Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Αμέλεια ή εκ προ μελέτης;

Η ΑΜΕΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ


Τον τελευταίο καιρό , μας έχουν στείλει πάνω από 10 e-mailς , σχετικά με την κατάσταση των δημοτικών παιδικών χαρών . ¨Ένα από αυτά χαρακτηριστικά λέει :

Είμαι μητέρα δύο παιδιών , μένω στο διαμέρισμα του Πύργου και λόγω του ότι δεν γνωρίζω να οδηγώ , σε καθημερινή βάση πηγαίνω τα παιδιά μου βόλτα με το καρότσι .Τις περισσότερες φορές (η αλήθεια είναι με κρύα καρδιά ) σταματάω στην παιδική χαρά (αν μπορείς την ονομάσεις έτσι )του πύργου .Η κατάσταση που επικρατεί εκεί , δεν είναι εύκολο να την χαρακτηρίσω .¨Έφτασα όμως στα όρια μου , διότι , προχθές το μεγαλύτερο παιδί μου , κόντεψε κυριολεκτικά να κοπεί στα δύο , στην τσουλήθρα θάνατο που υπάρχει εκεί (σε δευτερόλεπτα που το έχασα από τα μάτια μου )

.Προσπαθήστε σας παρακαλούμε να κάνετε κάτι .Πόσο χρειάζεται για να σουλουπωθεί λιγάκι αυτό το χάλι .Αν δεν μπορεί ο δήμος , να μας το πει , και εθελοντικά εμείς οι γονείς ίσος προσπαθήσουμε να την φτιάξουμε .

Αυτό ήταν ένα από τα e-mail που λάβαμε .Πήγαμε σε αυτή τη παιδική χαρά και πραγματικά τρομάξαμε .Μερικοί από εμάς τυγχάνει να έχουμε και παιδιά και σοκαριστήκαμε καθώς θυμηθήκαμε τα λόγια της αναγνώστριας μας , σχετικά με τη τσουλήθρα θάνατο .

Σας την παρουσιάζουμε , για να καταλάβετε τι εννοούμε . (...συνέχεια)

















Θήραζειν: Μας αρέσει το θέμα να το τράβάμε ακόμα πάρα πέρα και είμαστε ιδιάιτερα ευαίσθητοι με ότι έχει να κάνει με παιδιά. Δεν έχουμε μάθει να αρκούμαστε με όσα λίγα μας σερβίρουν ή θέλουν να μας θολώσουν τα μάτια τις πιο πολλές φορές. Μπράβο στα Thira-mata που το φέρνουν στο προσκήνιο το θέμα μια που δεν κατάφερε ο πρόεδρος του Πύργου να συγκινήσει κανέναν στο Δημοτικό Συμβούλιο 2 ολόκληρους μήνες πριν. Δεν είναι μόνο η παιδική χαρά του Πύργου σε αυτή την ...αμελής κατάσταση και δεν πρόκειται για αμέλεια, ειδικά εφοσον έχει να κάνει με παιδιά. Αν δεν μπορούν να τις συντηρούν, αν δεν μπορούν να τις έχουν καθαρές και αν δεν μπορούν να παρέχουν τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας τότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να τις κλείσουν, τουλάχιστον έτσι εάν μη γέννητω γίνει κάνα κακό και πάθει κάνα παιδάκι κάνα ατύχημα, για να μην πούμε τίποτε πιο σοβαρό να μην μας μιλάνε για ...αμέλεια οι υπεύθυνοι. Δεν πρόκειται για αμέλεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: