Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Έλεγχο για πολεοδομικές παραβάσεις στη Σαντορίνη ζήτησε ο Ν. Σηφουνάκης

Σε υπόσκαφο στην Οία της Σαντορίνης

Τη διενέργεια ελέγχου για τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις σε υπόσκαφο στην Οία της Σαντορίνης, θέμα το οποίο ανέδειξε τις προηγούμενες ημέρες ο ΣΚΑΪ, ζήτησε ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Σηφουνάκης, από την πολεοδομία Θήρας.
Ο κ. Σηφουνάκης ζητά να εξεταστεί αν υπάρχουν υπερβάσεις όσον αφορά στη νομιμότητα της οικοδομικής άδειας.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο κοινοτάρχης Οίας, ο οποίος κατήγγειλε τις υπερβάσεις της άδειας, είναι ένας από τους τοπικούς παράγοντες που γνωμοδότησαν θετικά για την ανέγερση της εν λόγω κατασκευής.
Ο ίδιος πάντως, υποστηρίζει ότι γνωμοδότησε μόνο για τη συντήρηση του υπόσκαφου.
Ωστόσο, υπεύθυνοι της πολεοδομίας Θήρας, τονίζουν ότι ο φάκελος που έφτασε στα χέρια του κοινοτάρχη ήταν πλήρης και ως εκ τούτου ήταν προφανές ότι υπήρχε πρόθεση να κατασκευαστεί πισίνα και τοιχία αντιστήριξης.
Μετά από αίτημα της πολεοδομίας προς τον δήμο για υπόδειξη της αυθαίρετης κατασκευής, ο ίδιος ο κοινοτάρχης επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν παρέστη στην αυτοψία, ενώ οι ειδικοί μηχανικοί του δήμου δεν ήταν καν σε θέση να υποδείξουν την κατασκευή στον αστυνομικό του τμήματος Θήρας που τους συνόδευε.
Διεξοδικό έλεγχο της κατασκευής διέταξε και ο έπαρχος Οίας κ. Ρούσσος, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν υπερβάσεις.
Αγκάθι παρόλα αυτά στην λειτουργία των πολεοδομικών γραφείων του Αιγαίου αποτελεί το γεγονός ότι ο πολιτικός προϊστάμενος αυτών των υπηρεσιών εποπτεύεται από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ η αρμοδιότητα για τις προστατευόμενες περιοχές ανήκει πλέον στο υπουργείο Υποδομών.

Την ίδια ώρα, ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής καταγγέλλει μυστική συμφωνία εργολάβων, προκειμένου να μην διαθέτουν μηχανήματα για την κατεδάφιση αυθαιρέτων στις Κυκλάδες. 
 
Πηγή: http://www.skai.gr/articles/news/environment/%CE%95%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%A3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%BF%CE%9D%CE%A3%CE%B7%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%8214042010/

Θήραζειν: Εδώ άρχισε η σεζόν και συνεχίζονται μπροστά στα μάτια τους ακόμα οι οικοδομικές εργασίες στην Καλντέρα και θα βγάλουν άκρη επειδή τον έπιασε η ευαισθησία τον Αλαφούζο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: