Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Τελικά πότε είπαμε;



Απάντηση στην απάντηση



Γράφει ο/η Παν. Μυτιληναίος
24.08.09
Με νέα του επιστολή σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ απαντά στην δεύτερη επιστολή του κ. Βενέδικτου Λαναρά για το θέμα της Φιλαρμονικής. Ο κ. Καφιέρης στην απάντησή του αναφέρει τα παρακάτω:« Το έσχατο όριο της αδικίας είναι να νομίζης δίκαιο εκείνο που δεν είναι » , « Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία » . (Σωκράτης) Κάποιοι θίγονται όταν τους ασκηθεί κριτική για τον τρόπο που ενεργούν ενώ εκείνοι επιθυμούν να διατηρούν το δικαίωμα να εκφράζουν κριτική επί παντός επιστητού θέτοντας εαυτούς στο απυρόβλητο.
Ξαναδιαβάστε κύριε Λανάρα την πρώτη επιστολή σας. Θα δείτε ότι αναφέρεστε στις εκδηλώσεις τις ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και ότι μέσα από τη γενικότητα των λόγων σας υπερβαίνεται αυτό που ονομάζουμε καλοπροαίρετη κριτική. Αναπαράγω μέρος του λόγου σας: « Όσο για το κείμενο που υπογράφει ο κ. Καφιέρης στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ήθελα να πω ότι βρίθει υποκρισίας γιατί διαφορετικά, αν πιστεύετε ότι αυτές οι εκδηλώσεις προάγουν το πολιτιστικό επίπεδο των Σαντορινιών απατάσθε». Όντος ήσασταν πολύ σαφής και τώρα ανασκευάζεται;
Η αυστηρότητα της απάντησης προέρχεται από την άδικη επίθεση προς τη Κοινωφελή Επιχείρηση, την σκοπιμότητα της οποίας ακόμα δεν κατανοούμε όσον αφορά συγκεκριμένα το πρόσωπό μας. Επιπλέον δε κατανοούμε τις όποιες προσωπικές σας κρίσεις για τις οποίες δε κάνατε καν τον κόπο να ενημερωθείτε δια ζώσης για την πορεία τον πραγμάτων με τη φιλαρμονική προτού εκφραστείτε με τέτοιο ύφος και δημόσια. Έχουμε μάθει κύριε Λανάρα να τηρούμε ένα ρητό στη ζωή μας : «Αν ήταν ανάγκη να αδικώ ή να αδικούμαι, θα προτιμούσα να αδικηθώ μάλλον παρά να αδικήσω» (Πλάτων). Να στηρίξετε την φιλαρμονική σας ζητήθηκε κύριε Λανάρα και τις αγκυλώσεις που μας δημιουργεί η έγκριση της σύμβασης. Είναι μικροπρεπές να επικαλείστε ότι σας ζητήθηκε να εργαστείτε χωρίς αμοιβή και όσα γενικά επικαλείστε. «Ουκ εξ άγουσιν καρπόν οι ψευδείς λόγοι» (Σοφοκλής).
Δε θα αναλωθούμε άλλο σε προσωπικές αντιπαραθέσεις άλλωστε δεν είμαστε για αυτό το σκοπό εδώ αλλά και γιατί πέρα από το ανούσιο της προσωπικής αντιπαράθεσης που εσείς προκαλέσατε, αν απαντήσουμε εκτενώς στα λεγόμενα σας, θα θεωρήσετε πάλι ότι σας επιτιθέμεθα προσωπικά, στην ουσία όντας αμυνόμενοι. Θα περιοριστούμε λοιπόν στο τελικό ερώτημα σας που αφορά το μέλλον της Φιλαρμονικής γιατί πρώτιστα αυτό ενδιαφέρει τους συμπολίτες μας, αν και ήδη θεωρώ πως έχουμε απαντήσει. Όπως αναφέραμε στην πρώτη μας επιστολή έχουμε αιτηθεί τη θέση στην περιφέρεια και αναμένουμε την έγκριση της για να συνάψουμε σύμβαση έργου με μουσικό. Παράλληλα διερευνούμε τη δυνατότητα σύναψης σύμβασης εργασίας σε περίπτωση που καθυστερήσει και άλλο η έγκριση. Τι ποιο ξεκάθαρο από αυτό ; Σας επαναλαμβάνω ότι δεν είμαστε υπεράνω νόμου και δε καταλαβαίνω γιατί αρνείστε να το κατανοήσετε. Ότι έχει να κάνει με εγκρίσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της δικής μας πρακτικής και εξαιτίας του χρόνου που απαιτείτε για να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, καλό είναι να μην θέτουμε χρονικά όρια εκπλήρωσης του στόχου ώστε να μην κατηγορηθούμε πάλι για όλα τα δεινά του συστήματος στο οποίο υπαγόμαστε εμείς και όλο το Ελληνικό Δημόσιο. Φαίνετε πως η λέξη «έγκριση» ηχεί απλά σαν δικαιολογία στα αυτιά ορισμένων αλλά δυστυχώς είναι δεσμευτική για εμάς. Το ότι θεωρούμε τη Φιλαρμονική ένα πνεύμονα πολιτισμού για την νεολαία της Σαντορίνης και πως κρίνουμε άκρως απαραίτητη τη συνέχιση λειτουργία της, θεωρώ πως είχε καταστεί σαφές στις μεταξύ μας συζητήσεις. Ο καθείς μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματα του, όμως είμαστε πλέον βέβαιοι ότι επαληθεύετε το ρητό : «Η συνείδηση είναι ένας αλάνθαστος κριτής, όταν δεν την έχουμε μπορεί ακόμα και να δολοφονήσει» (Ονορέ ντε Μπαλζάκ )

4 σχόλια:

Σιγαλας Μακαριος είπε...

τη μέρα που θα ανοίξεις τα μάτια σου και τα αυτία σου μπας και σου εντυπωθούν αυτά που βλέπεις και ακούς, τότε θα λειτουργήσει γραφικέ τυπε.

Θήρα-ζειν είπε...

Χαιρετισμούς στα αφεντικά σου υπάλληλε!

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Χαχαχαχαχαχα, εσύ ζεις ακόμα στην εποχή των αφεντικών και των δούλων, μάλλον σε εχει εκπαιδεύσει καλά το αφεντικό σου. Τελικά είσαι όντως γραφικός. Ευτυχώς τα "αφεντικά" μου είναι ανθρωποι και όχι οικόσιτα σαν εσένα. Αντε πλύνε το στόμα σου γιατί μας παραβρώμισες με τον οχετό ανακρίβειας και διαστρέβλωσης των πάντων. Τα χαιρετίσματα στείλε τα και αυτά με ανακοίνωση-επιστολή να τα πάρουν αυτοπροσώπως. Δε μεταβιβάζω ούτε δέχομαι υποδείξεις και γραμμή, γραφω την προσωπική μου άποψη και δε λειτουργώ σα γραφείο τύπου όπως εσύ.
Όλοι οι άνεμοι είναι ενάντιοι για όποιον δεν γνωρίζει πού θέλει να πάει και εσύ έχεις χάσει το δρόμο και την μπάλα γενικά.
Γι' αυτό και η επιτυχία, η ευτυχία και η ολοκλήρωση ανήκουν μόνο σε όσους έχουν το θάρρος να παίρνουν αποφάσεις, τη θέληση να τις κάνουν πράξη και την υπευθυνότητα να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που προκύπτουν από αυτές, στοιχεία που κατά τα φαινόμενα εσύ δε διαθέτεις γιατι μια ζωή κάτι σου φταίει και κάποιον έχεις να κατηγορήσεις αντί να αναλάβεις ευθύνες και να δράσεις. Κάτσε στη μιζέρια σου...
"ο υπάλληλος"

Θήρα-ζειν είπε...

Γειά σου ρε υπάλληλε...
Άσε μας εμάς λοιπόν στην εποχή των αφεντικών και των δούλων και συ γύρνα στην εποχή που το σκυλάκι τρίβεται στα πόδια του αφεντικού, από ότι βλέπουμε συνεχίζεις να το κάνεις με απόλυτη επιτυχία!
Να δούμε πόσο πιο χαμηλά θα πέσεις.
Όσο για τις αποφάσεις και τις ευθύνες αυτές είναι ανάλογα τι σκυλοτροφή σας ταίζουν. Μακάρι να είμαστε εμείς οι μίζεροι που γράφουμε σε ένα ιστολόγιο, δυστυχώς όμως η μιζέρεια του τόπου είναι δική σας επιτυχία. Να την χαίρεστε. Σας λυπόμαστε.
Χαιρετισμούς στα αφεντικά σου λοιπόν.