Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Heidi Bowerle «πανηγύρια»

Κυκλοφόρησε η τελευταία δουλειά της Heidi Bowerle με τίτλο "πανηγύρια"

Πρόκειται για ενα βιβλίο γραμμένο απο μια Γερμανίδα, μόνιμη σχεδόν κάτοικο και σταθερή φίλη της Σαντορίνης τα τελευταία 40 χρόνια, στα οποία έχει μελετήσει σε βάθος την ιστορία και την κουλτούρα του νησιού.

Στο βιβλίο της «πανηγύρια» η Heidi Bowerle αναφέρεται σε μια περίοδο 30 ετών, ξεκινώντας απο το 1977 και κλείνοντας το 2007, κατα την διάρκεια των οποίων περιγράφει, μέσα απο την ματιά του πρωταγωνιστή-αφηγητή Τουσνέλδου, τα ήθη και τα έθιμα των σημαντικότερων θρησκευτικών γιορτών του τόπου.

Το βιβλίο αποτελεί ενα είδος προσωπικού ημερολογίου του ήρωα Τουσνέλδου, ενός κουποπόνηρου καταφερτζή, ο οποίος με τον μοναδικό του τρόπο περιγράφει τις εμπειρίες του απο τις επισκέψεις του στα πανηγύρια των περισσότερων εκκλησιών των χωριών του νησιού.
Τα «πανηγύρια» περιλαμβάνουν πλούσια εικονογράφηση μιας και η αφήγηση της κάθε γιορτής συνοδεύεται κι απο ενα χαρακτηριστικό σκίτσο σχεδιασμένο με το πενάκι της συγγραφέα.
Η συλλογή των αφηγήσεων αποτελεί εναν χρήσιμο και διαχρονικό οδηγό για τις γιορτές κι τα ήθη του τόπου.
Το βιβλίο κυκλοφορεί σε δύο γλώσσες, στα Γερμανικά και στα Ελληνικά, ενω τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία. Μέχρι τότε, όσοι το θέλουν να το προμηθευτούν μπορούν να στείλουν μήνυμα και σε αυτην την σελίδα.

Πηγή: http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/05/heidi-bowerle-heidi-bowerle-40.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: