Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η αντι-τουριστική και προδοτική στάση του ΚΚΕ προς τους Έλληνες συνεχίζεται...

Mικροεντάσεις στον Πειραιά λόγω του αποκλεισμού από το ΠΑΜΕ

Παρά το γεγονός ότι η απεργία που κήρυξαν τα δύο ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού) και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά, μέλη του ΠΑΜΕ δεν επέτρεψαν τον απόπλου των πλοίων, παραμένοντας μπροστά τους καταπέλτες.
Μικροεντάσεις σημειώνονται από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά όπου μέλη του ΠΑΜΕ και ναυτεργατικών σωματείων εμποδίζουν τον απόπλου των πλοίων. Κανονικά τα δρομολόγια από τα λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου.
Παρά το γεγονός ότι η απεργία που κήρυξαν τα δύο ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού) και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά, μέλη του ΠΑΜΕ δεν επέτρεψαν τον απόπλου των πλοίων, παραμένοντας μπροστά τους καταπέλτες.
Την ίδια ώρα, να φύγουν για τους προορισμούς τους περιμένουν οι ταξιδιώτες που προσήλθαν κανονικά στο λιμάνι μετά τις διαβεβαιώσεις των εταιρειών ότι τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά, με δεδομένη και την απόφαση του Πρωτοδικείου. Μάλιστα, ορισμένοι ταξιδιώτες αγόρασαν τα εισιτήρια τους ακόμα και σήμερα το πρωί καθώς η έκδοση των εισιτηρίων γίνονταν κανονικά από τα πρακτορεία.
Τα σωματεία, που αντιδρούν στην άρση του καμποτάζ, στο νέο Ασφαλιστικό και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, πραγματοποιούν από τις 11.00 απεργιακή συγκέντρωση απέναντι από το σταθμό του ΗΛεκτρικού στον Πειραιά.
Στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια, το παρών έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία σημείωσε ότι «ήταν γνωστή η απόφαση των ναυτεργατών» να μην επιτρέψουν τον απόπλου των πλοίων και να μην πειθαρχήσουν στην απόφαση του δικαστηρίου [Βλέπε άρθρο] .
«Επειδή παρακολούθησα 2 - 3 κανάλια, υπήρχε κόσμος αγανακτισμένος, γιατί μέχρι σήμερα το πρωί οι εταιρείες τον διαβεβαίωναν ότι τα πλοία θα ξεκινήσουν, ενώ η απεργία ήταν γνωστή και ήταν γνωστή και η απόφαση των ναυτεργατών ότι δεν θα πειθαρχήσουν στην απόφαση του δικαστηρίου», τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ
ΝΔ: Αστοχη και αδιάφορη η πολιτική της κυβέρνησης
«Άστοχη, αδιάφορη, γεμάτη παλινωδίες και χωρίς σχεδιασμό πολιτική» χρεώνει στην κυβέρνηση η ΝΔ, με αφορμή τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά.
«Οι αποσπασματικές και δίχως προετοιμασία κινήσεις, καθώς και το επιπόλαιο και γεμάτο στρεβλώσεις προτεινόμενο σχέδιο νόμου για το ''καμποτάζ'' οδήγησαν στην απεργία στο λιμάνι του Πειραιά», τονίζουν οι τομεάρχες Ναυτιλίας και Τουρισμού της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης και Ο. Κεφαλογιάννη αντίστοιχα.
Υποστηρίζουν ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη για τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχονται η ναυτιλία και ελληνική ακτοπλοΐα, ο τουρισμός και οι νησιωτικές τοπικές οικονομίες.
Τέλος, οι βουλευτές της ΝΔ καλούν την κυβέρνηση -λίγο καιρό μετά τα έκτροπα στην Κόρινθο ή την παρεμπόδιση του απόπλου του ''Zenith''- «να πάψει, επιτέλους, να μεμψιμοιρεί και να αναλάβει τις ευθύνες της». «Διότι είναι αναμφισβήτητο ότι ''όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες''»., καταλήγουν.
Γ. Καρατζαφέρης: Ανεπίτρεπτα πράγματα
«Σε μια συγκυρία που προσπαθείς που μοχθείς για την χώρα έρχεται το ΠΑΜΕ και κλείνει το λιμάνι και καταδικάζει και τον τουρισμό και τους εμπόρους και την πατρίδα. Είναι ανεπίτρεπτα πράγματα αυτά», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ξένιος 94,3.
Επίθεση στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 989, τονίζοντας ότι η σημερινή κινητοποίηση «δεν είναι συνδικαλισμός, αυτό δεν είναι υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».
«Αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα είναι ένα φυτίλι το οποίο βάζει φωτιά και δίνει την εικόνα μιας χώρας η οποία ενώ ελπίζει να έχει κάποιους πόρους από τον τουρισμό το τινάζει στον αέρα», συμπλήρωσε η ανεξάρτητη βουλευτής.
«Άρα υπάρχουν τρόποι να κάνεις το συνδικαλισμό σου, υπάρχουν τρόποι να εκφράσεις τη διαφωνία σου, υπάρχουν τρόποι να πεις ότι αδικείσαι, χωρίς όμως ταυτόχρονα να βάλεις μπουρλότο και στις θέσεις δουλειάς των υπολοίπων», κατέληξε.


Θήραζειν: Και εσύ καημένε Έλληνα πολίτη και φορολογούμενε άσε όλα τα κομματόσκυλα και τους πολιτικάντηδες να παίζουν στην πλάτη σου και στο τέλος της χρονιά να καλείσαι ΕΣΥ να πληρώσεις φόρους, ΙΚΑ, σύκα και φυσικά όλα τα σπασμένα και κλεμμένα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: