Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Και ο Δήμος Θήρας συμμετέχει στην Ώρα της Γης

http://www.thira.gr/images/WWF.pdf

Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε και μάθαμε για την οικολογική ευαισθησία του Δήμου Θήρας και την διάθεση να συμμετάσχει στην "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ" καθώς τις τελευταίες μέρες νομίσαμε ότι το μόνο που ενδιαφέρει ρτους "άρχοντες" στο νησί είναι τα δολλάρια των Αμερικανών ναυτών του 5ου στόλου και κάτα πόσο τους θέλουμε για τουρίστες ή όχι!
Ελπίζουμε όμως ότι η οικολογική ευαισθησία που δείχνει ο Δήμος Θήρας δεν είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα όπως άλλωστε τόσα και τόσα μας έχει σερβίρει τα τελευταία χρόνια.
Ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί δεν έχει λυθεί το θέμα της χωματερής στην Καλντέρα. Ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί το πρόγραμμα ανακύκλωσης που με φανφάρες είχε αναγγείλει ο Δήμος πριν μερικούς μήνες βρίσκεται...παρκαρισμένο στο πάρκινγκ του κλειστού γηπέδου! Να μιλήσουμε για τα σκουπίδια που λυμαίνονται το νησί μας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες σε κάθε σοκάκι; Να μιλήσουμε για τα έγκλημα που συνεχίζετε με αμείωτους ρυθμούς καταξεσκίζωντας το βουνό για να το κάνουμε τσιμέντο; Να μιλήσουμε για την αναρχία των κάθε είδους κατασκευών που αλλοιώνει την φυσιογνωμία του νησιού καταστρέφοντας την χλωρίδα και πανίδα του; Με το ΣΗ ΝΤΑΪΜΟΝΤ να παραμονεύει σαν ωρολογιακή μπόμπα και η λέξη "ανέλκυση" να θεωρείται απαγορευμένη;
Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η σημερινή ευαισθησία θα έχει συνέχεια και δεν θα είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα σαν και αυτά που συνήθως μας σερβίρουν και οι κάθε λογής πολιτικάντηδες μόλις πιάσουν την καρέκλα.
Και για να μην ξεχαστούμε δεν φτάνει μόνο να λέμε ότι συμμετέχουμε αλλά και να το αποδείξουμε. 60 λεπτά είναι αυτά...

Υγ: Πόσο οικολογικοί είμαστε σαν νησί; Ηλιακή και Αιολική ενέργεια μήπως είναι ακόμη άγνωστες λέξεις;

1 σχόλιο:

dimbim είπε...

sigharitiria!!!
an to legame afto sto diko mas dimo tha gelusan mehri avrio....
edo i ikologia ine tis modas k ohi kati sovaro.......