Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

«Κλείνει» τις κάμερες στα ξενοδοχεία

«Ξηλώνονται» οι κάμερες από τα ξενοδοχεία, εφόσον «βλέπουν» τις εισόδους των δωματίων, τους χώρους όπου κολυμπούν οι πελάτες και επισκέπτες (παραλία, πισίνα), τους δημόσιους δρόμους που οδηγούν σε εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων.


Η Αρχή έκρινε ανεκτή τη λειτουργία καμερών μόνο στην είσοδο και στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου

Με αφορμή καταγγελίες για υπερβολική χρήση καμερών σε ξενοδοχειακό συγκρότημα, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) έκρινε μη νόμιμη την τοποθέτησή τους σε συγκεκριμένους χώρους, διέταξε την άμεση απομάκρυνσή τους, κάνοντας υποδείξεις για το πού επιτρέπεται να λειτουργήσουν κάμερες για λόγους ασφαλείας, χωρίς να παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Η Αρχή ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να παίρνονται εικόνες από τους γύρω δημόσιους δρόμους (στη συγκεκριμένη περίπτωση κάμερα «έβλεπε» σε δημόσιο δρόμο κάθετο προς την παραλία, προς τον χώρο στάθμευσης).
Η λήψη εικόνας από εξωτερική κάμερα επιτρέπεται μόνο για την είσοδο και το πάρκινγκ του ξενοδοχείου, για λόγους ασφαλείας, αλλιώς παραβιάζεται η οδηγία 1122/00 της Αρχής.
Δέχθηκε, επίσης, ότι η λήψη εικόνων από τις εισόδους των δωματίων στους διαδρόμους είναι φανερό ότι θίγει υπέρμετρα την ιδιωτική ζωή και την προσωπικότητα των ατόμων, είτε εργαζομένων, είτε πελατών, ακόμα και τρίτων που έρχονται ως επισκέπτες στα δωμάτια.
Οι κάμερες στην πισίνα και την παραλία δεν είναι αποδεκτές, αφού η προστασία των πολιτών μπορεί να επιτευχθεί και με λιγότερο επαχθή μέσα.
Η Αρχή έκρινε ανεκτή τη λειτουργία καμερών μόνο στην είσοδο και στο πάρκινγκ, με πινακίδες που προειδοποιούν για τη βιντεοσκόπηση.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Πηγή:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=53575015

Θήραζειν: Σίγουρα μας αφορά η είδηση αφού ήδη τα περισσότερα ξενοδοχεία στο νησί έχουν στήσει κάμερες και στα πιο απίθανα σημεία, ενώ όπου και να περπατήσεις στα στενά των Φηρών...καταγράφεσαι! Ζούμε στην Μπίγκ Μπράδερ κοινωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: