Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Σκανδαλώδεις σπατάλες με τα καύσιμα στα νησιά !!!!


Εδώ είμαστε κι εμείς .Από τα αρκετά e-mail που λάβαμε κατά την διάρκεια της απουσίας μας , θα αναφερθούμε σε ένα τελευταίο .Αφορά αναδημοσίευση από το zougla.gr για το νησί μας . Μιας και όλοι τον τελευταίο καιρό μιλάνε , για το οικονομικό ξεβράκωμα της Ελλαδίτσας μας .
Πάρτε μια γεύση .
Γιατί στο νησί της Σαντορίνης τα υπηρεσιακά οχήματα καταναλώνουν πολλαπλάσιες ποσότητες καυσίμων σε σχέση με τα καύσιμα που καταναλώνουν τα αυτοκίνητα των Δήμων που κινούνται στο οδικό δίκτυο π.χ. της Νάξου, η οποία έχει εξαπλάσιο μέγεθος και πολύ μεγαλύτερο οδικό δίκτυο;
Τα στοιχεία που έλαβε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, από τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με το πόσο κοστίζουν τα καύσιμα των υπηρεσιακών αυτοκίνητων, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την κατασπατάληση πόρων και σίγουρα δημιουργούν ερωτήματα.
Τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι δήμοι (για την καθαριότητα, τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, την τοπική συγκοινωνία κ.ά.) καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες καυσίμων.
Ρίχνοντας μια πιο προσεχτική ματιά στο Νομό Κυκλάδων και ο πλέον ανυποψίαστος βλέπει ότι το νησί της Σαντορίνης, δηλαδή ο Δήμος Θήρας και η Κοινότητα Οίας (καθώς και το νησάκι της Θηρασιάς) κατανάλωσαν μέσα στο 2009 σε καύσιμα 182.589 ευρώ και 37.258 ευρώ αντίστοιχα. Δηλαδή συνολικά 219.847 ευρώ.
Αντιθέτως στο νησί της Νάξου (με έκταση 429 km 2) οι δύο δήμοι, Δρυμαλίας και Νάξου, κατανάλωσαν συνολικά 143.923 ευρώ.
Η Σαντορίνη που είναι έξι φορές μικρότερη (με έκταση73 km 2 ) έχει σαφέστατα μικρότερο οδικό δίκτυο. Δέχεται, βέβαια, πολλαπλάσιο αριθμό επισκεπτών, αλλά πόσο πετρέλαιο καταναλώνουν π.χ. τα απορριμματοφόρα του δήμου τους μήνες της τουριστικής αιχμής; Πόσα έργα γίνονται στο νησί, που δεν γίνονται αλλού;
Και τώρα το κορυφαίο των κορυφαίων ...
Ο δήμαρχος Θήρας, Άγγελος Ρούσσος, μιλώντας στη zougla.gr, ανέφερε ότι, αν και φαίνεται παράδοξο, η Σαντορίνη σε αντίθεση πάντα με τη Νάξο (που είναι και το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων) έχει πλήθος αγροτικών δρόμων (!), συχνή τοπική συγκοινωνία, γίνονται διαρκώς πολλά έργα, γι’ αυτό και τα μηχανήματα και τα οχήματα «καίνε» περισσότερο πετρέλαιο και βενζίνη.
¨Έχουμε λοιπόν πλήθος αγροτικών δρόμων (!) , συχνή τοπική συγκοινωνία (!) και φυσικά τα έργα που γίνονται στο νησί μας είναι τόσα πολλά (!!!), μα τόσα πολλά(!!!) , μα τόσο πολλά (!!!!) που δεν προλαβαίνουμε να τα δούμε (μεγάλη κοτσάνα ξεστόμισε ο τύπος )

Μάλιστα .Μάλλον σας πήρανε χαμπάρι , λαμόγια .

Καλή χρονιά φίλοι μου .

Κοντά σας και το 2010 ο ανορθόγραφος ....


Πηγή:http://thira-mata.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

Θήραζειν: Έ, όχι και λαμόγια που τα είδες; Επείδη χρέωναν στον Δήμο και τα καύσιμα για το ΙΧ τους, το πετρέλαιο για το καλοριφέρ του σπιτιού τους; Άσε μας ρε Thira-mata, γιατί δεν χτίζεις και εσύ κάνα ξενοδοχείο, τι σημασία έχει που δεν είσαι Δήμαρχος, μπορεί κάποτε να γίνεις, μπορεί να γίνω και εγώ, αλλά μέχρι τότε εσύ και εγώ μόνο θα ματώνουμε για να πληρώνουμε τούτο τον τόπο! Δεν ιδρώνει μια το αυτάκι τους λέμε πάρα μόνο η παλάμη τους για τα πόσα μπορούν να χώσουν στις τσέπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: