Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Τι να μας πει η Ιστορία; Το ρίξαμε στο Πίνγκ Πονγκ!

...και Στέγαστρο δεν βλέπουμε!


«Μανιφέστο» Μπάιλα για το Στέγαστρο

«αυτή είναι η μοναδική αλήθεια για την υπόθεση και ας μην προσπαθούν κάποιοι να φορτώσουν τις ευθύνες ή τις παραλήψεις άλλων στην Προϊσταμένη του Πολεοδομικού Γραφείου Θήρας» σημειώνει ο νομάρχης Κυκλάδων στην εξασέλιδη επιστολή του με ημερομηνία 20.3.2009 με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση του στεγάστρου.

Στην επιστολή ο κ. Μπάιλας αναφέρεται στο ιστορικό της πορείας του έργου, ενώ δηλώνει σαφώς ότι οδηγήθηκε στην σύνταξη της εν λόγο επιστολής με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια «επώνυμων ή ανώνυμων, ειδικών ή ανίδεων πολυπράγμονων πολιτικών ή κομματικών πολιτικάντηδων που προσπαθούν με ΑΜΕΣΟ, ΕΜΜΕΣΟ, ΠΟΝΗΡΟ Ή ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ τρόπο να μεταθέσουν τις ευθύνες καθυστέρησης του έργου»

Η επιστολή -προφανώς- έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, μιας και μετα απ’ αυτήν περιορίστηκε η… επιστολογραφία και οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που εξέφραζαν το τελευταίο διάστημα αρκετοί εκ των εμπλεκομένων με το θέμα, καθώς και οι τοπικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Η επιστολή.
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το στέγαστρο του αρχαιολογικού χώρου ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΘΗΡΑΣ, και πολλοί επώνυμοι ή ανώνυμοι, ειδικοί ή ανίδεοι, πολυπράγμονες πολιτικοί ή κομματικοί πολιτικάντηδες προσπαθούν με ΑΜΕΣΟ, ΕΜΜΕΣΟ, ΠΟΝΗΡΟ Ή ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ τρόπο να μεταθέσουν τις ευθύνες καθυστέρησης του έργου, η ολοκλήρωση του οποίου είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου (από οικονομικής απόψεως) για το νησί της Θήρας, θεώρησα απαραίτητο, έστω και καθυστερημένα, να αναφερθώ στο ιστορικό του έργου με αυτό το μακροσκελές και ίσως κουραστικό δελτίο τύπου, το οποίο καταγράφει με κάθε ειλικρίνεια και στοιχεία την πορεία του, ώστε ο κάθε ένας να μπορεί να κρίνει και εάν θέλει, να κατανείμει τις ευθύνες όπου υπάρχουν.
...(συνέχεια)

http://exoumekaileme.blogspot.com/2009/03/20.html



Μαύρος : Να παρέμβει ο εισαγγελέας

Θα πρέπει να ζητήσουμε για το θέμα του στεγάστρου την παρέμβαση του εισαγγελέα, τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Θήρας, ο πολιτευτής κ. Μαύρος. Είναι απαράδεκτο σημείωσε ο κ. Μαύρος να παραμένει κλειστή μια από τις πλέον σημαντικές ανασκαφές της Ευρώπης επειδή η Πολεοδομία Σαντορίνης δεν παραλαμβάνει το φάκελο της μελέτης της αποκατάστασης του στεγάστρου.

http://www.neasantorinis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1020&Itemid=1




Δεν υπάρχουν σχόλια: