Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

ΦΑΚ …ΓΙΟΥ!

Σε έσχατο βάθος η αισθητική και η ηθική συμπίπτουν

L.WITTGENSTEIN

Ένα από τα πράγματα που είναι εντελώς έξω από εμένα είναι οι χειρονομίες..Καμία μούτζα δίνω που και που βλέποντας τηλεόραση ,μέχρι εκεί.
Θυμάμαι μια φορά σε ένα στάδιο που η αποχώρησή μας ήταν πολύ δύσκολη και όλοι περιμέναμε υπομονετικά να αποχωρήσουμε ,μία κοπέλα σηκώνει το χέρι και δείχνει με το μεσαίο δάκτυλό της κάποιον ,που βρισκόταν στο πιο πάνω διάζωμα και της έλεγε να προχωρήσει λίγο πιο γρήγορα.
Ειλικρινώς από τα πιο αποκρουστικά θεάματα που έχω δει.Γυναίκα και κωλοδάκτυλο δε συνάδουν …εκτός αν είσαι νταλικιέρισα ,μέχρι εκεί το καταλαβαίνω.

Το περίφημο κωλοδάκτυλο λοιπόν…

Ο άλλος είναι σα να σου λεει :φακ γιου….
Το λένε οι Παναθηναικοί στους Ολυμπιακούς στις εξέδρες γηπέδων και τούμπαλιν….με το που μπαίνει γκολ πάνε οι χειρονομίες σύννεφο…
Το βλέπουμε κάποιες φορές στο δρόμο ή σε κάτι χαζοαμερικάνικες ταινίες….που ο σκληρός….ή προκλητικός “καουμπόυ”το δείχνει με νόημα στον αντίπαλο…
Κάποιες φορές και στους δρόμους από πιτσιρίκια..καθώς είναι μία χειρονομία που κατά τη γνώμη ΜΟΥ..
ΜΟΥ το τονίζω δε συνάδει με εκλεπτυσμένους ή μορφωμένους ή ανθρώπους με κάποια στοιχειώδη -κομψή συμπεριφορά προς τους γύρω τους.

Και ξαφνικά βλέπω την Αφροδίτη…το σύμβολο του Κάλλους να προτείνει το δάκτυλό της και να μου λέει :φακ γιου…..

Φακ γιου φακ γιου

Μία εικόνα λένε χίλιες λέξεις …σωστά;

Αν βρίσκεσαι σε ένα περιπτερο λόγου χάρη και κοιτάς το γερμανικό FOCUS και δεν το αγοράσεις ,αντιλαμβάνεται κανείς τη σημειολογία της συγκεκριμένης εικόνας.

Τη γαμήσαμε δηλαδή και μας το λένε και ανοιχτά ,λες και δε το γνωρίζαμε…


Και έτσι σου γεννιούνται άπειρα φακ γιου στο μυαλό σου
Φακ γιου εσύ και εσύ και εσύ που μας έφερες σε αυτή τη θέση…
Φακ γιου από το 80 και μετά σε μία πολιτική σκηνη που οργίασε με τα σκάνδαλά της με τις Ροζ βίλες της και τα Τσοβόλα δώστα όλα
Φακ γιου στους Σημητικούς και στην κυβέρνηση του σεμνά και ταπεινά…
Φακ γιου και στο λαμόγιο πολίτη που τόσα χρόνια κοιτούσε να βολέψει το παιδάκι του ,να πατήσει επί πτωμάτων,να κλέψει,να σου φάει τη σειρά στην τράπεζα…φακ γιου σε σένα που αγνοείς την ιστορία σου ,τον πολιτισμό σου,που δε σέβεσαι το διπλανό σου ,που ξεχνάς τα δικαιώματά σου και τις υποχρεώσεις σου.
Φακ γιου σε ένα απαρχαιωμένο ΚΚΕ…που σκούζει αλλά τόσα χρόνια με τόσα σκάνδαλα. ενώ θα έπρεπε να είχε πάνω από 10 τοις εκατό ,μη πω τι πήρε με τη στάση του….
Οκ

ΦΑΚ ΦΑΚ ΦΑΚ

όλοι πηδιόμαστε σε αυτή τη χώρα και τώρα με την οικονομική κρίση θα έρθει και το μεγάλο πήδημα αντιστρόφως ανάλογο με το μεγάλο φαγοπότι που υπήρξε στο παρελθόν…

Έχω κράξει ουκ ολίγες φορές τη νοοτροπία μας.Τον τρόπο που ψηφίζουμε ,την έλλειψη μεσότητας που μας χαρακτηρίζει ως έθνος.
όμως….
Σε τέτοιου είδους ανθελληνικές κινήσεις ,γιατί κακά τα ψέμματα φιλελληνική δε τη βλέπεις…
σε ενοχλούν κάποια πράγματα…

θες ρε φίλε να μας πει Φ Α Κ Γ Ι Ο Υ
πες το μας…
πάρε ένα χέρι …γράψε greece πάνω…και κάντο….
Βάζοντας όμως την Αφροδίτη…είναι σαν να ακυρώνεις μία ολόκληρη εποχή.
Την εποχή που δημιουργήθηκε το έργο.
Η Τέχνη αποτελεί πνευματική σύλληψη και έκφραση του ωραίου .Το καλλιτέχνημα αποτελεί έργο ενός ελεύθερου ανθρώπου που εκφράζει την εποχή του.Η καλλιτεχνική δημιουργία συχνά μετατρέπεται σε φωνή διαμαρτυρίας ,αντίστασης,αποτελεί τον οίστρο που μας ξυπνά από το λήθαργο.Ο Κουν είχε πει πως η έκφραση του καλλιτέχνη είναι πάντα πολιτική και απόλυτα δεμένη με τη ζωή του ανθρώπου.
όλοι οι λαοί ή σχεδόν όλοι έχουν τις καλές και τις κακές τους στιγμές.Έχουν αδικήσει ,αδικηθεί,έχουν προχωρήσει σε μεγάλα ή μικρά εγκλήματα.
όλοι οι λαοί επίσης έχουν βάλει το χεράκι τους θετικά σε αυτό που ονομάζουμε
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ -ΙΣΤΟΡΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ
Έχουν γίνει πολλοί πόλεμοι..εγκλήματα..γενοκτονίες..οικονομικές διεισδύσεις…αδικίες…
δημιουργήματα….συνεργασίες…συμμαχίες…φιλίες….
πολιτισμικά έργα…έργα καταστροφής
έχει υπάρξει στρατευμένη τέχνη…kitsch…τέχνη για την τέχνη….
αδικίες ρατσισμοί -εθνικισμοί
αν αρχίσουμε να βάζουμε στη ζυγαριά τα εγκλήματα του καθενός μας….θα οδηγηθούμε σε μία ανευ προηγουμένου οπισθοδρόμηση….σε έναν ψυχρό νέου τύπου πόλεμο.

Η απάντηση στο Focus

δεν είναι ΦΑΚ
Και εσύ…όπως θα έλεγε η γιαγιά μου…
η απάντηση στο focus
είναι να προκόψουμε πια ως λαός σε αντίθεση με αυτά που πιστεύουν οι περισσότεροι…
Αν με πείραξε;
Πολύ
πρωτίστως αισθητικά
δεν ταιριάζει με την αισθητική μου μια ανάλογη κίνηση…
όπως δε θα ταίριαζε με την αισθητική μου να έβλεπα τη MONA LISA να μου προτείνει το μεσαίο δάκτυλό της…
όπως δεν ταιριάζει στην αισθητική μου ο Άγγλος που έρχεται διακοπές στη χώρα μου και μου βγάζει τον κώλο έξω
όπως δεν ταιριάζει στην αισθητική μου όμως η νοοτροπία των Ελλήνων
που μαθαίνουν τα παιδιά τους από το σχολείο να κάνουν καταλήψεις για κομματικούς σκοπούς τα μαθαίνουν με άλλα λόγια στην τεμπελιά
δεν ταιριάζει στην νοοτροπία μου η νοοτροπία ό,τι αρπάξει ο κώλος μας
δεν ταιριάζουν στην νοοτροπία μου τα χίλια κακά…που έχουμε ως λαός…
αλλά…
παίζει πάντα ρόλο ο τρόπος…

Ο ΤΡΌΠΟΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΦΑΚ ΓΙΟΥ

που θα του πεις μου έχεις κάνει τη ζωή μου κόλαση
με πας πίσω
απειλείται η ενότητα της οικογένειάς μας
και δη της Ευρώπης
τα θεμέλια τρίζουν…
είναι τελείΩς διαφορετικό να πεις στον άλλον λόγου χάρη χωρίζουμε, γιατί δεν ταιριάζουμε…
παρά να σε πιάσει στο κρεβάτι με άλλον….ή
ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ….και πήγαινε στη μάνα σου μωρή..
κάπως έτσι λοιπόν…
Όσο για την κίνηση να παραπονεθούμε στον γερμανό πρέσβυ..
ε λίγο
στάση Ψωμιάδη μου θυμίζει
στάση λαικισμού
Οι αγορές πλέον είναι ελεύθερες
ο κόσμος μορφωμένος πια έχει κρίση
τι θα κάνει ο Γερμανός πρέσβυς θα απαγορεύσει την κυκλοφορία του περιοδικού;
ή θα τους κάνει ντα;
τώρα γιατί ο Μακρυγιάννης μου φαίνεται πιο επίκαιρος από ποτέ…δε γνωρίζω…
μήπως εσείς;

Χάριτες μεγάλες χρωστάγει η πατρίδα ᾿σ όλους τους ευεργέτες και καταξοχή ᾿σ αυτούς τους γενναίους κι᾿ αγαθούς άντρες, τους αγνούς αγωνιστάς. Ότι αυτείνοι, αφού οι συνεισφορές τους ήταν κι᾿ όντως μεγάλες και μας ανάστησαν εις τα δεινά μας, δεν θυσιάσαν ποτές δόλο κι᾿ απάτη, να κατατρέχουν πεθαμένους ανθρώπους οι ζωντανοί και οι αντρείγοι δεν θέλουν την γης και την θάλασσα να την ρουφήσουν αυτείνοι, να μην ζήσουν άλλοι δυστυχείς και κατασκλαβωμένοι και καταφρονεμένοι τόσους αιώνες. Αφού ο Θεός τους λυπήθη και θέλει να τους αναστήση, οι άνθρωποι τους καταπολεμούν να τους φάνε, να τους χάσουνε, να τους σβύσουνε να μην ξαναειπωθούν Έλληνες. Και τι σας έκαμεν αυτό τ᾿ όνομα των Ελλήνων εσάς των γενναίων αντρών της Ευρώπης, εσάς των προκομμένων, εσάς των πλούσιων; Όλοι οι προκομμένοι άντρες των παλαιών Ελλήνων, οι γοναίγοι όλης της ανθρωπότης, ο Λυκούργος, ο Πλάτων, ο Σωκράτης, ο Αριστείδης, ο Θεμιστοκλής, ο Λεωνίδας, ο Θρασύβουλος, ο Δημοστένης και οι επίλοιποι πατέρες γενικώς της ανθρωπότης κοπιάζαν και βασανίζονταν νύχτα και ημέρα μ᾿ αρετή, με ᾿λικρίνειαν, με καθαρόν ενθουσιασμόν να φωτίσουνε την ανθρωπότη και να την αναστήσουν να ᾿χη αρετή και φώτα, γενναιότητα και πατριωτισμόν. Όλοι αυτείνοι οι μεγάλοι άντρες του κόσμου κατοικούνε τόσους αιώνες εις τον Άδη ᾿σ έναν τόπον σκοτεινόν και κλαίνε και βασανίζονται δια τα πολλά δεινά οπού τραβάγει η δυστυχισμένη μερική πατρίδα τους. Χάνοντας αυτείνοι, εχάθη και η πατρίδα τους η Ελλάς, έσβυσε τ᾿ όνομά της. Αυτείνοι δεν τήραγαν να θησαυρίσουνε μάταια και προσωρινά, τήραγαν να φωτίσουν τον κόσμο με φώτα παντοτινά. Έντυναν τους ανθρώπους αρετή, τους γύμνωναν από την κακή διαγωή και τοιούτως θεωρούσαν γενικώς την ανθρωπότη και γένονταν δάσκαλοι της αλήθειας…….

Πηγή:http://glaykidarling.wordpress.com/2010/02/25/%cf%86%ce%b1%ce%ba-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%85/#comment-2588
 
Θήραζειν: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι από τα πιο καλά σχόλια που έχουμε διαβάσει τις τελευταίες μέρες πάνω στο θέμα του ...δαχτύλου και της Γερμανικής πίεσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: