Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Περί Φάβας ο λόγος. Σαντορινιά Φάβα ή Σαντορινιά Συνταγή;


Εδώ και πολύ καιρό βλέπουμε σε διαφημιστικά σποτάκια στην τηλεόραση την ...περίφημη φάβα  Hellmans με ...Σαντορινιά Συνταγή. Στην φωτογραφία κάτι παρόμοιο γίνεται και με την Πιπεριά ...Φλωρίνης με συνταγή Πρεσπών!Παίρνοντας έτσι αφορμή από μια ανάρτηση περί Φάβας, Σαντορινιάς που έκανε το ιστολόγιο Καλλ-ιστορώντας θέλουμε να θίξουμε το θέμα της παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού για μια Φάβα που πουλάει ...Σαντορίνη αλλά που σαν φάβα δεν έχει μήτε έναν κόκκο αρακά Σαντορινιό μέσα της!
Περιμένουμε καιρό τώρα τουλάχιστον από την Ένωση για να μην αναφερθούμε για τον Δήμο, που όμως βρίσκεται σε υπερδιέγερση εκλογής και επανεκλογής και κάπως δικαιολογείται στο να μην δίνει σημασία για τέτοια θέματα, να το κυνηγούσαν το θέμα με κάποιο τρόπο και μέσω των Ενώσεων Καταναλωτών να υποχρέωναν την εν λόγο εταιρεία τουλάχιστον να διευκρινίζει στα διαφημιστικά σποτάκια αλλά και επάνω στην συσκευασία ότι το προϊον της Φάβας με την ...Σαντορινιά συνταγή που προωθούν δεν περιέχει Φάβα Σαντορινιά!
Απολαύστε λοιπόν την ...φάβα Hellmans παρακάτω και καλή μας όρεξη.
http://www.hellmanns.gr/el_gr/products/newsalad-fava.aspx

2 σχόλια:

Kallistorwntas είπε...

σωστός ο thirazein !!

Δημήτριος είπε...

Αφού σωστά γράφετε "....και μέσω των Ενώσεων Καταναλωτών να υποχρέωναν..." γιατί αμέσως μετά γράφετε " ...την εν λόγο εταιρεία..." με όμικρον και όχι με ωμέγα που είναι το σωστό, καθώς είναι δοτική πτώση. Εντάξει δεν είπαμε να γράφουμε και την υποτακτική αλλά ας μην ξεχάσουμε τελείως την γλώσσα μας επειδή κάποιοι φωστήρες βουλευτές ψήφισαν νύχτα κάποτε το 1976 να τα καταργήσουμε όλα αυτά.