Αυστραλία- Ελληνικό ασύρτικο θα καλλιεργείται στην Αυστραλία
1 Δεκεμβρίου 2009 (08:19 UTC+2)του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη
H ποικιλία αμπέλου «ασύρτικο», προέλευσης Σαντορίνης, θα αρχίσει να καλλιεργείται στην Αυστραλία, μόλις λήξει η περίοδος καραντίνας για τα 200 κλήματα που έχουν αγοραστεί από το οινοποιείο Τζιμ Μπάρι (Jim Barry Wines), στην περιοχή Κλερ Βάλεϊ, τον Φεβρουάριο.
Αναμένεται ότι τα κλήματα θα παράξουν κρασί για πρώτη φορά το 2014-15. Ο διευθύνων του οινοποιείου Πίτερ Μπάρι (Peter Barry) δοκίμασε το ασύρτικο για πρώτη φορά στη Σαντορίνη το 2008 και στη συνέχεια, εφέτος στο Λονδίνο, το επέλεξε για καλλιέργεια στην Αυστραλία, λόγω της αντοχής του στα θερμά κλίματα και για τη "φρέσκια", καθαρή, οξεία γεύση του, καθώς και το χαμηλό pH και την υφή του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου