Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Να προσθέσουμε και το δικό μας ΜΠΡΑΒΟ

Μπράβο στο επαρχιακό συμβούλιο!!!

Η συνεδρίαση του Επαρχιακού Συμβουλίου
Έστω και καθυστερημένα το Επαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να αποδώσει την δέουσα τιμή στους συμπατριώτες μας που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς το 1943 στον Βουρβούλο. Έτσι ενέκρινε ομόφωνα την εκτέλεση του έργου της ανάπλασης του μνημείου που έχει κατασκευαστεί στο σημείο της εκτέλεσης. Το επαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο να δοθεί σε δρόμο της πόλης των Φηρών το όνομα του συμπατριώτη μας αντιστασιακού Αντώνη Μυτιληναίου, ο οποίος ως γνωστόν ανατίναξε κατά την διάρκεια της κατοχής την ΕΣΠΟ στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμα αποφασίστηκε να επισκευαστεί ο τάφος ( βρίσκεται στο νεκροταφείο Κοντοχωρίου) του καταδρομέα και επικεφαλής της επιχείρησης της ανατίναξης του Γερμανικού Ασυρμάτου στο Ημεροβίγλι Υπολοχαγού Καζούλη.

http://www.neasantorinis.gr/

Δείτε φωτογραφίες από τον τάφο του Καζούλη στο Κοιμητήριο του Κοντοχωρίου


Πηγή:http://kallistorwntas.blogspot.com/2010/02/blog-post_11.html


Θήραζειν: Στην εποχή που ζούμε τέτοιες πράξεις πλέον είναι σπάνιες, έστω και με καθυστέρηση πολλών χρόνων, και αν από κάποιους κύκλους χαρακτηρίζονται ακόμα και ύποπτες λόγω... εθνικισμού ή έπαρσης εθνικής συνείδησης, ίσως η κυρία Δραγώνα μπορεί να μας το θέσει κατάλληλα, το Επαρχιακό Συμβούλιο φρόντισε  να αποκαταστήσει την έλειψη Τιμής τόσα χρόνια της Πολιτείας προς τους Ήρωες της Πατρίδας προς αυτούς που αγωνίστηκαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα Ελεύθεροι!
Επίσης καλό θα ήταν ο Δήμος Θήρας να αναλάβει επιτέλους και τον καθαρισμό όλων των μνημείων που υπάρχουν στην Σαντορίνη που είναι ταλαιπωρημένα από τον χρόνο και την εγκατάλειψη για να μην πούμε περιφρόνηση, όπως επίσης να κάνουμε μια πρόταση, να καταργηθεί ο χώρος στάθμευσης ...των υπαλλήλων της εφορίας!!! στο Μνημείο Πεσόντων που βρίσκεται στα Φηρά μπροστά από την Εφορία. Είναι κρίμα το Μνημείο των Φηρών να αναδεικνύετε μόνο 2-3 φορές τον χρόνο. Ελπίζουμε σύντομα να καταφέρουμε να μαζέψουμε φωτογραφικό υλικό  για την κατάντια όλων των Μνημείων στην Σαντορίνη και να σας το παρουσιάσουμε.
Μπράβο και πάλι και Αθάνατοι οι Ήρωες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: