Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Το παιδί εμίλησε...



Τσίπρας: Εγκληματική αδράνεια η υπόθεση του Sea Diamond

Περιοδεία στην Σαντορίνη θα πραγματοποιήσει την Τρίτη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Σαντορίνη στην οποία βρίσκεται με σκοπό να ενημερωθεί από την επιτροπή αγώνα Θηραίων πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις μετά την συνάντησή του με τον δήμαρχο Σαντορίνης και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού:
«Στην υπόθεση του Sea Diamond αντικατοπτρίζεται η εγκληματική αδράνεια, η ανικανότητα του κράτους και της πολιτείας να αντιμετωπίζει έκτακτες περιστάσεις αλλά και η διαπλοκή των επιχειρηματικών συμφερόντων που μας έχουν οδηγήσει στο να βρίσκεται για 900 και πλέον μέρες στον βυθό της καλντέρας μια οικολογική βόμβα. Είναι ώρα να αποκατασταθεί αυτή η μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά. Το Sea Diamond αποτελεί διαρκή κίνδυνο όχι μονάχα για την Σαντορίνη αλλά και για ολόκληρο το Αιγαίο.
Απαιτούμε την άμεση κινητοποίηση της πολιτείας. Οι πολίτες του νησιού, οι κάτοικοι της Σαντορίνης διεκδικούν να ανελκυστεί το πλοίο για να προστατευτεί το νησί από μια ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα και κυρίως να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που το δημιούργησαν.
Στοιχειώδης υποχρέωση του κράτους με βάση το Σύνταγμα (Άρθρο 24) και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία είναι να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτή η θαλάσσια περιβαλλοντική απειλή. Με βάση την αρχή ότι ο ρυπαίνων πρέπει να πληρώσει η πολιτεία πρέπει να δράσει ούτως ώστε αυτοί που δημιούργησαν αυτόν τον τεράστιο περιβαλλοντικό κίνδυνο να σταματήσουν να υπεκφεύγουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια: