Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Aegean Speed Lines: Το SpeedRunner II στη γραμμή Πειραιάς- Σαντορίνη

Στη γραμμή Πειραιάς - Ιος - Σαντορίνη δρομολογεί το SpeedRunner II η Aegean Speed Lines από την 1η Ιουνίου.

Η εταιρεία κατέθεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες την αίτηση δρομολόγησης που προβλέπει καθημερινές αναχωρήσεις στις 7:30 το πρωί και 12:30 από Θήρα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, για την εξυπηρέτηση της εν λόγω γραμμής στη θερινή περίοδο είχε ήδη οριστεί σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας - Ναυτιλίας από τον γενικό γραμματέα Ναυτιλιακής Πολιτικής, Γ. Βλάχο, με πρόσκληση στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν τις γραμμές των Κυκλάδων για την εξεύρεση λύσης αφού για πρώτη φορά φέτος δεν υπήρχε σύνδεση με ταχύπλοο από τον Πειραιά.
Αίτημα κατοίκων
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Aegean Speed Lines απαντά στο αίτημα των κατοίκων και των επαγγελματιών του νησιού. Επιπλέον στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής αλλά και του προσανατολισμού της στην εξυπηρέτηση των νησιών της λεγόμενης «άγονης γραμμής» θα προσεγγίζει μία φορά την εβδομάδα τη Σίκινο χωρίς οικονομική αποζημίωση.
Στο μεταξύ πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι η Hellenic SeaWays που επίσης πέρυσι το καλοκαίρι ήταν δραστηριοποιημένη στη γραμμή με ταχύπλοο, προχώρησε τελικά στην πώληση των HighSpeed 1 και 2 ενώ η εταιρεία λέγεται ότι έχει αγοράσει από την Ισπανία ένα ταχύπλοο μεγαλύτερης χωρητικότητας. Σημειώνεται ότι αρχικά και η Aegean Speed Lines είχε αποφασίσει να πωλήσει το Speedruner II όμως τελικά τα σχέδια αυτά ανατράπηκαν και έτσι αποφάσισε να δρομολογήσει το πλοίο της από Πειραιά προς Σαντορίνη διαπιστώνοντας ότι υπάρχει ζήτηση από την τοπική κοινωνία.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=27161184

Θήραζειν: Εφόσον λοιπόν υπήρχε ζήτηση από την τοπική κοινωνία, μια τοπική κοινωνία που ζητά και την ανέλκυση του "Ση Νταιμοντ ας μην το ξεχνάμε αυτό, ας φροντίσει λοιπόν η πλοιοκτήτρια εταιρεία το κόστος των εισιτηρίων να είναι ανάλογο και της επιθυμίας της τοπικής κοινωνίας αλλά και του οικονομικού σφιξίματος της εποχής, μιας τοπικής κοινωνίας που να θυμίσουμε δεν εξαφανίζεται τέλη Οκτωβρίου και ξανάερχεται καλοκαιράκι! Αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: