Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Το Ανέκδοτο της Ημέρας!

Να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
                      Είχαν εισηγηθεί στο Δήμαρχο Τεχνικοί του Σύμβουλοι

dimarxosk.jpgΝα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο είχαν εισηγηθεί στον Δήμαρχο Θήρας τεχνικοί του σύμβουλοι για το θέμα του περιβόητου διατάγματος το οποίο απαγορεύει την κατασκευή εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων και αφαλατώσεων στο νησί, αφού τις θεωρεί ως βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως κινδυνεύουμε να πληρώνουμε πρόστιμα από τον Ιούνιο (35.000ευρώ την ημέρα) για την λειτουργία της παράνομης χωματερής μας, την ίδια ώρα που μας απαγορεύουν να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε μορφή διαχείρισης απορριμμάτων. Τεχνικοί Σύμβουλοι του Δήμαρχου Θήρας του είχαν εισηγηθεί, μετά τις άκαρπες προσπάθειες να διευθετηθεί το θέμα με νέο διάταγμα από το τότε αλλά και το σημερινό ΥΠΕΧΩΔΕ, να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Μάλιστα ο Δήμαρχος είχε δώσει και σχετικό φάκελο σε γνωστό δικηγόρο του νησιού μας αλλά το θέμα πάγωσε και δεν προχώρησε. Οι λόγοι που οδήγησαν τον Δήμαρχο να μην υιοθετήσει την πρόταση των συμβούλων του δεν μας είναι γνωστοί και θα ζητήσουμε σήμερα να μας τους αναφέρει ο ίδιος σε τηλεφωνική συνέντευξη που θα μας παραχωρήσει.



Θήραζειν: Να μας συμπαθάτε αλλά δεν αντέξαμε στον πειρασμό. Είναι τουλάχιστον αστείο να περιμένουμε να λύσει το πρόβλημα της χωματερής τούτη η Δημοτική Αρχή. Μια αρχή που ακόμα και το πρόγραμμα της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ που με τόσες φανφάρες ανακοίνωσε και διαφήμιζε  δεν κατάφερε να αρχίσει και να υλοποιήσει και ας έφτασαν στο νησί και οι κάδοι και το όχημα περισυλλογής των κάδων αλλά όχι των συγκεκριμένων κάδων! Όταν σαν Δημοτική Αρχη δεν μπορείς να κρατάς ούτε τα καπάκια από τους κάδους σε ΟΛΟ το νησι κλεισμένα περιμένουμε τώρα να λύσουμε και το πρόβλημα της χωματερής. Φαίνεται έστω και οι πιο απλοί λόγοι δημόσιας υγειινής δεν φτάνουν για να καταλάβουν κάποιοι ότι πέρα από την δυσωδία υπάρχουν και μικρόβια, υπάρχουν και γάτες και σκυλιά αδέσποτα που τα διασκορπίζουν παντού. Αλήθεια εκείνο το τμήμα Υγειινής έχει μάτια μόνο για ένα κομμάτι πίτσα;
Ας ελπίσουμε ότι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της χωματερής να μην μας πάρουν χαμπάρι τίποτα γερμανοί του Focus πως πάνω στην ...NATURA  πετάμε τα σκουπίδια μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: