Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Η απάντηση του κ.Μυτηληναίου



Απαντώ στα ερωτήματά σας φίλοι με καλή διάθεση και χαίρομαι για τον μέσα σε λογικά και κόσμια πλαίσια διάλογό μας:
Σε ότι αφορά την αφαίρεση από την ιστοσελίδα μου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του link όχι μόνοι του συγκεκριμένου αλλά όλων των blogs. Όντως αυτό έγινε γιατί δεν επιθυμούσα η ιστοσελίδα μου που αποτελεί για μένα βιοποριστικό μέσον να εμπλακεί σε δικαστική αντιπαράθεση. Δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες και ζητώ συγνώμη ,άλλωστε για αυτό ζήτησα την κατανόησή σας. Εδώ και αρκετό καιρό ωστόσο θα έχετε δει ότι υπάρχει σχετικό link στην σελίδα που παραπέμπει στα blogs.
Σε ότι αφορά την υπόθεση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Ρούσσου, που συμβαίνει να είναι και παιδικός μου φίλος, όντως θεώρησα χρέος μου να τον υπερασπιστώ όχι για τις παράνομες εξορύξεις που υποτίθεται ότι έχει κάνει, λέω υποτίθεται γιατί η υπόθεση εκκρεμεί στην δικαιοσύνη και η όποια απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, αλλά για τους χαρακτηρισμούς που του αποδόθηκαν και φυσικά δεν ισχύουν. Θα το ξανάκανα με τον φόβο να αμφισβητήσουν ,αν και είμαι 30 χρόνια παντρεμένος ,μέχρι και τις σεξουαλικές μου επιδώσεις και να με χαρακτηρίσουν πάλι όπως με χαρακτήρισαν (αλήθεια αυτούς τους χαρακτηρισμούς δεν σας έχω δει να τους καταδικάζεται, δεν θάπρεπε;;;) Εσείς δηλαδή επικροτείται τον τρόπο που συγκεκριμένη σελίδα υβρίζει και χαρακτηρίζει τους συμπολίτες σας μόνο και μόνο γιατί υπάρχει μια υπόθεση παράνομης εξόρυξης που ξαφνικά ανακάλυψε κάποιος και στοχοποίησε συγκεκριμένο πρόσωπο;;; Αλήθεια εσείς που πολλές φορές στις σελίδες σας αναφέρεστε στην συμπεριφορά των κρατούντων και κάνετε κριτική, για συμπεριφορές όπως αυτές που σας περιέγραψα δεν έχετε κάτι να πείτε;;;
Για το αν βγαίνω ή όχι έξω να δω τα στραβά και να τα καταγράψω, οφείλω να σας πω ότι κάνω πολλές φορές την αυτοκριτική μου γιατί όντως στην προσπάθεια να εξασφαλίσω τα προς το ζειν ( βλέπετε εγώ δεν είμαι ούτε κρατικοδίαιτος ούτε διορισμένος πουθενά και αν δεν εργαστώ δεν θα έχω ούτε τσιγάρα να πάρω ) πολλά πράγματα μου διαφεύγουν. Θεωρώ όμως ότι δεν είμαι ο μοναδικός που κάνω αυτή τη δουλειά, υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι περιέργως βρίσκονται πάντα στο απυρόβλητο, τόσο από σας όσο και από διάφορους άλλους.
Τέλος γνωρίζετε ότι δεν μου αρέσει ποτέ να περιαυτολογώ. Και τόχω αποδείξει νομίζω. Όμως επειδή βλέπω πολλές φορές να αναφέρονται σε μένα χωρίς να γνωρίζουν ποιος είμαι σας στέλνω ένα σύντομο βιογραφικό μου με το αίτημα να μην το δημοσιεύσετε αλλά να χρησιμοποιηθεί μόνο για δική σας ενημέρωση και να το αξιολογήσετε. Έχω την εντύπωση πως παρόμοια βιογραφικά δεν θα βρείτε όσο και αν τα αναζητήσετε στο νησί. Εαν θεωρείτε ότι πρέπει σε συμπατριώτες σας με τέτοια προσφορά να εμφανίζεται ο κάθε τυχαίος τον οποίο εσείς υπερασπίζεστε και να του αποδίδει χαρακτηρισμούς έχει καλώς. Είναι Δικαίωμά σας . Όμως μόνο αγαθές προθέσεις και προσφορά στα κοινά δεν αποδεικνύει η στάση σας, το αντίθετο θα έλεγα.Ζητώ συγνώμη που δεν θα επανέλθω. Δεν θα υποτιμήσω τα όσα γράψετε αλλά ζητώ και πάλι τη κατανόησή σας γιατί δεν υπάρχει χρόνος.
Φιλικά Παναγιώτης Μυτιληναίος


Θήραζειν: Ευχαριστούμε τον κ. Μυτηληναίο για την άμεση απάντηση του αν και δεν ...υπάρχει χρόνος! Οι κακές συμπεριφορές και τακτικές δεν μας εκφράζουν από όπου και αν προέρχονται αλλά σαφώς και μας ενοχλεί περισσότερο όταν τις χρησιμοποιούν οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν μια εξουσία στα χέρια τους και όχι απλως ένα πληκτρολόγιο για να καταγράψουν ότι θεωρούν σωστό ή λάθος με κομψό ή λιγότερο κομψο τρόπο. Επίσης δεν καταλαβαίνουμε γιατί θα πρέπει να ισοσταθμίσουμε την ΠΑΡΑΝΟΜΗ εξόρυξη με την όποια "στοχοποίηση" προσώπου και μόνο αυτού ή τέλοσπάντων όσων από αυτούς που ανακατεύονται με τα κοινά βάζουν το δικό τους συμφέρον πάνω από αυτό του τόπου για το οποίο έχουν κληθεί να υπερασπίσουν; Δηλαδή ποτέ δεν θα φταίει κάποιος επειδή είναι "παιδικός φίλος μας" και στο κάτω κάτω της γραφής τι πιο "ντόμπρο" όταν την στοχοποίηση αυτή την κάνει επώνυμα μέσα από την ιστοσελίδα του και όποιος θίγεται μπορεί άνετα να προσφύγει στην δικαιοσύνη κάτι βέβαια που μπορεί να κάνει ακόμη και με εμάς που παραμένουμε στην ανωνυμία, άλλωστε και την επωνυμία του σε αυτό το θέμα ο Παν. Δελλαμάνης την έχει πληρώσει και με φανερούς τρόπους και με άλλους ...πιο ύπουλους και πολύ πιθανό αύριο μεθαύριο να την πληρώσουμε και εμείς εάν ξεφύγουμε από την πρόσκαιρη...ανωνυμία που μας προσφέρει ένα ιστολόγιο!

Το έργο σας κ.Μυτηληναίο το ξέρουμε και το εκτιμούμε και ξέρουμε ότι έχετε δώσει πολλά σε αυτό που λέγεται ειδησεογραφία του νησιού αλλά αυτό δεν σας δίνει το αλάθητο ούτε και το απυρόβλητο.

Η στάση των ιστολογίων είναι να δείχνουν αυτά που οι ...επαγγελματίες και αυτό δεν είναι σπόντα(άλλωστε ακριβαίνουν και τα τσιγάρα ;-) ) ούτε λένε ούτε δείχνουν. Αλήθεια δεν αποτελεί είδηση για το νησί η παράνομη εξόρυξη ή μήπως το χτίσιμο ξενοδοχειακών μονάδων στην Καλντέρα; Εάν αυτή η στάση ενοχλεί και θεωρείται μη αγαθή τι να πούμε παραπάνω; Να μην βλέπουμε τότε ούτε τις παράνομες εξορύξεις ούτε τα όσα ακόμα τραγικά και τραγελαφικά συμβαίνουν στο νησί μας απο τους έχοντες την εξουσία και όχι φυσικά απο εμάς που πατάμε κουμπιά σε ένα πληκτρολόγιο και βλέπουμε ότι τα χρόνια περνάνε και τίποτα ουσιαστικά δεν αλλάζει προς το καλύτερο του τόπου και όχι το προσωπικό συμφέρον αυτών που τάχα τον υπηρετούν.

1 σχόλιο:

Del είπε...

Χαιρετώ σας,

Θα γράψω και εδώ ότι έγραψα και στον φίλο απ' τα Thira-mata.

Νομίζω πως ξαφνικά ανοίγουμε κόντρες που μάλλον δεν θα μας ωφελήσουν, παρά μόνο ζημιά μπορούν να κάνουν.
Σκοπός της όλης συνήπαρξής μας εδώ στα blogs νομίζω πως είναι η συλλογική παρέμβαση, αλλά και η καλόπιστη κριτική. Επομένως, δεν χρειάζεται να στήσουμε στο...τοίχο τον Κύριο Μυτιληναίο. Εξάλλου, με την ίδια λογική θα έπρεπε να αναφερθούμε σε όλους τους δημοσιογράφους του νησιού.
Τυχαίνει χρόνια τώρα να με συνδέουν πέρα του δέοντος στενοί δεσμοί με τον Κύριο Μυτιληναίο, πράγμα το οποίο όμως ποτέ δεν με έκανε να εθελοτυφλώ ή να σιωπώ στο λάθος.
Επίσης, λόγω του πρότερου βίου μου και της ενασχολησής μου με το επάγγελμα της δημοσιογραφίας, γνωρίζω από πρώτο...χέρι τις όποιες πιέσεις μπορεί να δέχεται από τη θέση την οποία κατέχει. Όλοι περιμένουν από κείνον να ξεσκεπάσει ότι χρόνια...σαπίζει τον τόπο μας. Και πιστέψτε με προσπαθεί και τρέχει και αγωνίζεται. Αλλά είναι ένας ενάντια σε τόσους.Φυσικά και δεν προσπαθώ να στήσω τον ανδριάντα του Κύριου Μυτιληναίου, απλά προσπαθώ να δω και από τη σκοπιά, που μπορεί να βλέπει και να ζεί εκείνος τα πράγματα.
Επίσης, με την ίδια ευκολία Κύριε Μυτιληναίε που κατηγορείτε τα blogs πως αναφέρονται σκόπιμα σ' έμάς, θα μπορούσαν όλοι τώρα να σκεφτούν πως κι εγώ σκόπιμα αναφέρομαι σ' εσάς. Φυσικά δεν συμβαίνει όύτε το ένα, ούτε το άλλο.
Όσον αφορά τώρα στο θέμα των αφισών. Νομίζω πως έχει γίνει παρεξήγηση. Μάλλον θεώρησαν πως η ΔΗΚΕΘ θα έβγαζε όλες τις αφίσες, που υπήρχαν στα δέντρα. Νομίζω βέβαια πως ήταν ξεκάθαρο στο Δ.Τύπου πως θα αφαιρούνταν μόνο οι αφίσες, που είχαν κολληθεί από μας τους ίδιους. Οι υπόλοιπες δεν είναι δική μας δουλειά.
Όσο για το θέμα της παιδικής χαράς το θέμα δεν ήταν να προβληθεί. Δεν απαιτήσαμε δημοσιότητα. Αν θέλαμε κάτι τέτοιο θα κινούμασταν αλλιώς...
Και κάτι ακόμα, που νομίζω πως πρέπει να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού όλων μας. Ζούμε σ' ένα μικρό νησί. Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι δεδομένες. Μεγαλώνουμε μαζί, εργαζόμαστε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί. Και κάποια στιγμή άλλοι ασχολούνται με το ΠΑΣΟΚ, άλλοι με τη ΝΔ, άλλοι με τ' άλλα κόμματα, άλλοι με σωματεία, άλλοι με τη δημοσιογραφία. Κι όλα αυτά σ' ένα άρρηκτα δεμένο γαϊτανάκι γυρίζουν χρόνια τώρα μαζί. Κι εδώ νομίζω φίλοι μου πως ο Κύριος Μυτιληναίος έχει καταφέρει ή έστω προσπαθεί σ' ένα μεγάλο βαθμό να κρατήσει τις ισορροπίες.
Ας χρησιμοποιήσουμε λοιπόν τα Μ.Μ.Ε ως συμμάχους κι όχι ως εχθρούς. Εξάλλου, τα ίδια πράγματα πολεμούμε...
Και σας θυμίζω πως φυσικά ο Κύριος Μυτιληναίος μπορεί να κάνει λάθη, αλλά αν δεν ήταν έγκριτος ή δεν πάλευε ειλικρινά, το ίδιο το σύστημα θα τον είχε απαξιώσει και θα τον είχε πετάξει έξω από μόνο του. Βλέπετε στις μικρές κοινωνίες η... βρώμα γρήγορα ξεσκεπάζεται και μαθαίνεται.
25 χρόνια λοιπόν είναι πολλά και ο αριθμός αυτός είναι από μόνος του ο ίδιος κριτής...
Και μια που τελευταία όλοι το 'χουμε ρίξει στα γνώμικα θα κλείσω κι εγώ με τούτο:
"Πρέπει να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να διαπράττουν εις βάρος τους μεγάλα λάθη, για να αποφεύγουν ένα μεγαλύτερο κακό: την υποδούλωσή τους"(Marquis De Vauvenargues).

Χαίρετε...