Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Απλήρωτοι και απολυμένοι στη Σαντορίνη


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απλήρωτοι και απολυμένοι στη Σαντορίνη

Το στέγαστρο που κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη. Η μελέτη για την αντικατάστασή του ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί
Δεν έφτανε που τους είχαν απλήρωτους επί 6 μήνες, τους απέλυσαν κι από πάνω. Ο λόγος για συμβασιούχους εργαζόμενους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας και στον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης.
Το θέμα έθεσε Ερώτηση του ΚΚΕ, προς τον υπουργό Πολιτισμού, η οποία κατατέθηκε χτες στη Βουλή, από τους υπογράφοντες βουλευτές του Κόμματος Νίκο Γκατζή, Διαμάντω Μανωλάκου, Βέρα Νικολαΐδου, Εύα Μελά, Κώστα Καζάκο και Λίλα Καφαντάρη.
Στην Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν τα εξής: «Στο Μουσείο της αρχαίας Θήρας, στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, εργάζονταν με διάφορες συμβάσεις 8 άτομα, και πάνω από 10 στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.
Από το Δεκέμβρη του 2008 οι παραπάνω εργαζόμενοι έμεναν απλήρωτοι, ενώ στις 2/7/2009, 9 από αυτούς απολύθηκαν, χωρίς να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, παρά τις ανάγκες των αρχαιολογικών χώρων σε προσωπικό.
Δικαιολογημένα οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού διαμαρτύρονται και απαιτούν, πέρα από την απαραίτητη αποκατάσταση των ζημιών μετά την κατάρρευση του στεγάστρου πριν από 7 χρόνια, την επαναπρόσληψη και μονιμοποίση του προσωπικού, όπως και την άμεση εξόφληση των οφειλών προς τους εργαζόμενους».
Τέλος, οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό ποια μέτρα θα πάρει για:
«Αμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων, την εξόφληση των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Αμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών του αρχαιολογικού χώρου στο Ακρωτήρι, προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα και με ασφάλεια για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: