Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ήρθε η ώρα του.... Να λειτουργήσει.


Ξεκινά σήμερα η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Βουρβούλο. Το πάρκο είχε κατασκευαστεί αλλά παρέμενε ανενεργό για 8 χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Θήρας που υπογράφει ο πρόεδρός της Λευτέρης Καφιέρης,

Η κυκλοφοριακή αγωγή των νέων είναι ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα και πρέπει να συμβάλουν όλοι οι φορείς προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες και με βασική μας επιδίωξη να λειτουργήσουμε και να αξιοποιήσουμε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην περιοχή του Βουρβούλου ώστε να εμφυσήσουμε την έννοια της κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα παιδιά του νησιού, κατορθώσαμε να καταστήσουμε τον χώρο επισκέψιμο και αξιοποιήσιμο, με παρεμβάσεις στο χώρο όπως την συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών και την δημιουργία νέων.

Να σας κάνουμε γνωστό ότι έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον κο Μάρκο Ε. Αλεφραγκή (Αστυνόμος Α’ Ε.Α και άριστος γνώστης του αντικειμένου σε θέματα τροχαίας) ο οποίος προσφέρθηκε να παραδίδει τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και τον ευχαριστούμε για την συμβολή του, τις υποδείξεις και το ενδιαφέρον του.



Τα θεωρητικά μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής θα παραδίδονται στο Δημοτικό Σχολείο Βουρβούλου με τη συναίνεση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, θα ξεκινούν μετά τις εννέα το πρωί και μαζί με το πρακτικό μέρος θα διαρκούν τρείς ώρες. Σας γνωστοποιούμε λοιπόν ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Θήρας ξεκινά τη λειτουργία του στο νησί μας και ήδη αύριο Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 θα το επισκεφτεί τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου. Στις προθέσεις μας είναι ο χώρος να παραμένει ανοικτός κάποιες ώρες της μέρας όπου θα μπορούν τα παιδιά με την συνοδεία γονέων να τον επισκέπτονται. Ως οφείλαμε όμως, ενημερώσαμε πρώτιστα τους υπευθύνους των Δημοτικών σχολείων του νησιού για να καταρτισθεί ένα πρόγραμμα επισκέψεων και να εξασφαλίσουμε την ομαλή ροή των μαθητών στο χώρο.
Καλούμε όποιον ενδιαφερόμενο να ενημερωθεί ενδελεχώς να επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα 22860-33829 και 22860-31075. 
 
Πηγή:http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/05/blog-post_26.html

Θήραζειν: Βρε τι γίνεται, παραμονές δημοτικών εκλογών και όλα ...παίρνουν μπρός. Να υποθέσουμε ότι με το πέρας των εκλογών θα πέσουν και οι τίτλοι τέλους.

4 σχόλια:

Antipalos είπε...

φίλε θα σε παρακαλέσω να μην συγχέεις τις δράσεις της ΔΗΚΕΘ με τα εκλογικά. Με την μετατροπή της επιχείρησης πέρυσι προσπαθήσαμε να τρέξουμε κάποιες δράσεις και μια απο αυτές ήταν το πάρκο. Το παραλάβαμε στην κατάσταση που αναφέρεις και έγιναν τόσες παρεμβάσεις όσες απαιτούνταν για να γίνει λειτουργικό και αξιοποιήσιμο. όλο το χειμώνα υπήρχε άνθρωπος εκεί και δούλευε συστηματικά για να κατορθώσουμε να λειτουργήσει. Είχαμε θέσει όριο στους εαυτούς μας να ξεκινήσει εφέτος καθώς ξεκινήσαμε τις εργασίες απο τον περασμένο Σεπτέμβρη.Αν γινόταν όλο αυτό για τις εκλογές θα περιμεναμε να το ξεκινήσουμε απο Σεπτέμβρη βρε Θηραζείν και δεν θα σκοτωνόμαστεν για να προλάβουμε να το λειτουργήσουμε τώρα. Αν θες πάντως να σου πω τι δουλειά έγινε αναλυτικά, ευχαριστως να το κάνω. Αν κάποιος προσπαθήσει να το καπηλευτεί εκλογικά εγώ το μόνο που σου λέω είναι πως η εναρξη λειτουργίας του οφείλεται στο μεράκι του προέδρου και σε εμάς εδώ στην επιχείρηση που ασχολήθηκαμε συστηματικά, και κανενός αλλου, χωρίς να παραβλέπω τη βοηθεια που μας παρείχαν κάποιες υπηρεσίες του Δημου για να γλιτώσουμε χρήματα (πχ υδραυλικοί-μπογιατζηδες-ηλεκτρολόγοι-υπηρεσία πρασίνου).
Στην τελική δεν νομίζω έως τώρα να έχεις δει ασυνέπεια απο την πλευρά μας ουτε να προσπαθούμε να προβληθούμε.
Για τη φιλαρμονική για παράδειγμα (επειδή ξέρω οτι σε απασχολεί, λειτουργεί και πάει πολύ καλά και 1 Ιουλίου θα είναι η πρώτη τους παρουσία στο κοινό στο Μεγαλοχώρι) ουτε τυμπανοκρουσίες κάναμε ουτε τίποτα.

Αν ειναι με το που ενημερώνουμε οτι ξεκινάει μια δράση να πρεπει να απολογηθούμε δεν έχει νόημα. Μη τα βλέπουμε όλα κακόπιστα βρε Θηραζείν. Γραφεις αυτό που γράφεις με βάση ένα ψιλοαυθαίρετο συμπέρασμα, εμένα με πείραξε γιατι τέτοιου είδους σκοπιμότητες δεν πρόκειται ουτε γουστάρω να εξυπηρετήσω...
Αν θέλεις να το συζητήσουμε και να ενημερωθείς αναλυτικά ξέρεις που θα μας βρείς, με χαρά να τα πούμε και απο κοντά...

Θήρα-ζειν είπε...

Το βλεπω τόσα χρόνια εκει πεταμένο και παρατημένο και ξαφνικά σε περίοδο ....οργασμού σε δημοτικά έργα βλέπω την είδηση. Δεν απαξιώνω το έργο όυτε την προσπάθεια αλλωστε αυτό κρίνεται απο την συνέπεια και την συνέχεια του τι κανει ο καθένας μας αλλα επειδή ζούμε Ελλάδα και δη στην Σαντορίνη όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί το σύστημα. Περιμένω ανάλυση , γιατί καλό είναι να μαθαίνουν όλοι τι γίνεται, ο κόσμος έχει ανάγκη για ενημέρωση , από το που πάει κάθε δραχμή του δήμου μέχρι ποιος θα παίζει πιατίνια στην Φιλαρμονική.
Χαίρομαι που το θέμα με την Φιλαρμονικής προχωράει, η πλάκα είναι ότι ήθελα να στο θίξω τις προάλλες, μην κάνω καμιά ανάρτηση και ...παρεξηγηθούμε πάλι! ;-)

Με απασχολούν πολλά πράγματα σε αυτό τον ευλογημένο ακι παράξενο τόπο που ζούμε, δεν με ενοχλει έαν κάποιοι νομίζουν ότι το ιστολόγιο μπορεί να εξυπηρετεί συμφέροντα, απόψεις εκφράζει και πως βλεπουμε τα πράγματα με την δικιά μας ματιά.
Μια ματιά που βλέπει ότι μείναμε στην έκθεση του Μιλάνου τουριστικά και το πρόγραμμα πιλότος των αισθησεων και της όποιας μίζας...την ίδια ώρα που το γραφείο ενημέρωσης του κοινού (τουριστών) παραμένει ερμητικά κλειστό, την ίδια ώρα που το ΚΚΕ φροντίζει συστηματικά να πληγώνει την μόνη βιομηχανία της χώρας που δεν ανήκει αποκλειστικά στο κεφάλαιο. Απομένει να δούμε και μια απόβαση του ΠΑΜΕ και εδώ ...στο νησί της πλουτοκρατίας να κόψει τον δρόμο σε κάνα κρουαζεριοπλοιο! Να δέσει το γλυκό της μαλάκυνσης αυτού του τότπου!
Την Καλημέρα μας....όσο γίνεται πιο δροσιστική!

Σιγαλας Μακαριος είπε...

θα σου απαντήσω ως wishmaster τώρα γιατί θέλω να μιλήσω σε διαφορετικό επίπεδο.
Για το πάρκο απλά να σου επαναλάβω οτι ουδεμία σχέση έχει με τα πολιτικά και στο ξεκαθαριζω αυτό. Δε φανταστηκα οτι εξυπηρετείς συμφέροντα γιατί το λες αυτό? είναι τόσα τα στραβά γύρω μας που εν μέρη είχες δίκιο να σκεφτείς έτσι ομως και εμεις κρινόμαστε απο τη δουλειά μας και με πείραξε γιατί δεν έχουμε δώσει κανενα δικαίωμα "μαιντανισμού" και υπερπροβολής των όσων γίνονται απο τη ΔΗΚΕΘ, το αντιθετο θα έλεγα και όσο για την πολιτική σκοπιμότητα σου ξαναλέω εμένα δε με αγγιζει και από όσο γνωρίζω και τον πρόεδρο καθώς δεν έδειξε σε καμία στιγμή κάτι τέτοιο. Δε θα είχα προβλημα να στο πω, πίστεψε με. Αν κάποιος θέλει να οικοιοποιηθεί το πάρκο πρόβλημα του, εγώ σου είπα πως έγινε και με θλιβει που ήταν εγκαταλελημένο τοσο καιρό. Αυτό που επιθυμώ είναι να έχει συνέχεια και να μην είναι μια αναλαμπή γιατί είναι τόσο ρευστα τα πραγματα σε δημοτικό επιπεδο με τον Καλλικράτη και την υπαρξη η οχι της επιχειρησης που δεν μπορώ να είμαι βεβαιος για τιποτα.

Την προηγούμενη φορά παρεξηγηθήκαμε κακώς, και νομίζω πως η συμπεριφορα και των δυο μας ηταν επιεικώς ηλίθεια. Να ξέρεις όμως οτι όταν βλέπεις αντίδραση και οχι αδιαφορία αυτό ειναι υγιές σημάδι. Σημαίνει οτι κάποιος θιχτηκε γιατι προσβαλλες την προσπάθεια που κάνει. Οπότε κάτι κινειται και δεν είναι όλα στάσιμα. Πολύ ευχαρίστως να σου στείλω τώρα στο mail μερικές φωτο για το πως παραλήφθηκε η φιλαρμονική και να σου στείλω και μερικές πληροφορίες για τη δομή της.
Για τα οικονομικά δεδομένα του πάρκου αλλά και για οτιδήποτε μας αφορά αν θελεις να στα πω καλό ειναι να με πάρεις ενα τηλεφωνο δεν μπορώ να τα γράψω σε ένα σχόλιο. θα σου στείλω πάντως κάτι επίσης στο ε μαιλ που θα σε διαφωτίσει.

Και μένα με απασχολούν φίλε μου όσα λες και άλλα πολλά με αυτά που βλέπω να εφαρμόζονται στην Ελλάδα μας, απο τοπικό μέχρι Εθνικό επίπεδο και ξέρω πλεον οτι αν δεν αφυπνιστούμε, σωτηρία δεν υπάρχει. Λες να κάνει απόβαση το ΠΑΜΕ στην Σαντορίνη? Χρησιμο θα ήταν αλλά οχι για το λόγο που αναφέρεις... Ειλικρινά πιστευω οτι όταν τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν ξεπουλήσει την εθνική μας υπερηφανια και αυτοτέλεια το να ασχολούμαστε με το ΚΚΕ και τις αγκιλώσεις του είναι σαν να μας έχουν κλέψει το γαιδαρο και εμείς να ψάχνουμε το σαμάρι να το καβαλίσουμε για να πάμε βόλτα.
Καλό μήνα, την καλημέρα μου και περιμένω όποτε θελήσεις να τα πουμε για οτιδηποτε θες να προτείνεις ή να ενημερωθείς.

Θήρα-ζειν είπε...

Ας σου απαντήσω μόνο στο τελευταίο περί ΚΚΕ αφού η αναξιοπιστία και η λαμογιά των 2 είναι δεδομένη. Την στιγμή που κατέρευσσε ο κομμουνισμός τηςν μάνα σοβιετική ένωση θα μπορούσε το ΚΚΕ να αναδιοργανωθεί στα συγχρονα κοινωνικά δεδομένα και να αποβάλλει όλα εκείνα τα αρνητικά και ...προδοτικά στοιχεία που το ακολουθούν δεκαετίες τώρα ακόμα και από την Μικρασιατική καταστροφή, αντι αυτού με περηφάνεια θελει να μας γυσρίσε στις εποχές του πατερούλη αρχιφασίστα Στάλιν.
Τα όσα κάνει λοιπόν αυτή την στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά με τον αποκλεισμό του λιμανιού δεν είναι παρά ένα ακόμη παραστράτημα γιατι μπορεί να νομίζει ότι χτυπάει το κεφάλαιο αλλά στην ουσία χτυπάει τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζούνε από τον τουρισμό και που σίγουρα δεν αποτελούν το κεφάλαιο...

Όσο για αφύπνιση...
σσσσσσσσσσ...θα τους ξυπνήσεις!