Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος...

το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί!

Μπορεί το γνωστό άσμα να είχε νόημα τότε που γράφτηκε, λέγοντας περήφανα πως "η δουλειά κάνει τους άντρες"! Προφανώς, ωστόσο, ο ποιητής δεν είχε κληρονομικό χάρισμα τύπου Ιουλίου Βερν, οπότε δε μπόρεσε να προβλέψει πως θα ερχόταν μία εποχή που τα πράγματα θα άλλαζαν και εθελοντικές πρωτοβουλίες θα αναλάμβαναν κα Σύλλογοι μεταναστών στην Ελλάδα (γιατί μέχρι τώρα ξέραμε τους ομογενείς που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα!)

Οι παραπάνω φωτογραφίες προέρχονται απο την πρόσφατη πρωτοβουλία του "Συλλόγου Αλβανών  Σαντορίνης" να καθαρίσουν την παραλία του Μονολίθου.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή το πρωί με την συμμετοχή πολλών μελών του Συλλόγου οπώτε και καθαρίστηκε τόσο η παραλία όσο και ο χώρος πάνω απο αυτην όπου υπάρχουν πολλά δεντράκια που προσφέρουν σκιά στους λουόμενους. Κατα την διάρκεια των εργασιών συγκεντρώθηκαν τα φύκια  που βρίσκονταν μπροστά στην θάλασσα και καθαρίστηκε το μικρό αλσύλιο. Την πρωτοβουλία συνέδραμε και ο Δήμος που με μηχανήματά του απομάκρυνε τα φύκια απο την περιοχή.
Αξίζει τέλος να αναφέρουμε οτι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο νεοσυσταθείς Σύλλογος ενημερώνει τα μέλη του και όλους τους ενδιαφερόμενους για τις γραφειοκρατικές απαιτήσεις του κράτους έναντι των νομίμως διαμενόντων μεταναστών στην Ελλάδα καθώς και για θέματα και διαδικασίες που τους αφορούν τόσο και εν όψει και της εκλογικής διαδικασίας στην οποία για πρώτη φορά πολλοί απο τους μετανάστες θα συμμετάσχουν. 
 

Θήραζειν: Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει πίσω από τις λέξεις που μάλιστα τις μεγενθύνθαμε κιόλας!!! τι παίζετε είναι άξιος για την μοίρα που έρχεται και πως θα παιχτούν αυτές οι εκλογές! Επίσης καλή μας φίλη Δέσποινα μήπως μπορείς να μας ενημερώσεις και για τις εθελοντικές ...απαλλοτριώσεις σπιτιών, την μαύρη εργασία που βγάζει τους Έλληνες στην ανεργία, για τα αυξημένα κρούσματα φηματίωσης ακόμη και στο νησί μας; Έ πλέον έφτασε φαίνεται η ώρα, σε μια εποχή που όλα ξεπουλιούνται όλοι τούτοι οι...παράνομοι,γιατί περί παρανόμων μιλάμε μέχρι που το κράτος για τους δικούς του λόγους τους νομιμοποίησε και τώρα τους κάνει και ...πολίτες να ορίζουν και την εξουσία!
Άντε και ...αυτόνομη κάθοδος στην επόμενη δημαρχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: