Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009

Ανοιχτή Έκθεση Τοιχογραφιών Θήρας


Ανοιχτή η έκθεση τοιχογραφιών Θήρας
Η έκθεση αναπαράστασης των τοιχογραφιών της Θήρας είναι εκ νέου ανοιχτή για το κοινό από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου 'Πέτρος Μ. Νομικός', στα Φηρά Σαντορίνης.Η έκθεση αναπαράστασης παρέχει στον επισκέπτη της Σαντορίνης τη μοναδική ευκαιρεία να απολαύσει στον τόπο δημιουργίας τους τις 42 τοιχογραφίες της Θήρας που έχουν μέχρι σήμερα αποκατασταθεί.Τα εκτιθέμενα έργα τέχνης συνιστούν μία συλλογή σε .......
........ πραγματικές διαστάσεις, τρισδιάστατων φωτογραφικών αναπαραστάσεων των αυθεντικών τοιχογραφιών που μέχρι στιγμής έχουν αποκατασταθεί. Οι αναπαραγωγές έχουν ανατεθεί από το Ίδρυμα Θήρας -Πέτρος Μ. Νομικός και δημιουργηθεί στη Γαλλία με μια προηγμένη φωτογραφική μέθοδο.Οι αυθεντικές τοιχογραφίες αποκαλύφθηκαν πριν από τριάντα περίπου χρόνια, αφού είχαν διατηρηθεί για τρεισήμισυ χιλειτίες κάτω από στρώματα ηφαιστειακής τέφρας. Εκτός της ξεκάθαρης καλλιτεχνικής τους αξίας, οι τοιχογραφίες της Θήρας παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την καθημερινή ζωή, την οικονομία, την τεχνολογική εξέλιξη, τη θρησκεία και τις ιεροτελεστίες καθώς και για το περιβάλλον και τον πολιτισμό της πόλης του Ακρωτηρίου την εποχή του χαλκού.
Η έκθεση είναι καθημερινά ανοιχτή από τις 10:00 έως τις 19:00Τιμή εισητηρίου: 4 ευρώ. Είσοδος ελεύθερη για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετώνΣυνεδριακό Κέντρο 'Πέτρος Μ. Νομικός'Φηρά, 84700, ΣαντορίνηΤηλέφωνο: 22860 23016-19 Fax: 22860 23020email: info@idryma-theras.org.gr http://www.therafoundation.org/wallpaintingexhibitionΔεν υπάρχουν σχόλια: