Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

«Η Ελλάς υπό κατάρρευση»

Κώστας Πλεύρης 31/5/2009 from Archimedes Athenian on Vimeo.

Πηγή: http://www.thermopilai.org/content/konstantinos-pleures-me-thema-%3C%3Ce-ellas-upo-katarreuse%3E%3E-3152009

Θήραζειν: Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι θα τον απορρίψετε και μόνο που θα δείτε το βιντεάκι αναρτημένο. Άραγε αντέχετε να ακούσετε τις απόψεις και θέσεις του ή η ...δημοκρατική σας συνείδηση δεν το επιτρέπει;

6 σχόλια:

thira-mata είπε...

Θηραζείν , γιατί πρέπει κάθε φορά που αναρτίζεις κάτι σχετικό με το Λ.Α.Ο.Σ , θα πρέπει να δοκιμάζεις την δημοκρατική συνείδηση αυτών που σε παρακολουθούν .Αισθάνεσαι ενοχές για κάτι ? Ο Κώστας Πλεύρης , ο πάντα δυνατός και ξάστερος ¨Άδωνης Γεωργιάδης .
Ο κύριος Πλεύρης ξεκίνησε την ομιλία του με την ποιο χαρακτηριστική φράση .''είναι πολύ ευχάριστο να ομιλεί κάποιος σε ομοϊδεάτες του ''.Eίναι όντως όμορφο και πανεύκολο να κάνεις διάλογο μονολογώντας , διότι μόνο έτσι μπορείς να μιλάς μια ώρα και να λες τις παπαριές που εσύ θέλεις .Διάλογος .Διάλογος .Ναι κυρίες και κύριοι διάλογος .
Αν περιμένουμε τώρα τον κύριο Πλεύρη να μας κάνει μαθήματα διαλόγου , χέσε ψιλά και αγνάντευε . Είναι σαν να βάζεις από το πρωί έως το βράδυ ένα μωρό παιδί μπροστά στην τηλεόραση να παρακολουθεί οτιδήποτε περνάει μπροστά από τα μάτια του .Καταστροφή . Αυτή είναι φυσικά η προσωπική μας άποψη , η οποία πηγάζει μέσα από τη δημοκρατική συνείδηση μας . Καλημέρα .

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Συμφωνώ με τα θηραματα και επαυξάνω.
Επικίνδυνα μονοπάτια είναι αυτά, η εθνική συνείδηση δεν είναι αποκλειστικότητα κανενός κόμματος και πόσο μάλλον καμίας οργάνωσης, όπως αυτής που έβαψε όλους τους τοιχους της Σαντορίνης τις περασμενες εκλογές.
Θα σου προτεινα να επιδιώξεις μια προσωπική επαφή με αυτά τα φασιστοειδή υποκείμενα (αν έχεις περάσει απο το χωρο του Πανεπιστημίου ίσως να την έχεις ήδη- εμένα τα μάτια μου έχουν δει πολλά με δαυτους πάντως) για να αντιληφθείς τι πραγματικά πρεσβευουν και σε τι συμπεριφορές οδηγούνται(μέχρι και νέγρο έχουν σφάξει στο περιστέρι μπροστά σε κόσμο).
Ο Συριζα μας μάρανε και είναι ο εχθρός? Αστείο ακούγεται. Τουλάχιστον η πολιτική άποψη του Συριζα βασίζεται στο σεβασμό της ανθρώπινης ύπαρξης, χωρίς διαχωρισμούς και θεωρείες περί Αρείων...
Αρειανών θα λεγα εγώ γιατί κάποιοι απο αυτούς είναι σα να ήρθαν απο τον Άρη με αυτά που ξεστομίζουν...

Δημοκρατία έχουμε(λέμε τώρα), την ελευθερια λόγου υποστηρίζουμε, όχι όλοι, οπότε άντε να ακούσουμε τον κυριο Πλευρη να μονολογεί στο βήμα.

Ενας Πλεύρης μας χρειάζεται και μετά μια σανίδα για τον Πλεύρη θα λεγα εγώ...

Θήρα-ζειν είπε...

Καταρχήν δεν έχω κάνει αναρτήσεις για το ΛΑ.Ο.Σ και ειλικρινά δεν καταλαβαίω γιατί δοκιμάζω την δημοκρταική συνείδηση κάποιου με όσα αναρτώ, δηλαδή στην δημοκρατία κάνουμε κρίσεις αναλόγως τι μας αρέσει και τι όχι; Ενοχές για ποιό πραγμα να έχω; Ούτε έχω σκοτώσει ούτε έχω κλέψει. Η άποψη μου για τον Άδωνη είναι καθαρά προσωπική και όσες φορές τα έχουμε πει δεν έχω λόγο για να αλλάξω την άποψη μου αυτή.
Δεν ξέρω εάν πρέπει να περιμένουμε τον Πλέυρη να μας κάνει μαθήματα διαλόγου αν και για ομιλία του ιδίου είναι και όχι για διάλογο. Μου άρεσε αυτό με την τηλεόραση και το μωρό παιδί, μόνο που αντί για τον όποιο Πλέυρη που σπανίως λαμβάνει βήμα στην Τν, μας βομβαρδίζουν συστηματικά με τα ψευτοπροοδευτικά της άλλης πλευράς ή μήπως κάνω λάθος; Εδώ έπεσε ο κομμουνισμός 20 χρόνια τώρα και οι δικοί μας εδώ ακόμη δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. Πέρα από την όποια γνώμη έχει κάποιος για τον Πλέυρη , τον πατέρα, δεν μπορεί αρνηθεί το δικαίωμα του να λέει ότι πιστεύει, σε πολλά συμφωνώ και ο ίδιος και δεν ντρέπομαι να το λέω, σε άλλα όχι αλλά μήπως αυτή δεν είναι και η ουσία της Δημοκρατίας;
Φίλε Ευχομάστορα ενα άλλο επικίνδυνο για την σωματικής σου υγεία είναι να μιλάς για Ελλάδα στην πλατεία Εξαρχείων ή σε κάποια σχολή όπου οι ολίγοι αποφασίζουν με ...δημοκρατία για τους πολλους. Η Εθνική συνείδηση είναι κομμάτι του καθενός μας προσωπικά και κανένα κόμμα ή πολιτικός σχηματισμός δεν πρέπει να τον καπελώνει, μακάρι βέβαια την Εθνική Ελληνική σνείδηση να την στήριζαν και όλοι, όμως αυτό δεν γίνεται, άλλωστε τι είναι μια Σημαία που καίγεται παρά ένα πανί για μερικούς μερικούς!
Καταρχήν όποιος ξέρει 2-3 πράγματα περισσότερα για την Χ.Α θα μπορούσε να καταλάβει πόσο σχετικοί ήταν και ο 1-2 που ζωγράφησαν κυρίως το Καμάρι. Η μόνη μου επιδίωξη να βρεθώ μαζί τους θα ήταν στις επόμενες εκλογές αφού γράφουν που γράφουν σε τοίχους να μην είναι τόσο ανορθόγραφοι και ότι δεν μπορείς να μιλάς για εθνική περηφάνεια και να μου ζωγραφίζεις την σβάστικα του κατακτητή, για να μην αναλύσω τον λεγόνενο κέλτικο.
Το "νέγρος" που αναφέρεις είναι μη πολιτικά ορθό για κάποιους, απλά το σημειώνω! Και σαν Παναθηναικός που είσαι θα έπρεπε να ξέρεις καλύτερα τι παίχτηκε εκείνο το απόγευμα στο Περιστέρι. Όσο για τα Πανεπιστήμια ας μην ανοίξουμε την κουβέντα το πόσο ελεύθερα και δημοκρατικά είναι.
Ο Σύριζα για αυτά που θέλει να "πουλήσει" καλά τα λέει οπότε ας με αφήσει εμένα να υπερασπίζομαι την Ελληνικότητα μου και με την όποια μικρή ελάχιστη συμμετοχή μου την Πατρίδα των Ελλήνων με τις όποιες μικρές δυνάμεις έχω, εκτός εάν και αυτό πρέπει να το αφήσουμε στους κάθε λογής μετανάστες.

Τελικά η Ελλάς δεν είναι υπο κατάρευση;

thira-mata είπε...

Αν το καλοεξετάσεις , το Κ.Κ.Ε , έχει αρκετά κοινά με το ΛΑΟΣ . Είναι και αυτό μονόπλευρο και χρησιμοποιεί τον λόγο και την ιστορία , όπως ακριβώς την χρησιμοποιούν και οι άνθρωποι του ΛΑΟΣ , αλλά και του κάθε ''παρωπιδιασμένου'' συνόλου .
Την δημοκρατική συνείδηση του κάθε ενός , για να σου θυμίσουμε , εσύ την ανέφερες στη συγκεκριμένη ανάρτηση .Εμείς από την πλευρά μας , απεχθανόμαστε τις εθνικιστικές απόψεις ανθρώπων , που αν γίνει το οποιοδήποτε μπράφ , θα είναι οι πρώτοι που θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια και θα πάρουν μαζί τους και τις εθνικιστικές τους απόψεις .
Θέμα marketing είναι όλα φιλαράκο .¨Έχει πιάσει το νόημα ο Πλεύρης και ο κάθε Πλεύρης και παίζει με τα χρώματα , τις σημαίες , τις λέξεις , την μετανάστευση , την ιστορία .
Κουμμουνισμός , λαϊκισμός , εθνικισμός , φασισμός , εθισμός , είναι όπως και να το κάνεις , ολίγον μονόπλευρα και επικίνδυνα .
Θα ακούμε τα μηνύματα τους , θα κρατάμε τα καλά (γιατί όταν κάνεις marketing , προσπαθείς να απευθυνθείς και στους άλλους , όχι μόνο στους ομοϊδεάτες σου και λές πότε , πότε και κάτι σωστό ) , αλλά όπως και να το κάνεις θα πρέπει να κρατάς σε απόσταση τα μονόπλευρα και επικίνδυνα .
¨Όσον αφορά το marketing των Εξαρχείων , άστο καλύτερα .¨Άκυρο το παράδειγμα σου .

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Εγώ πάντως αναφέρθηκα ξεκάθαρα στα φασιστοειδή που προσβάλλουν τη δική μου αντίληψη περί Δημοκρατίας και θεσμών και γενικά καπηλεύονται την έννοια "Εθνικό" ως δική τους αποκλειστικότητα. Δεν μίλησα επι προσωπικού ελπίζω να το κατάλαβες και όχι δεν υποστηρίζω την κουκούλα όταν βάλλεται κατά αθώων πολιτών. Τα ψευτοπροοδευτικά σχήματα και οι ιδέες τους εφόσον στηρίζονται στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας θεωρώ ότι όπως και να έχει είναι καλύτερα απο τα συντηρητικά σχήματα τύπου Χ.Α.κλπ για τα οποία η έννοια άνθρωπος εξαντλείται σε γονιδιακά προτυπα που οι ίδιοι έχουν καθορίσει. Τα σύμβολα και ο σεβασμός τους είναι τεράστια κουβέντα ιδίως για το ποιοι τα σέβονται πιο πολύ, αυτοί που τα καίνε ή αυτοι που καθημερινά ασελγούν πάνω τους με τη στάση που τηρούν πολιτική και μη . Το "νέγρος" (καμία ρατσιστικη διάθεση) όπως και να το ανέφερα (σκουρος,μαυρος, αράπης, τι να πώ μελανόμορφος?) μπορεί να παρεξηθει, ας με διορθώσουν οι πολιτικά ορθοί. Η Ελλάδα είναι υπο κατάρευση και συμφώνω μαζί σου, αλλά δεν περιμένω να ακούσω απο κανένα Πλευρη που μιλά σε ένα κοινό χειροκροτητών να μου υποδείξει τα κακώς κείμενα....
Επίσης να σου πώ ότι η προβοκάτσια είναι ανευ προηγουμένου σε πολλές περιπτώσεις. Βαφτίζονται αναρχικοί οι εξυπηρετητές. Δες φώτο αστυνομικούς να κάθονται παρέα με κουκουλοφόρους και να τους περιμένουν να σπάσουν. Είναι αστεία κάποια πράγματα.
Στην τελική σε πολλά διαφωνούμε για να συμφωνούμε...

Θήρα-ζειν είπε...

Να σου θυμίσω Θηράματα ότι δεν είμαι απολογητής ούτε του ΚΚΕ ούτε του ΛΑΟΣ. Παρωπίδες φοράει είτε το θέλει είτε όχι ο καθένας που εντάσσεται σε ένα "μαντρί", δεν είναι πάντα κακό αυτό αλλά...
Μαζι σου και εγώ απεχθάνομαι ανθρώπους με εθνικιστική άποψη που είναι ριψασπήδες, στο θέτω όσο πιο ΛΑΚΩΝΙΚα μπορώ! Θέμα μάρκετινγκ μπορεί να χαρακτηριστεί το κάθε τι που έχει σχέση με την αγορά και το εμπόριο. Και όπως ο κάθε Πλέυρης μπορεί να παίζει με τις σημαίες, τα χρώματα, τις λέξεις, την μετανάστευση και την ιστορία ανάλογα γίνεται και αυτό από την άλλη ...πλευρά! Απομένει πλέον να δούμε και να κρίνουμε οι ίδιοι τι θέλουμε και τι ψάχνουμε. Μονόπλευρα και επικίνδυνα είναι τα -ισμος όταν αυτά απαρνιούνται την Ελλάδα μας, την Ιστορία μας τον Πολιτισμό μας.
Όσο για τα Εξάρχεια άφησε με να ξέρω καλύτερα τι παίζει και πώς, από προστασίες και πρέζες μέχρι το ...μάρκετνγκ του αντιεξουσιασμού!
Ευχομάστορα επόμενο είναι όταν οι πολλοί "ντρέπονται" να υπερασπιστούν το "Εθνικό" τους να βρίσκονται διάφοροι καλοθελητές να αναλαμβάνουν χρέη "προστασίας. Για μένα το να καίς την σημαία και να σηκώνεις την σβάστιγγα, την ναζιστική, έχουν ακριβώς τα ίδια προδοτικά συμπτώματα. Την κατάρρευση ούτε και εγώ περίμενα τον Πλέυρη να μας τα πει, όμως δεν είναι και πολλοί αυτοί που τα λένε και κυρίως να τα αιτιολογούν κιόλας, δεν είναι κακό άλλωστε να ακούς και ...ακραίες απόψεις.
Στο θέμα της προβοκάτσιας συμφωνώ απόλυτα και πολλές φορές αναρωτιέμαι εάν κουκουλοφοροι αντι εξουσιαστές τρομοκράτες και κρατική ή ακόμη καλύτερα παρακρατική εξουσία είναι το ίδιο και επι αυτών.
Ας μάθουμε να κρατάμε αυτά για τα οποία συμφωνούμε...