Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Το εθελοντικό αίμα....πληρώνει.....τα ναυλα του....

Ερώτηση από το Συνασπισμό
Νέες αντιδράσεις για το ζύγισμα του αίματος


Για μια ακόμα φορά φτάνει στη Βουλή η άκομψη συμπεριφορά των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εταιρειών, που επιμένουν να ζυγίζουν την εθελοντική προσφορά των αιμοδοτών, κόβοντας στη συνέχεια παραστατικά και χρεώνοντας κόμιστρο. Η νέα ερώτηση έγινε από τους Βουλευτές του Συνασπισμού Θοδωρή Δρίτσα και Γρηγόρη Ψαριανό, που βασίστηκαν –όπως όλα δείχνουν- σε σχετικό δημοσίευμα της Κοινής Γνώμης. «Πριν λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη η 37η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει από το 1992, δύο φορές το χρόνο, η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, σε συνεργασία με το νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. Θεωρήθηκε ιδιαίτερα επιτυχής, εφόσον μεταξύ των 750 περίπου εθελοντών, οι 118 ήταν νέοι αιμοδότες», αναφέρουν στην ερώτησή τους και προσθέτουν: «Η απογοήτευση όμως ήρθε για μια ακόμη φορά, όταν ζητήθηκε κόμιστρο για τη μεταφορά των μονάδων αίματος με πλοίο στην Αθήνα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν εκπρόσωποι από την Τράπεζα Αίματος «επιτέλους πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι το αίμα δεν είναι πατάτες για να το ζυγίζεις και να κόβεις τιμολόγιο».

του Δημήτρη Πράσσου
Ανυπαρξία αιμοδοτικής πολιτικής

Η ερώτηση απευθύνεται προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και οι Βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν : « Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν ώστε να επιλυθεί άμεσα το χρονίζον αυτό -βαθύτατα προσβλητικό απέναντι στους εθελοντές αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία - καθεστώς «τιμολόγησης» του αίματος και να επιβληθεί η δωρεάν μεταφορά του με το προσφορότερο μέσο (αεροπλάνο ή πλοίο) που διαθέτει το κάθε νησί».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως για τα ίδιο θέμα έχουν γίνει αρκετές ερωτήσεις, ενώ ο Νομάρχης Κυκλάδων, έχει αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στον πρώην και το νυν πρωθυπουργό. Παραπέμπεται πάντα στα αρμόδια υπουργεία, ενώ χαρακτηριστικό της έλλειψης πολιτικής για την αιμοδοσία είναι και το γεγονός πως ούτε καν αφίσες δεν διαθέτει το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να τις διαθέσει στις κατά τόπους Τράπεζες Αίματος. Χαρακτηριστικό είναι, πως όταν ζητήθηκε έντυπο υλικό, η διαδικασία που υποδείχτηκε ήταν τόσο γραφειοκρατική και χρονοβόρα που οι υπεύθυνοι της τράπεζας Αίματος Σαντορίνης, προτίμησαν να συνεχίσουν να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις.


του Δημήτρη Πράσσου
Εφημερίδα: Κοινή Γνώμη 08 Ιουνίου 2010

Y.Γ.kallistorwntas: Η Σαντορίνη σε 80 - 100 χρόνια θα πρέπει να είναι υπερήφανή εκτός από το ηλιοβασίλεμα την ιστορίατης τις αρχαιότητες τους ανθρώπους αλλά και τις εκκλησίες για τη δράση της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης..... Ειναι τόσο συγκινητικό να βλέπεις κατοίκους του νησιου να συμμετέχουν όσο πιο ενεργά μπορούν κάθε φορα....Δενμπορείτε ναφανταστείτε οι στηλοβάτες της Τράπεζας πόσο άγχος και συνάμα μεράκι και πολύ ανθρωπιά κουβαλάνε πράττοντας αθόρυβα ΤΑ ΠΑΝΤΑ...μόνο και μόνο για να βοηθήσουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ .... κ. Μαίνα ετσι δεν είναι.... Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα μπράβο αξίζετε...... και εσεις και όλη η ομάδα..... Και ακόμα τρέχουν.....οι Άνθρωποι της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης αποδεικνύουν την ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ......Ειμαστε μαζί σας.... Και ας έγινε γάμος φέτος πήγατε πολύ καλά για άλλη μια φορα΄......


Δεν υπάρχουν σχόλια: