Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Οργιάζουν εισφοροδιαφυγή και ανασφάλιστη εργασία



Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάσταση που επικρατεί στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στο υποκατάστημα (που εκτός από τη Σαντορίνη καλύπτει τη Φολέγανδρο, την Ανάφη και τη Σίκινο) υπηρετεί μόλις το 50% του προβλεπόμενου προσωπικού. Το αποτέλεσμα είναι να μην πραγματοποιούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι στις 11.000 οικοδομές και τις 3.000 επιχειρήσεις των παραπάνω νησιών. Επιπλέον, σύμφωνα με την Επιτροπή Εργαζομένων του υποκαταστήματος η εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών φθάνει το 90%. Ενώ, από τις μηνιαίες καταστάσεις για την ασφάλιση των εργαζομένων προκύπτει ότι καταβάλλεται μόλις το 50% του προβλεπόμενου ποσού. Ετσι, η μηνιαία εισφοροδιαφυγή ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Και βέβαια μπορεί η Ερώτηση να αναφέρεται στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Σαντορίνη αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών σε όλη τη χώρα και στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων, έχει φτάσει πλέον σε δυσθεώρητα χρηματικά ποσά δισεκατομμύριων ευρώ.
Τα παραπάνω αναδεικνύουν τα αποτελέσματα των αντιασφαλιστικών πολιτικών που χρόνια τώρα προωθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πολιτικές που χτυπούν συντάξεις και παροχές και, από την άλλη, στηρίζουν την εργοδοτική ασυδοσία.




Θήραζειν:Καλά μας τα λέτε σύντροφοι αλλά το μόνο ενδιαφέρον που δείξατε στο νησί τα τελευταία χρόνια ήταν η αντίδραση σας για τα πλοία των Αμερικάνων που ήρθαν από το Κόλπο για λίγες μέρες φέτος. Που είναι το ενδιαφέρον σας για την μαύρη εργασία μη νόμιμων μεταναστών στο νησί και που στερούν απο δουλειά Έλληνες και μετανάστες που έχουν τα νόμιμα χαρτιά για να δουλεύουν στην χώρα και το νησί μας; Που η Κυριακή δεν είναι αργία για κανέναν εργολάβο και τα συνεργεία τους; Που το 8ωρο φαντάζει ουτοπία; Μήπως, σύντροφοι στο νησί, στην ζωή σας έχει κάνει κατάληψη ...ο καπιταλισμός;

Δεν υπάρχουν σχόλια: