Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Απάντηση στην προπαγάνδα της "Μακεδονικής" διασποράς

Με την ευχή η αφίσσα αυτή να φτάσει παντού, αλλά κυρίως στον Υπουργό Εξωτερικών και Πρωθυπουργό  της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου ( email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).
Όσοι ζωντανοί, μπορούν επίσης να στείλουν το κείμενο της αφίσσας που ακολουθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Εάν δεν υψώσουμε και τώρα τη φωνή μας, καλύτερα να σωπάσουμε για πάντα.
Δεν μας ξεγελούν οι όροι "διεθνής, διμερής, συνταγματική". Δεν μας ξεγελούν οι "γεωγραφικοί" προσδιορισμοί "βόρεια, άνω, Μακεδονία του Βαρδάρη" (με ή χωρίς παρένθεση)
Η "βόρεια" Μακεδονία συνεπάγεται και "νότια". Η "άνω" Μακεδονία συνεπάγεται και "κάτω".
Η συγκατάθεση στη σύνθετη ονομασία συνεπάγεται με το ξεπούλημα της εθνικής μας κληρονομιάς. Συνεπάγεται με συνένεση στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Συνεπάγεται με έσχατη προδοσία.
Οι χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία έχουν δηλώσει πως όταν λυθεί το ζήτημα, θα αναφέρονται στην πΓΔΜ με το νέο της όνομα. Γιατί εκχωρείτε λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη το όνομα 2,5 εκατομμυρίων Μακεδόνων;
Πείτε Όχι στη σύνθετη ονομασία. Ανατρέψτε τα δεδομένα. Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα αλλά της πΓΔΜ. Δε χρειαζόμαστε εμείς "διμερή" λύση, αλλά αυτοί. Όσες χώρες στον κόσμο κι αν τους αναγνωρίσουν, η Ελλάδα έχει την τελευταία λέξη.
Σας απευθύνουμε έκκληση. Μην ξεπουλήσετε το όνομα μας.
Ο Ίων Δραγούμης κάποτε είπε: «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει! Θα μας σώσει από την μετριότητα και την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε και σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε!».
Γνωρίζετε καλά πως "Μακεδονία" δεν υπήρχε πριν το 1945. Γνωρίζετε καλά τα σχέδια του Στρατάρχη Josip Broz (Tito). Γιατί λοιπόν θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ξαφνικά ένα ανύπαρκτο ψευδοκράτος;
Όπως δήλωσε ο πρώτος πρόεδρος της πΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.… Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όσα συμβαίνουν στην χώρα μου. Έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί ότι και ο παράδεισος είναι Μακεδονικός…»
Κοινή λογική. Θα διαπραγματευόταν ποτέ κάποια άλλη χώρα την εθνική της κληρονομιά;
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: