Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Άντε στην υγειά μας...




VINSANTO του 1959

Το οινοποιείο Γ. Κουτσογιαννόπουλου άνοιξε βαρέλι vinsanto του 1959Πρόκειται για Ένα οικογενειακό κειμήλιο, μεγάλης (ανεκτίμητης) αξίας Εμφιαλώθηκε σε φιάλες των 375ml απολύτως περιορισμένες .Ο κ.Κουτσογιαννόπουλος μας είπε :«Είναι σημαντικό για την οικογένεια μας .ένα τόσο υψηλής ποιότητας vinsanto παραγωγής του 1959.,παλαιομενο σε βαρέλιΠρόκειται για εσοδεία του 1959 100%,χωρις καμιά επί πλέον προσθήκη άλλης χρονιάς, στο βαρέλι. Η στάθμη του είχε κατέβει αρκετά. Το οξυγόνο που υπήρχε στο βαρέλι, μπορεί να το αλίωνε. Το εμφιαλώσαμε για να το προστατεύσουμε.
Δεν είχα την ευκαιρία μέχρι τώρα να μελετήσω την συμπεριφορά
και τον χαρακτήρα ενός visanto τόσο πολύ παλαιωμένου
Η πρώτη έκπληξη ήταν το χρώμα του, και το απίστευτο άρωμα του.
Η μεγάλη έκπληξη, όταν προσπάθησα να μετρήσω τα ΒοΜε στο εργαστήριο.
Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να ερευνήσω τα στοιχεία,
την συμπεριφορά και φυσικά την γεύση του.
Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη εμπειρία »
Τα χαρακτηριστικά του:
Πολύ παχύρευστο, αρωματικό σε φόντο βύσσινου.
Χρώμα : βαθύ σκούρες ανταύγειες του καφέ. Άρωμα: βύσσινου, μελιού, δαμάσκηνου, ψημένης καραμέλας, κυδωνόπαστου, αποξηραμένου σύκου. “Από το Wein-Plus ““Ο ελληνικός οδηγός κρασιών του Wein-Plus μπήκε ήδη στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του. Μέχρι τώρα 135 παραγωγοί έστειλαν 1200 κρασιά για αξιολόγηση. Την καλύτερη βαθμολογία μέχρι τώρα έχει πάρει το Vinsanto 1959 της οινοποιείου Κουτσογιαννοπουλου με 95 βαθμούς! Ένα μεγάλο κρασί με δυναμικότητα παλαίωσης μέχρι το 2060 (!) σύμφωνα με την αξιολόγηση του Marcus Hofschuster που θεωρείται σαν ένας από τους τρεις καλύτερους γευσιγνώστες της Γερμανίας.
Ένα κρασί πρωτοφανές για τα μέχρι τώρα ελληνικά δεδομένα που όμως δείχνει πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν ορισμένα κρασιά μας αν δεν θυσιαστούν στον βωμό της γρήγορης κατανάλωσης! “


George Koutsoyannopoulos
winery & wine museum
Santorini
http://www.volcanwines.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: