Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Στη Σαντορίνη το οινικό θεσμικό ευρωπαϊκό γεγονός του καλοκαιριού


Στη Σαντορίνη το οινικό θεσμικό ευρωπαϊκό γεγονός του καλοκαιριού

O Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και η Comite Europeen des Entreprises Vins (CEEV) διοργανώνουν στη Σαντορίνη, την Τετάρτη 8 Ιουλίου, συνέδριο με θέμα: «Η Εφαρμογή της νέας Κοινής Οργάνωσης της Αμπελοοινικής Αγοράς (ΚΟΑ) στα κράτη - μέλη της ΕΕ: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τις Επιχειρήσεις Οίνου».
Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν η Ευρωπαία Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κα Mariann Fischer Boel, η συνεργάτιδά της, υπεύθυνη για τα θέματα Οίνου κα Lene Naesaguer, η πολιτική ηγεσία και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και πλήθος οινικών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου εκπροσωπεί το 75% της εθνικής παραγωγής και το 85% των εξαγωγών εμφιαλωμένου οίνου. Είναι ιδρυτικό μέλος της CEEV, η οποία σήμερα, 50 χρόνια από την ίδρυσή της, αριθμεί 24 ευρωπαϊκές ενώσεις μέλη και συνολικά εκπροσωπεί στην Ευρώπη και διεθνώς, 7.000 επιχειρήσεις του ευρύτερου οινικού κλάδου που είναι υπεύθυνες για το 90% του εξαγωγών ευρωπαϊκών οίνων και απασχολούν πάνω από 200.000 εργαζομένους.
Η διοργάνωση του συνεδρίου είναι αποτέλεσμα της συστηματικής συνεργασίας του Συνδέσμου με τη CEEV, υλοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή τόσο για τον ελληνικό όσο και τον ευρωπαϊκό οίνο, με αφορμή την εφαρμογή της νέας ΚΟΑ και τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές.
Επιλέχθηκε η Σαντορίνη, ως τόπος φιλοξενίας, γιατί αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους αμπελώνες του κόσμου και ταυτόχρονα αιχμή του δόρατος για το σύγχρονο ελληνικό ποιοτικό οίνο.
Το υψηλό γεγονός για τη χώρα μας υποστηρίζουν ενεργά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, οι Τοπικές Αρχές (Επαρχείο Θήρας, Κοινότητα Οίας), τα Οινοποιεία της Σαντορίνης και οι εταιρείες Μπουτάρης Οινοποιητική, Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, Κυρ - Γιάννη και Cellier.

Πηγή: http://www.hotel-restaurant.gr/online/article.asp?returnPage=SECTION&group=1§ion=1&articleid=2359

Δεν υπάρχουν σχόλια: