Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Do you want to rent-a-car Mister?


Απογοήτευση με τα "rent a car" στην Ελλάδα[22.05.2009, 08:53]


Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα για τα αυτοκίνητα που νοικιάζουν διάφορες εταιρείες σε δημοφιλή θέρετρα της Μεσογείου. Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία διεξήγαγε η ένωση αυτοκινητιστών EuroTest σε εξήντα εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε δώδεκα μεσογειακά θέρετρα, τόσο η διαδικασία της ενοικίασης όσο και τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε κακά χάλια, με πρώτο και... χειρότερο ένα Nissan Micra που νοικιάστηκε στη Σαντορίνη. Πάντως μπορεί ένα ελληνικό γραφείο ενοικίασης να κατέλαβε την τελευταία θέση στην έρευνα σε ποιότητα και υπηρεσίες, το καλύτερο όμως εντοπίστηκε από την ομάδα των επιθεωρητών πάλι σε ελληνικό νησί και συγκεκριμένα στην Κω!

Οπως αναφέρει η «Daily Telegraph», το αυτοκίνητο που νοικιάστηκε στη Σαντορίνη κρίθηκε αναξιόπιστο, ενώ του έλειπε ένα παξιμάδι τροχού και τα μπροστινά λάστιχα ήταν φθαρμένα. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στην Τουρκία, όπου ένα 4x4 είχε διαρροή λαδιών και καταστραμμένες αναρτήσεις, ενώ άλλο 4x4 στην Ισπανία είχε ένα μισοξεφούσκωτο λάστιχο και έναν ετοιμόρροπο υαλοκαθαριστήρα. Σε κακή κατάσταση βρίσκονταν και τα παιδικά καθίσματα πολλών αυτοκινήτων, που όχι μόνο ήταν φθαρμένα και βρόμικα, αλλά χρεώνονταν και με επιπλέον τριάντα ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις, τα πράγματα ήταν εξίσου δραματικά. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχε διπλασιασμός του ποσού, ενώ οι επιθεωρητές ανακάλυψαν διάφορες έξτρα χρεώσεις, όπως για τη βενζίνη. Μάλιστα ορισμένα γραφεία δεν δίσταζαν να χρεώνουν ακόμη και την ύπαρξη δεύτερου οδηγού με ποσό που συνήθως κυμαινόταν στα σαράντα ευρώ. Τέλος, οι επιθεωρητές ανακάλυψαν ότι οι ασφάλειες των αυτοκινήτων ήταν ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα να χρεώνονται και με έξοδα για την περίπτωση κλοπής του αυτοκινήτου.

Espresso News



Θηραζειν: Με πάνω από 12.000 αμάξια προς ενοικίαση στο νησί, μήπως έχουμε χάσει την "μπάλα" κάπου; Απο περιέργεια το νταβατζηλίκι των "ρέντ α κάρ" σταθμευνένα σε δημόσιους δρόμους και πλατείες για πόσο ακόμη θα το ανεχόμαστε. Η Δημοτική Αστυνομία γιατί ...αλλού κοιτάζει μονίμως;

Δεν υπάρχουν σχόλια: