Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Το είπανε & το κάνανε στον Βουρβούλο Σαντορίνης





















ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ.... ήταν το σύνθημα του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Βουρβούλου Σαντορίνης και σίγουρα έχει πολλές έννοιες. Την Κυριακή ........ όλοι οι κάτοικοι του παραδοσιακού χωριού έδωσαν ραντεβού στην πανέμορφη παραλία του χωριού τους και σε λίγες ώρες τα πάντα ήταν καθαρά. Μέχρι και γήπεδο Beach Volley στήσανε για του λάτρεις αυτού του καλοκαιρινού αθλήματος.
Φυσικά μετά από αυτή την ταλαιπωρία ο σύλλογος είχε μεριμνήσει να ταϊσει και να ποτίσει
τους μετέχοντες στην ξεχωριστή αυτή προσπάθεια.
Τρικούβερτο φαγοπότι και γλέντι με χωρούς και τραγούδια στήθηκε λοιπόν μέσα στο parking της παραλίας με λουφαδόρους εμένα και ένα group φωτογράφων από όλο τον κόσμο (που  τους συνόδευα ) οι οποίοι ξετρελάθηκαν με την φιλοξενία των ανθρώπων του χωριού όπως επίσης και με το άγνωστο στα χαρτιά και τους οδηγούς της Σαντορίνης πανέμορφο και παραδοσιακό χωριό του Βουρβούλου.
Πολλές φωτογραφίες δεν έχω, γιατί πήγα την ώρα που στήνανε το φαγοπότι. Δεν το έκανα επίτηδες αλλά αλλά εκείνη την ώρα μπόρεσα. Επίσης ένα μικρό χαρακτηριστικό Video μπορεί να σας μεταφέρει  το κλίμα που επικρατούσε όπως επίσης και δηλώσεις των παρευρισκομένων. Κάποιοι φυσικά πήγαν μόνο για τα σουβλάκια και τα μπλουζάκια αλλά δεν πειράζει εφ όσον είχαν το θάρρος και το παραδέχτηκαν.
Να στε καλά και του χρόνου και  σας ευχαριστούμε πολύ για εγκάρδια  φιλοξενία σας και την προσπάθειά σας για την ανάδειξη του πολιτισμού μας.

Δελλαμάνης Σ. Παναγιώτης

Πηγή: http://www.tournews.gr/el/santorini-news-politismos/1154-vourvoulos-kathariotita.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: