Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Η απάντηση του Β.Λανάρα για την φιλαρμονική


Απάντηση στην επιστολή του Προέδρου της ΔΗΚΕΘ μας έστειλε σήμερα ο κ. Βενέδικτος Λανάρας για το θέμα της Φιλαρμονικής. Στην απάντησή του ο κ. Λανάρας αναφέρει τα παρακάρω: «Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκαιο σε ζητήματα στα οποία οι κατεστημένες αρχές του τόπου έχουν άδικο». (Βολταίρος) Απάντηση- σχόλια στην επιστολή του προέδρου της ΔΗΚΕΘ Ερώτημα 1ο: Από πότε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς περιττεύει η έκφραση προσωπικής άποψης και κρίσης από έναν πολίτη
Ερώτημα 2ο: Είναι στρέβλωση της πραγματικότητας ότι δεν λειτουργεί η Φιλαρμονική τους τελευταίους οκτώ μήνες;
Ερώτημα 3ο: Από πότε η ειρωνεία και η προσωπική επίθεση με προσβολές είναι η στάση του εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι σε ένα πολίτη και σε ένα υπαρκτό πρόβλημα (υποτίθεται ότι τα άτομα αυτά έχουν εκλεχθεί από εμάς τους πολίτες προκειμένου να μας υπηρετούν);
Ερώτημα 4ο: Αν θεωρείτε το γεγονός οι επίσημοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να προτείνουν στον εργαζόμενο να εργαστεί χωρίς σύμβαση και χωρίς να αμοίβεται για κάποιους (;) μήνες (για να μην πω χωρίς να είναι ασφαλισμένος…) και αυτός να αρνείται ότι αποτελεί αδίκημα του δεύτερου, να το δηλώσετε ξεκάθαρα κύριε πρόεδρε στους δημότες της Θήρας για να γνωρίζουν τις απόψεις σας.
Παρατήρηση 1η: Τυχαίνει να έχω ακούσει ζωντανά και να γνωρίζω τα συγκροτήματα που αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης αρκετές φορές στο παρελθόν και φυσικά δεν αναφερόμουν σ’ αυτούς ως λαϊκούς αοιδούς. Για κάποιες άλλες εκδηλώσεις «χτυπάει η καμπάνα». Ήταν σαφέστατο στην επιστολή μου.
Παρατήρηση 2η: Δεν καταφέρομαι προσωπικά εναντίον κανενός ατόμου, γενικολογώ, όπως το λέτε, με αφορμή τη διακοπή της λειτουργίας της φιλαρμονικής, και κρίνω τα πολιτιστικά του νησιού και τη χαμηλή προσφορά του δήμου σε θέματα πολιτισμού και απασχόλησης των νέων.
Παρατήρηση 3η: Μια Φιλαρμονική δεν συντηρείται μόνο με τη μισθοδοσία του αρχιμουσικού κύριε πρόεδρε αλλά αυτό δηλώνει την άγνοιά σας για το θέμα.
Ερευνήστε λίγο, πόσα χρήματα χρειάζεται μια Φιλαρμονική (για επαρχιακή μιλώ) για να λειτουργήσει σωστά. Η άγνοιά σας φαίνεται, επίσης, όταν θεωρείται ότι μια φιλαρμονική μπορεί να βγει και να παίξει χωρίς καμία προετοιμασία, επειδή πρέπει να τη δει ο κόσμος στην παρέλαση και να κάνει το «εφέ» του ο Δήμος. Η παρουσίαση της Φιλαρμονικής σε οποιαδήποτε περίσταση απαιτεί μελέτη από τους μουσικούς και πολλές πρόβες. Είναι βέβαια άλλο ζήτημα ότι ποτέ δε μου ζητήθηκε να συμμετάσχει η φιλαρμονική, όπως αναφέρετε, ούτε στην Υπαπαντή, ούτε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Παρατήρηση 4η: Το ανέκδοτο της χρονιάς: « ο μοναδικός σας οδηγός είναι το χρήμα και προέχει σαν αξία…». Απόσπασμα της επιστολής του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης αναφερόμενος στο πρόσωπό μου. Προτιμώ να το θεωρήσω ανέκδοτο γιατί διαφορετικά είναι βαριά προσβολή και δεν θα ήθελα να πέσω σε ανάλογο επίπεδο και να απαντήσω επ’ αυτού.
Παρατήρηση 5η: Τις δράσεις που ευαγγελίζεσθε ότι προγραμματίζετε φυσικά και τις αγνοώ. Πώς θα ήταν δυνατόν άλλωστε αφού και για το αντικείμενο με το οποίο εμπλεκόμουν δεν είχα και δεν έχω καμία ενημέρωση;
Επίλογος: Πείτε μας κύριοι, με ειλικρίνεια, τι προτίθεστε να κάνετε με το θέμα της Φιλαρμονικής και αφήστε τις υπεκφυγές και την κατηγορία του μόνου ανθρώπου που έχει προσπαθήσει, με τα μέσα και τις γνώσεις που διαθέτει, να στήσει και να δημιουργήσει μια Φιλαρμονική που στέκεται επάξια και ίσως ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλες της ελληνικής επαρχίας. Απαντήστε με ευθύτητα για να μας δώσετε να καταλάβουμε ποιο είναι το ενδιαφέρον σας γι’ αυτή τη δραστηριότητα (τη μόνη πολιτιστική δραστηριότητα που είχε ο Δήμος αν εξαιρεθεί η διδασκαλία παραδοσιακών χορών που και αυτή δεν θα υπήρχε αν δεν αγωνιζόταν ένας και μόνο άνθρωπος να τη διατηρήσει)
Θήρα 23-8-09 Βενέδικτος Λανάρας
Θήραζειν: Να περιμένουμε επιτέλους μια απάντηση στο πότε θα λειτουργήσει και πάλι η Φιλαρμονική;

6 σχόλια:

izmir είπε...

re file sygnwmh alla giati den metonomazeis to blog sou se ...o kriths ton pantwn?ELEOS pia me ton kathe anideo poy thn exei dei o roben ths santorinhs....Des thn pragmatikothta aposyre apo to myaloudaki sou toys entypwsiasmous kai stamata na krineis ek tou asfalous...filika izmir

Θηραιος ο Αιρετικος Αυτοχθων είπε...

εαν βγάλεις τις παρωπίδες απο τα μάτια καιτην πιπίλα απο το στόμα κάτι μπορεί να γίνει...και επειδή δε το εχεις δει το παρακάτω αναφέρετε σε εσένα.

Άμεπτε αμόλυντε εργατικέ τύπε ανιδιοτελή εργάτη της κοινωνίας έτσι χώστα σε όλους… Γιατί δε μας λες φίλε μου τι κάνεις εσύ για το νησί σου και δε κόβεις το πολύ μπλα μπλα. Άντε κουραστήκαμε με τους φανφαρονισμούς σου. Κατακρίνεις τους πάντες και τα πάντα αλλά εγώ θα σου προτείνω κάτι. Πήγαινε συνέχισε τον ύπνο σου και τουλάχιστον μη το παίζεις επαναστάτης και σκεπτόμενος γιατί οι επαναστάτες ενεργούν δε κατακρίνουν διαρκώς και δη χωρίς να γνωρίζουν. Άντε ξεκουράσου τώρα, πολύς ιδρώτας σου έφυγε πάνω στο πληκτρολόγιο. Άντε λαμόγια όλα την έχετε δει υπεράνω, φωστήρες της ημιμάθειας και της υποκουλτούρας του καναπέ. Και για να σε βάλω στο παιχνιδάκι φίλε μου, περιμένω να μας παραθέσεις τα πολύτιμα για τη Σαντορίνη έργα σου, ξέρεις πέρα από το γκρινιάζω γκρινιάζω, γκρινιάζω και δε κάνω απολύτως τπτ….. Εν «στύση» αναμονής……

Θήρα-ζειν είπε...

Έ ρε πόνος που σας έπιασε...έτσι στα καλά καθούμενα!
Είναι πολύ απλά τα πράγματα όποιος ενοχλείται από την την όποια κρίση του ιστολογίου ας μην μπαίνει στον κόπο να τις διαβάζει. Άλλωστε τι είμαστε εδώ, ενα φτωχό πλην τίμιο ιστολόγιο! Αυτό βέβαια μας κατατάσσει ώς λαμόγια για κάποιους, λυπόμαστε αλλά δεν θα σας μοιάσουμε.
Χαίρομαστε βέβαια που κάποιοι έστω και Αυγουστιάτικα αποφάσισαν να ανοίξουν ιστολόγια για να απαντήσουν...στο Θήραζειν, ούτε καν για να μας απαντήσουν στο πότε ξανά θα λειτουργήσει η Φιλαρμονική!
Ο λόγος μας φαίνεται ότι ενοχλεί και πιο πέρα από της οθόνες που έχετε μπροστά σας αλλιώς δεν εξηγείται ξαφνικά τέτοιο μένος και τόσοι χαρακτηρισμοί.
Καλο Χειμώνα και φροντίστε μην ξεχαστείτε στον δρόμο...

izmir είπε...

γιατι δεν δεχεσαι την κριτικη?και μην αναφερεσαι εσυ προσωπικα για πονους γιατι εσυ βαριαναστεναζεις για το τι θα γινει με τη φιλαρμονικη...εχεις καποιο οφελος?σου χαλασε το δικο σου τρομπονι και θελεις να το αντικαταστησεις με ενα πιο βολεμενο?

Σιγαλας Μακαριος είπε...

φίλε μου εχεις καταντήσει απλά ανεκδιηγητα γραφικός. ο λόγος σου δεν ενοχλεί αφου δεν αρθρώνεις λόγο αλλα αναμασας την ίδια καραμέλα και κάνεις πως δεν βλέπεις. άντε καλη ανάρρωση...

Θήρα-ζειν είπε...

Δώστε τα χαιρετίσματα στα αφεντικά σας...