Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Συγχαρητήρια...

Μεγάλη επιτυχία του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας
                         Έπιασαν  τους ληστές της Εθνικής και της
Eurobank
 

listia4.jpgΜετά από συστηματική δουλειά άνδρες του Αστυνομικού τμήματος Θήρας συνέλλαβαν στην Αθήνα τους δράστες των δύο ένοπλων ληστειών που είχαν γίνει πέρσι το καλοκαίρι στο νησί. Πρόκειται για ομάδα Ελλήνων και αλλοδαπών που είχαν υπό την απειλή όπλων ληστέψει στην Περίσσα χρηματαποστολή της
eurobank και μετά από δύο μέρες το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Φηρά. Από τις δύο ληστείες οι δράστες είχαν πάρει συνολικά περίπου 170.000 ευρώ και είχαν διαφύγει με κλεμμένες μηχανές μεγάλου κυβισμού. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Αστυνομικό τμήμα Θήρας από τον Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων κ. Μαντούση.


Ανακοίνωση Αστυνομίας

Συνελήφθησαν χθες (02-07-2010) στην Αθήνα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας ένας 42χρονος ημεδαπός, Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και ένας 38χρονος ημεδαπός, γιατί συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες μαζί με άλλα πέντε (5) άτομα, τα οποία αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση και διέπρατταν ληστείες και κλοπές με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά.
Ειδικότερα, εξιχνιάστηκε η ληστεία σε χρηματαποστολή στην Περίσσα Θήρας, που είχε διαπραχθεί την 21-08-2009 καθώς και η ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Φηρά Θήρας, που είχε διαπραχθεί την 25-08-2009.
Συγκεκριμένα, μέλη της εγκληματικής ομάδας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους είχαν διαπράξει με απειλή όπλων τις παραπάνω ληστείες, χρησιμοποιώντας για τη διαφυγή τους ένα (1) αυτοκίνητο και δύο (2) μοτοσικλέτες. Στα οχήματα αυτά, τα οποία είχαν αφαιρέσει το χρονικό διάστημα Ιουνίου - Ιουλίου 2009 από διάφορες περιοχές της Αττικής, είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός συσκευών και καρτών κινητής τηλεφωνίας, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες καθώς και αποδεικτικά κατάθεσης και αποστολής χρημάτων σε χώρες του εξωτερικού. Επιπλέον κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του ενός συλληφθέντος, καθώς εξακριβώθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί στις παράνομες ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης.
Διερευνάται η συμμετοχή των μελών της ομάδας και σε άλλες κλοπές και ληστείες κυρίως σε υποκαταστήματα τραπεζών και άλλων Οργανισμών, σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Σε βάρος των δύο από τα πέντε άτομα που αναζητούνται, εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για παρόμοιες παράνομες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας. 


Θήραζειν: Τα Συγχαρητήρια μας και πάλι για την σωστή και μεθοδική δουλειά της Αστυνομίας που όταν την αφήνουν να κάνει σωστά την δουλειά της φέρνει και τα ανάλογα αποτελέσματα. Με λύπη παρατηρούμε ανάμεσα στους συλλυφθέντες έναν αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σ'ωματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: