πρότεινα γιατί φαινόσουν ότι εσκεμμένα κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν κανόνες και νόμοι σαν να θες να εξυπηρετήσεις κάποιον. Περί ανωνυμίας είπα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλοπροαίρετα και κακοπροαίρετα και είναι προνόμιο, δεν προσπάθησα εγώ να αποκαλύψω ποιος είσαι. Εσύ αν θεωρείς ότι καλοπροαίρετα τη χρησιμοποίησες απέναντι μου, πάω πάσο, γιατί μπορεί να έμενα ανώνυμος και γω και να μη μου κοστίσει τπτ, αλλά είχα το θάρρος να βγω και να σου απαντήσω επώνυμα. Μετά δε θα χαμε τα περί υπαλλήλων και τις άλλες μπαρούφες και τις φτήνιες περί μισθών. Αν ήσουν επώνυμος δε θα τα έλεγες αυτά. Αυτό είναι το κακοπροαίρετο.
Η πρώτη απάντηση της ΔΗΚΕΘ ήταν μακροσκελέστατη γιατί εξέφρασε την αγανάκτηση μας να εμφανίζονται σαν τιμητές άνθρωποι που στη ουσία αν στήριζαν λίγο, δε θα έχαναν προσωπικά, θα κέρδιζαν και θα κερδίζαμε και μείς τη φιλαρμονική και ήταν ο μόνος τρόπος να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία. Στη δεύτερη ήμασταν πιο περιεκτικοί και δεν απαντήσαμε γιατι αν απαντούσαμε με λεπτομέρειες θα μας έπαιρνε τελείως ο κατήφορος με αυτά που ειχαν υποθεί στις μεταξυ μας συζητήσεις και αυτά που μετά αναγράφονταν στην 2η επιστολή του.
Για το αφισομάνι κλπ συμφωνώ απόλυτα αλλα αλλο ειναι να κολλας 100 αφισες και αλλο 3000 (πλούταρχος), και ήδη αφαιρουμε τις δικές μας.
Τώρα αν εσύ θεωρείς ότι στην προκειμένη περίπτωση είδες το ποτήρι γεμάτο και πολύπλευρα λυπάμαι. Ελπιζω να μη το διαγράψεις και αυτό .
Να είσαι καλά...

Θήρα-ζειν είπε...

Μακάρι το πνεύμα σου να ήταν από την αρχή σε αυτό το επίπεδο και όχι να νομίζεις ότι έχεις εχθρούς έτοιμους να σας, σε φάνε απέναντι σου ακόμα και αν η κριτική και τα σχόλια μας μας ήταν τραβηγμένα αλλά σίγουρα όχι κακοπροαίρετα.
Κριτική και σχολιασμός μπορεί να γίνεται παντού και πάντα όταν έχουμε να μιλάμε για δημόσια πρόσωπα και καταστάσεις και όχι απαραίτητα σε κάποιο γραφείο ή αίθουσα συνεδριάσεων. Ναναι καλα κ η τεχνολογία που μέσω των ιστολογίων μας δίνει αυτό το δικαίωμα.
Εσύ είσαι κομμάτι του συστήματος είτε σου αρέσει είτε όχι και είτε κάνεις το καλύτερο δυνατό ή όχι, εγώ μπαίνω σε εκείνο το κομμάτι που απορεί γιατί τελικά δεν έχουμε Φιλαρμονική και προσωπικά να διαβάζω μια απάντηση προς τον Λανάρα που με άφησε ....έκπληκτο για το μέγεθος της και την ...ουσία της και που έκλεινε χωρίς την ουσία που ήταν η συνέχεια της Φιλαρμονικής. Δεκτά, αλλά τι να τα κάνεις, τα πέρι γραφειοκρατίας και νομικης φύσεως θέματα αλλά μπουχτίσαμε με αυτά πόσο μάλλον όταν για άλλα θέματα πολύ μεγαλύτερης σημασίας αποφάσεις και διαταγές παιρνονται στο πόδι...και όχι από την περιφέρεια. Βέβαια άντε να εξηγήσεις στους άρχοντες τι εστί να υπάρχει Φιλαρμονική και πόσο αξίζει αυτό για τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτή...όταν προτιμούν να ξύνουν και να εκθειάζουν τα... τους σε καφετέριες.
Η επίσημανση πέρι ΔΗΚΕΘ μάλλον κατέληξε σε ...ειρωνία. Προσωπικά δεν με ενόχλησε, δεν με ενόχλησαν και τα όποια ενορχηστρωμένα σαν...ορχήστρα ή καλύτερα Φιλαρμονική, χτυπήματα κάτω από την μέση....
Εσκεμμένα κάναμε πως δεν καταλαβαίνουμε; Μάλλον εσκεμμένα νόμιζες ότι ήμουν εχθρός και έχω σκοπό να σας πνίξω στην λάσπη. Η ανωνυμία μας είναι ένα προνόμιο που μας παρέχει τούτω το πράμα και έτσι θα παραμείνουμε για όσο νομίζουμε άλλωστε τίποτα δεν είναι απολύτως ανώνυμο στο διαδίκτυο όταν ...παραβιάζονται νόμοι και εμείς κάτι τέτοιο δεν κάνουμε.

Καλημέρα...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Δε θα κανουμε φιλολογική κουβέντα για το συστημα αλλα ολοι ειμαστε κομματια του συστηματος, τι ειναι αυτό που λες εσυ εισαι κομματι του συστήματος...εσύ δεν είσαι? το σύστημα το πολεμαμε η το υπηρετουμε ο καθεις με τον τρόπο του. εγω εχω επιλεξει το συγκεκριμενο συστημα αποχαυνωσης να το πολεμαω αν σου λεει κατι αυτό.
Εσκεμμενα νομιζα οτι ήσουν εχθρός? Κανεις λάθος, τι εννοεις εσκεμμενα? Τι είναι αυτά περι υπαλλήλων? Δε με ξέρεις και είναι βαριές κουβέντες και ειδικά οταν λέγονται αυθαιρετα. Δεν ξέρω ποιος εισαι , τι δουλεια κανεις, αλλα πες οτι ήξερα, και ακουγα καπου οτι κατι δε το κανεις καλα, και μετα εγω αρχιζα και εκραζα χωρις να ξερω στην ουσια ποιον και γιατι τον κραζω, απλά κραζω γιατι κάποιος αλλος κραζει, και εβγαινες και μου ελεγες φιλε υπαρχει νομος και λογος που μου απαγορευει καποια πραγματα,με δεσμευει βρε παιδί μου, και εγώ συνεχιζα ειρωνικα να σε κατηγορώ χωρις να ψαξω να δω μηπως εχεις καποιο δίκιο, τι είσαι, τι κανεις, θα με θεωρούσες βαλτό ή οχι αν συνεχιζα να κραζω?
Η ουσία ειχε υποθεί απο την πρώτη επιστολή και ήταν οτι δυστυχώς χωρίς αυτή τη γ...νη εγκριση αν δεν εβαζε νερό στο κρασί του ο κος Λανάρας η Φιλαρμονική θα κόλλαγε στο τυπικό οπως και κόλλησε.
Τωρα συγνώμη, αλλα μου λες για επίπεδο κουβέντας οταν εγώ σου απαντουσα εστω και ειρωνικά πολλες φορές και επιθετικά δε το αρνούμε, χωρίς ομως να παρεκτρέπομαι, να βρίζω, ημουν απλά καυστικός, και εσύ χρησιμοποιουσες το λιγότερο δέκα φορές ποιο ασχημη πρακτική. Σκεψου το...
Χτυπηματα κατω απο τη μέση σε καποιον που δε ξέρω και που κανεις δε ξέρει ποιος ειναι? Γιατι κατω απο τη μέση? Με λόγο σου απαντούσα και μάλιστα καθετο και ευθύ.
Εγω φιλε μου αντεδρασα οταν ειδα οτι επιλεκτικά βλεπεις αυτό που θες να δεις και απλά γενικευεις και μας βάζεις ολους στο ίδιο τσουβάλι, ξερά, χλωρά. Τι νομίζεις οτι εγώ δεν εχω προβλημα με τη λειτουργία του Δημου και δεν κράζω? Και κραζω και επώνυμα, πέρα απο ανωνυμα, ακομα χειρότερα. Δες τις απαντησεις που σου έδινα και δες με τι τρόπο με αντιμετώπισες περί υπαλληλων κλπ, αυτά ειναι χτυπηματα κατω απο τη μέση χώρις λόγο. Δε το κανα αλλωστε εγώ προσωπικό και εκεί χρησιμοποιησες πολύ λαθος την ανωνυμία σε κάποιον που σου απαντά επώνυμα.
Η ΔΗΚΕΘ που σε διορθωσα τωρα δεν ηταν ειρωνία, στο πα για μη το λες "το" ΔΗΚΕΘ.Τις προηγούμενες φορες ήμουν ειρωνικός για να σου δείξω οτι δε ξέρεις τι κρίνεις. Ας μη το συνεχιζουμε αλλο, εγώ κριτική καλόπιστη δέχομαι και επιζητώ οπως και παρατηρησεις και επισημανσεις που μπορουν να βοηθήσουν. Μετράει ομως ο τρόπος δε νομίζεις? Κουρασαμε πολύ και οι δύο μη το συνεχίζουμε αλλο, δεν εχει και νόημα ρε γαμώτο οταν πραγματικά ο κόσμος καίγεται γύρω μας.

Θήρα-ζειν είπε...

Ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλά δέντρα να καούν...όμως πολλά από τα λίγα συστηματικά είτε κόβονται είτε ξεριζώνονται και σχεδόν όλα αφισσοκολλούνται!
Όσο για την ...ΔΗΚΕΘ ξαναλέω εγώ δεν έκρινα το έργο της γενικότερα, αν θες το κάνω και αυτό, πάρα μόνο στο θέμα της Φιλαρμονικής και κυρίως μετά την μακροσκελέστατη απάντηση ...ανούσια κατ έμε που έδωσε ο πρόεδρος της. Και όπου πολλά λόγια αυτό που ξέρω...λίγα έργα.
Αυτά, πράγματι κουράσαμε...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Τώρα είσαι λιγακι αυθαίρετος και πάλι, ως προς τα πολλα λόγια γιατί δεν είπες το ίδιο και για το μακρυσκελές κατηγορώ, αφού οπου και πολύ κατηγορώ, λίγη δράση, αλλα ας μη το συνεχιζουμε ειπαμε. Απλά να καταλάβεις οτι στην ελευθέρια λόγου ο καθείς έχει το δικαίωμα να απαντά αλλοτε έντονα, αλλοτε ήπια και ανάλογα με την περίσταση. Στην προκειμένη περίπτωση η αυστηρή απαντηση ήταν αποτέλεσμα της θλίψης που νιώσαμε απέναντι σε έναν ανθρωπο που αν εβαζε πλάτες αυτη τη στιγμή θα λειτουργούσε η μπάντα και αντί αυτού εμφανίστηκε σαν τιμητής της κατάστασης. Εχασε ο ίδιος, χάσαμε και εμείς είναι απλό, ειδικά εφοσον και οι δύο επιθυμούσαμε τη λειτουργία της.
Μια τέτοια απάντηση με σθεναρό λόγο, που προασπίζει την ουσία των πραγμάτων και τα λέει έξω απο τα δόντια, για μένα υγεία δείχνει γιατί δεν έδειξε να κρύβεται και να μην απαντά, να κωφευει, οπως σε αλλες τόσες περιπτώσεις κάνει ο Δήμος. Αυτό θα έπρεπε να σε χαροποιεί όχι να σε εκνευρίζει.
Αν θες να μιλήσεις για το έργο της ΔΗΚΕΘ ευχαρίστως να σε ακούσω και το περιμένω με ανυπομονησία.
Μάλιστα μπορεί να έχεις να προτείνεις και πράγματα.
Θετική διάθεση για έργο χρειαζεται φίλε μου και όλα τα άλλα στην πορεία γίνονται όλο και καλύτερα, τουλάχιστον εμείς στη ΔΗΚΕΘ αυτό επιθυμούμε, ΑΛΛΟΤΕ ΠΕΤΥΧΑΊΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΟΤΕ ΟΧΙ ομως πάντα προσπαθούμε.
Να είσαι καλα...