Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η δασκάλα της Θράκης, Χαρά Νικοπούλου, που είναι "υπό διωγμό", απόψε στον "Αθέατο Κόσμο".

  Η Χαρά Νικοπούλου, είναι δασκάλα. Οταν την σχολική χρονιά 2004 – 2005, ενημερώθηκε για τον διορισμό της σε ενα Πομακοχώρι, στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου, ένιωσε χαρά!
  Το απομακρυσμένο μειονοτικό δημοτικό σχολείο της Θράκης, σε ένα χωριό με υψόμετρο 600 μέτρων που κατοικείται μόνο από μουσουλμάνους Πομάκους, αποτελούσε για τη Χαρά,  την μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορούσε να πάρει μια εκπαιδευτικός!
  Σημαντική "λεπτομέρεια": η Χαρά Νικοπούλου, είναι κόρη του τ. προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλη Νικόπουλου! Θεωρητικώς, είχε όλες τις "άκρες" που χρειαζόταν για να αποφύγει μια "δυσμενή" για τους περισσοτερους συναδέλφους της, μετάθεση! Κι όμως, δεν το έκανε!
  Οπως δεν έκανε το "αυτονόητο" για πολλούς, δηλαδή να επιλέξει ως τόπο κατοικίας της κάποια κοντινή πόλη στην οποία να διαμένουν και χριστιανοί. Αντιθέτως  προτίμησε να μείνει με τον σύζυγό της στο χωριό που διδάσκει, για να είναι κοντά στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριές της (στη φωτογραφία, η Χαρά Νικοπούλου ακολουθεί τους μαθητές της στην παρέλαση)!
  Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε στο Μέγα Δέρειο, αγκάλιασε με αγάπη όχι μόνο τους ελάχιστους χριστιανούς, αλλά  και όλους τους μουσουλμάνους της περιοχής. Εκτός των καθημερινών μαθημάτων του σχολείου, η Χαρά παρέδιδε δωρεάν μαθήματα σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσκολία στην ελληνική γλώσσα. Οι μαθητές της κυριολεκτικά την λάτρεψαν.
 Όχι όμως και οι "γνωστοί άγνωστοι αρμόδιοι"!  Πολύ σύντομα άρχισε ο πόλεμος και η κατασυκοφάντηση της ελληνίδας δασκάλας, με έναν και μοναδικό στόχο: να σηκωθεί να φύγει από το χωριό! Αποκορύφωμα της ανανδρείας, ο ξυλοδαρμός της γυναίκας μέσα στην άγρια νύχτα, που είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί να τοποθετήσει νάρθηκα στο χέρι της!
  Καμμία "φιλελεύθερη", "προοδευτική", "αντιρατσιστική" οργάνωση δεν διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός! Οι υπερασπιστές των "μειονοτήτων", των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", των "αγανακτισμένων κουκουλοφόρων", "παρέλειψαν" να βγάλουν πύρινους λόγους για τον ξυλοδαρμό αυτής της γυναίκας! Κι όχι μόνο αυτό! Οποιος τολμάει από τότε να θίξει το ζήτημα, στοχοποιείται αυτομάτως ως "εθνικιστής"!
  Καιρός τώρα, ζητάω από την κ.Νικοπούλου να μου δώσει μία συνέντευξη. Η απάντησή της πάντα η ίδια "κ. Χαρδαβέλλα, το Υπουργείο Παιδείας και η κ. Δραγώνα, μου απαγορεύουν να μιλήσω!".  Μέχρι που την προηγούμενη Τρίτη 25 Μαϊου, δεν άντεξε να ακούει άλλο τα ψέματα και τις συκοφαντίες που εξαπέλυσαν εναντίον της οι "αρμόδιοι", μέσα από την εκπομπή "Αθέατος Κόσμος". Οσοι παρακολούθησαν την τηλεφωνική της παρέμβαση, καθηλώθηκαν!
  Την επόμενη ημέρα το πρωί, πήρα το αεροπλάνο για Αλεξανδρούπολη! Και έκανα μαζί της ίσως την πιο συγκλονιστική συνέντευξη της δημοσιογραφικής μου καριέρας! Απόψε το βράδυ, στις 22.45, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε την εξομολόγηση ψυχής της γυναίκας αυτής.
  Μια παράκληση μόνο : όποιος θεωρεί εθνικισμό, το να ακούγεται η φωνή μιας ελληνίδας δασκάλας που ξυλοκοπήθηκε μέσα στην ίδια της τη χώρα, γιατί τόλμησε να προσφέρει αφιλοκερδώς, αγάπη και γνώσεις σε μικρά παιδιά ή γιατί έκανε το "έγκλημα" να καλλιεργήσει την εθνική τους συνείδηση, τον παρακαλώ θερμά να ΜΗΝ παρακολουθήσει απόψε τον "Αθέατο Κόσμο". Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν άφθονες "προοδευτικές" εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, που μάχονται για τις "ανθρώπινες ελευθερίες και τα δικαιώματα" των μειονοτήτων. Ας δει αυτές!!!!
Κώστας Χαρδαβέλλας
Υ.Γ. Πώς επικοινωνείτε μαζί μας

  Η επικοινωνία με την εκπομπή Αθέατος Κόσμος, μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ μέσω των τηλεφωνικών αριθμών και του email που σας δίνονται κατα τη διάρκεια της εκπομπής (210 5707900 και atheatos.cosmos@alter.gr)


Πηγή:http://www.pyles.tv/Blogs/Kostas-Chardavellas-Blog/June_2010/nikopoulou.aspx

2 σχόλια:

kiki birba είπε...

Καπησπέρα. Κατοικώ στην Κομοτηνή και θα ήθελα να σας πω ότι η Χαρά Νικοούλου είναι ηρωίδα. Είμαι και γω εκπαιδευτικός και έχω μουσουλμανόπαιδα ως μαθητές μου. Εξαιρετικά και καλά παιδιά που διψούν για μάθηση και ιδιαίτερα για την αρχαία ελληνική γλώσσα. Υπάρχουν όμως και αυτοί που προσπαθούν να υπονομεύσουν τη Θράκη και να τη θεωρούν Τουρκική. Η Θράκη πράγματι κινδυνεύει και όποιος δε ζει εδώ δε μπορεί να ξέρει. Ας κάνουμε όμως κάτι προν είναι πολύ αργά και ας αντιμετωπίσουμε αυτούς που δημιουργούν ανθελληνικό κλίμα μέσα στην Ελλάδα.

Θήρα-ζειν είπε...

Καλή και πολύ δύναμη σου ευχόμαστε. Μακάρι η δύναμη της Χαράς και τα δύσκολα βήματα που κάνει να τα ακολουθήσουμε όλοι.
Έχουμε χρέος να αναδείξουμε την Ελλάδα με όλα αυτά που πρσεβεύει για το καλό της ανθρωπότητας αλλά και να την προστατεύσουμε από κάθε είδους εχθρό, εξωτερικό και εσωτερικό.

και ας μην ξεχνάτε , δεν είστε μόνες, Δύναμη μας η γλώσσα μας η Ελληνική...