Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Σώσαμε την Γη...

Μήπως να ξυπνήσουμε να σώσουμε και το νησί;















Εγκατάλειψη του γεωργικού χαρακτήρα του νησιού

Ανύπαρκτο πολιτιστικό επίπεδο

Χάθηκε το χαμόγελο

Σκουπίδια

Ηχορύπανση

Τσιμεντοντοποίηση

13.000 μόνιμοι κάτοικοι- 13.000 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα!

Εκμετάλευση του επισκέπτη

Αυθαίρετα

Δρόμοι καρμανιόλες

Λατομεία

Εγκληματικότητα

Παράνομη εργασία

Υγιεινή

Δημόσια Υγεία


Δέσμιοι των εφοπλιστάδων

Ση Ντάιμοντ

...και πάντα χωρίς Στέγαστρο!



Ραντεβού στα Δημοτικά αποχωρητήρια των Φηρών!

Τι να μας πει η Ιστορία; Το ρίξαμε στο Πίνγκ Πονγκ!

...και Στέγαστρο δεν βλέπουμε!


«Μανιφέστο» Μπάιλα για το Στέγαστρο

«αυτή είναι η μοναδική αλήθεια για την υπόθεση και ας μην προσπαθούν κάποιοι να φορτώσουν τις ευθύνες ή τις παραλήψεις άλλων στην Προϊσταμένη του Πολεοδομικού Γραφείου Θήρας» σημειώνει ο νομάρχης Κυκλάδων στην εξασέλιδη επιστολή του με ημερομηνία 20.3.2009 με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση του στεγάστρου.

Στην επιστολή ο κ. Μπάιλας αναφέρεται στο ιστορικό της πορείας του έργου, ενώ δηλώνει σαφώς ότι οδηγήθηκε στην σύνταξη της εν λόγο επιστολής με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια «επώνυμων ή ανώνυμων, ειδικών ή ανίδεων πολυπράγμονων πολιτικών ή κομματικών πολιτικάντηδων που προσπαθούν με ΑΜΕΣΟ, ΕΜΜΕΣΟ, ΠΟΝΗΡΟ Ή ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ τρόπο να μεταθέσουν τις ευθύνες καθυστέρησης του έργου»

Η επιστολή -προφανώς- έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, μιας και μετα απ’ αυτήν περιορίστηκε η… επιστολογραφία και οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που εξέφραζαν το τελευταίο διάστημα αρκετοί εκ των εμπλεκομένων με το θέμα, καθώς και οι τοπικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Η επιστολή.
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το στέγαστρο του αρχαιολογικού χώρου ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΘΗΡΑΣ, και πολλοί επώνυμοι ή ανώνυμοι, ειδικοί ή ανίδεοι, πολυπράγμονες πολιτικοί ή κομματικοί πολιτικάντηδες προσπαθούν με ΑΜΕΣΟ, ΕΜΜΕΣΟ, ΠΟΝΗΡΟ Ή ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ τρόπο να μεταθέσουν τις ευθύνες καθυστέρησης του έργου, η ολοκλήρωση του οποίου είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου (από οικονομικής απόψεως) για το νησί της Θήρας, θεώρησα απαραίτητο, έστω και καθυστερημένα, να αναφερθώ στο ιστορικό του έργου με αυτό το μακροσκελές και ίσως κουραστικό δελτίο τύπου, το οποίο καταγράφει με κάθε ειλικρίνεια και στοιχεία την πορεία του, ώστε ο κάθε ένας να μπορεί να κρίνει και εάν θέλει, να κατανείμει τις ευθύνες όπου υπάρχουν.
...(συνέχεια)

http://exoumekaileme.blogspot.com/2009/03/20.html



Μαύρος : Να παρέμβει ο εισαγγελέας

Θα πρέπει να ζητήσουμε για το θέμα του στεγάστρου την παρέμβαση του εισαγγελέα, τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Θήρας, ο πολιτευτής κ. Μαύρος. Είναι απαράδεκτο σημείωσε ο κ. Μαύρος να παραμένει κλειστή μια από τις πλέον σημαντικές ανασκαφές της Ευρώπης επειδή η Πολεοδομία Σαντορίνης δεν παραλαμβάνει το φάκελο της μελέτης της αποκατάστασης του στεγάστρου.

http://www.neasantorinis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1020&Itemid=1




Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Μικρό Έγκλημα ...στην Θηρασιά!




Ο Άρης Σερβετάλης σε ρόλο δαιμόνιου μπάτσου θα ενθουσιάσει πολύ κόσμο. Διορισμένος σε κάποιο απομονωμένο νησάκι αγνώστων λοιπόν στοιχείων ( ο Λεωνίδας φαντασιώνεται film noir εγκλήματα και φωτογενή κυνηγητά, πεπεισμένος ότι η ζωή του ως οργάνου της τάξης θα έπρεπε κανονικά να μοιάζει με μυθιστόρημα. Έλα όμως που η καθημερινότητά του δεν του επιφυλάσσει τίποτα πιο συναρπαστικό από παραβάσεις του ΚΟΚ; Μέχρι που η ήσυχη κοινότητα συνταράσσεται από ένα πτώμα!

Ιδού τι ακριβώς συνέβη:

O Λεωνίδας, νεαρός αστυνομικός, έχει μόλις μετατεθεί σ' ένα πανέμορφο, πλην όμως απομονωμένο νησί του Αιγαίου. Οι επαγγελματικές του προκλήσεις περιορίζονται στο να τοποθετεί πινακίδες «Απαγορεύεται ο Γυμνισμός» στις ερημικές παραλίες του νησιού. Οι συνθήκες θα αλλάξουν όταν ο Λεωνίδας ανακαλύψει στον γκρεμό το πτώμα του γέρου Ζαχαρία. Ήταν ατύχημα ή, όπως υπαγορεύει το ένστικτο του Λεωνίδα, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά; Όπως ο κάθε κάτοικος του νησιού, που ερμηνεύει το θάνατο του Ζαχαρία σε συνάρτηση με τον εαυτό του, έτσι κι ο Λεωνίδας θα χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες του για να σχηματίσει τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη με τον Ζαχαρία, αλλά και με τη δική του ζωή, όπως ξαφνικά ανατράπηκε, μέσα στην ησυχία του καταγάλανου Αιγαίου.

ΠΑΙΖΟΥΝ οι Άρης Σερβετάλης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Αντώνης Κατσαρής, Ελένη Κοκκίδου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ερρίκος Λίτσης, Αρτό Απαρτιάν, Παναγιώτης Μπενέκος, Δήμητρα Στογιάννη

Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Εκδήλωση Δημοτικού Σχολείου Φηρών

























Παρέλαση Σχολείων, Πολιτιστικών Συλλόγων και Πολεμικής Αεροπορίας

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Ας σηκώσουμε επιτέλους Ψηλά την Σημαία μας


Σε ένδειξη ελάχιστης τιμής και σεβασμού σε όλους αυτούς που έδωσαν την ζωή και το αίμα τους ώστε σήμερα να είμαστε Ελεύθεροι και Ελλήνες, χρέος μας είναι να υψώσουμε την Ελληνική Σημαία.
Συγχρόνως είναι και η απάντηση μας σε όλους αυτούς που επιθυμούν να σκύψουμε και πάλι το κεφάλι, είτε τρομοκρατώντας μας είτε πνίγωντας μας οικονομικά.
Ξύπνα Ελλάδα μου, δεν είμαστε ραγιάδες, είμαστε Έλληνες και είμαστε περήφανοι για αυτό.
Ζήτω η Επανάστασις του 1821, παντοτινός οδηγός των αγώνων μας για την Ελευθερία.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Το στέγαστρο του παραλόγου –Αρχαιοκαπηλία . Η συνέχεια ……


Για να παρέμβεις αρχιτεκτονικά σε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι , όπως αυτό της αρχαιολογικής κληρονομιάς , χρειάζεται μεγάλη προσοχή και προπάντων μεγάλη αρχιτεκτονική κουλτούρα .
Ως παράδειγμα (παρόλο που αναφέρεται σε άλλη εποχή) θα αναφέρουμε μια από τις ωραιότερες παρεμβάσεις που κατά τη γνώμη μας έγινε . Την γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου στο Παρίσι .

Αναφερόμαστε φυσικά σε μια χώρα που την κληρονομιά τους την προσέχουν πολύ περισσότερο απ' ότι εμείς τη δική μας (δυστυχώς όμως εκμεταλλεύονται και μέρος της δικής μας κληρονομιάς ) .
Και για αυτό το λόγο , θεωρείτε ακόμη η πόλη του φωτός .
Για την ιστορία λοιπόν , το 1983 ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας , Φρανσουά Μιτεράν , ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Ι.Μ Πέι την κατασκευή αυτής της πυραμίδας .Το σύγχρονο αγκάλιασε το παλαιό , κομψά και λιτά . Φυσικά και για αυτή τη κατασκευή , οι απόψεις ακόμη και σήμερα ποικίλουν .
Φανταστείτε λοιπόν , ένα πρωί να θελήσει κάποιος αντίστοιχος έλληνας κυβερνήτης να παρέμβει αρχιτεκτονικά στην Ακρόπολη .Και αντί να αναθέσει το έργο και τη φιλοσοφία που θα έχει σε κάποιο σωστό και μεγάλο αρχιτέκτονα , να βάλει τον κάθε άσχετο να φτιάξει μια πέργκολα από πάνω , δημιουργώντας και καλά ένα βιοκλιματικό στέγαστρο .Θα είναι έγκλημα κάτι τέτοιο .Χρόνια (και καλά κάνουν-αν και μαθαίνουμε πως ‘’πάγωσαν’’ οι εργασίες για οικονομικούς λόγους-!!!!!! ) ασχολούνται με την αναστήλωση της Ακρόπολης .Φαντάζεστε ξαφνικά να δούμε καμία πέργκολα με μεταλλικό σκελετό (σαν κι αυτή που φτιάξαν στο ακρωτήρι ) για οροφή ?

¨Έχουμε λοιπόν την εντύπωση πως το θέμα με το ακρωτήρι βρωμάει από την αρχή.Το στέγαστρο (απ’ ότι τουλάχιστον έχουμε ακούσει ) δεν έπεσε λόγο μη στατικής μελέτης (όπως μας ανάφερε κάποιος αναγνώστης ) , αλλά γιατί η κατασκευάστρια εταιρεία έκανε τραγικά λάθη και παραλήψεις (επαναλαμβάνουμε πως κάτι τέτοιο το ακούσαμε , δεν έχουμε στοιχεία να το αποδείξουμε .).Η κατασκευή ως ιδέα και μόνο είναι ντροπιαστική .
Η στέγαση της προϊστορικής πόλης του Ακρωτηρίου κρίθηκε αναγκαία από τον Σπύρο Μαρινάτο προκειμένου να προστατευθούν τα οικοδομήματα που έρχονταν στο φως. Η ιδέα αυτή είχε έντονα επικριθεί την εποχή εκείνη. Η προσωπικότητα όμως του Μαρινάτου επέβαλε τη λύση αυτή, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από το 1968 . ..(συνέχεια)

Ο Νομάρχης για το Στέγαστρο.

Γράφει ο/η Παν. Μυτιληναίος
20.03.09

Με ένα εξασέλιδο ενημερωτικό σημείωμα ο Νομάρχης Κυκλάδων αναφέρεται με λεπτομέρειες στην υπόθεση του Στεγάστρου στον Αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Το ενημερωτικό σημείωμα αναφέρει τα παρακάτω:Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το στέγαστρο του αρχαιολογικού χώρου ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΘΗΡΑΣ, και πολλοί επώνυμοι ή ανώνυμοι, ειδικοί ή ανίδεοι, πολυπράγμονες πολιτικοί ή κομματικοί πολιτικάντηδες προσπαθούν με ΑΜΕΣΟ, ΕΜΜΕΣΟ, ΠΟΝΗΡΟ Ή ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ τρόπο να μεταθέσουν τις ευθύνες καθυστέρησης του έργου, η ολοκλήρωση του οποίου είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου (από οικονομικής απόψεως) για το νησί της Θήρας, θεώρησα απαραίτητο, έστω και καθυστερημένα, να αναφερθώ στο ιστορικό του έργου με αυτό το μακροσκελές και ίσως κουραστικό δελτίο τύπου, το οποίο καταγράφει με κάθε ειλικρίνεια και στοιχεία την πορεία του, ώστε ο κάθε ένας να μπορεί να κρίνει και εάν θέλει, να κατανείμει τις ευθύνες όπου υπάρχουν. Όπως όλοι και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Θήρας, γνωρίζουν, ολόκληρο το 2003 και σχεδόν όλο το 2004, κατεβλήθη μια τεράστια προσπάθεια να επανιδρυθεί και να λειτουργήσει σωστά το διαλυμένο Πολεοδομικό Γραφείο της Θήρας, για το οποίο είχα το δίλημμα ή κατάργησης και κλείσιμο, ή ενίσχυσης με προσωπικό που δεν είχε η Ν.Α. και επαναλειτουργίας.Ευτυχώς, παρά τους ενδοιασμούς που εξέφρασαν πολλοί, η μετάθεση της κας. Πασαλή από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ν.Α.Κ. στην Πολεοδομία Θήρας ως Προϊσταμένη, απεδείχθη άκρως επιτυχημένη και σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη προσπάθεια που κατέβαλαν και οι άλλοι διοικητικοί υπάλληλοι, κυρίως αυτοί που ασχολήθηκαν κυρίως με το διαλυμένο αρχείο, η κατάσταση συμμαζεύτηκε και η υπηρεσία λειτουργεί αρκετά ικανοποιητικά παρά τις όποιες καθυστερήσεις που υπάρχουν λόγω έλλειψης προσωπικού.Σε αυτό βέβαια το διάστημα κανείς δεν ασχολήθηκε με το στέγαστρο του Αρχαιολογικού χώρου, αφού ήταν ένα δημόσιο έργο, άκρως εξειδικευμένο και μέχρι τότε κατασκευαζόταν με αργούς μεν ρυθμούς αλλά χωρίς πρόβλημα.Μετά τις 23/9/2005 όταν και συνέβη το τραγικό ατύχημα και την υπόθεση ανέλαβε η δικαιοσύνη, οι οδηγίες προς το Πολεοδομικό Γραφείο της Θήρας ήταν να παρέχει άμεσα, οποιοδήποτε στοιχείο της εζητείτο από τη δικαιοσύνη και το Υπουργείο Πολιτισμού, αποφεύγοντας τη δημοσιοποίηση στοιχείων τα οποία θα εξέθεταν τη χώρα, θα δυσφήμιζαν το νησί και θα έδιναν ίσως την ευκαιρία στα ΜΜΕ, όπως πολλές φορές συμβαίνει, να υπερβάλουν, πλήττοντας ίσως τον τουρισμό του νησιού. Ας μη ξεχνάμε ότι από την κατάρρευση υπήρχε ένας νεκρός.Έτσι και έγινε μέχρι τον Απρίλη του 2008. Σε αυτό το διάστημα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κυκλάδων αλλά και το Επαρχιακό Συμβούλιο Θήρας, ασχολήθηκαν 2 ή 3 φορές με το θέμα, ζητώντας όπως και οι άλλοι φορείς του νησιού, να επιταχυνθεί η εργολαβία αποκατάστασης, και να αποδοθεί ο αρχαιολογικός χώρος στο κοινό, προς όφελος της οικονομίας του νησιού.Στις 15/4/2008, υπεβλήθη αίτηση της Κοινοπραξίας που μελετούσε και εκτελούσε το έργο για αναθεώρηση της υπ΄αριθμ. 32/01 οικοδομικής αδείας με βάσει την οποία είχε εκτελεστεί μέχρι τότε το έργο.Η αίτηση αναθεώρησης έγινε αιτία να ασχοληθεί η υπηρεσία λεπτομερώς με τον υπάρχοντα στο αρχείο της φάκελο, και απάντησε με το αριθμ.πρωτ. 1366/20-5-2008 έγγραφο (Συν.1) ότι: ...(συνέχεια)

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Τι παίζει επιτέλους με το Στέγαστρο στο Ακρωτήρι;



-Το αίμα του αθώου τουρίστα από την Αγγλία που χύθηκε άραγε θα πάρει μια απάντηση ποτέ;



-Αποζημίωση μήπως του οφείλει κάποιος;


-Η Πολεοδομία πως τότε έδωσε άδεια και τώρα ...έχει μουλαρώσει;


-Τότε ήταν νόμιμο, οπότε τώρα τι είναι; Ή μήπως ούτε τότε ήταν νόμιμο;


-Αφού το προηγούμενο στέγαστρο ήταν αποτυχία γιατί θέλουν και πάλι να χτίσουν ένα πανομοιότυπο;


-Ποιός τελικά ευθύνεται για την κατάρρευση του;


-Πόσα εκατομμύρια μας έχει στοιχίσει το περίφημο στέγαστρο και πόσα εκατομμύρια έχουμε χάσει σαν κράτος από την μη λειτουργία του χώρου;


-Τα χρόνια περνάνε και ο χώρος παραμένει κλειστός, μήπως είναι προτιμότερο να τον θάψουμε μια και καλή όπως τον βρήκε και ο Μαρινάτος για να τον διαφυλάξουμε και για τις επόμενες γενιές μέχρι να βρεθεί ο επόμενος Μαρινάτος;


-Γιατί κάποιοι αποσιωπούν ότι το μεγαλύτερο και πιο σπουδαιότερο μνημείο της προϊστορικής Ελλάδας παραμένει κλειστό για τους Έλληνες και για τους ξένους επισκέπτες που συρρέουν κάτα χιλιάδες και τελικά ανακαλύπτουν ότι η θύρα της Θήρας είναι κλειστή;
-Κίνηση Θηράιων πολιτών γιατί δεν έχουμε δει τόσα χρόνια ή μόνο το πιασάρικο "οικολογκό" του Σή Ντάιμοντ ενδιαφέρει και πουλάει;


-Ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς άραγε θα ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με το θέμα ή θα ασχοληθεί όσο ασχολήθηκε και ο Τατούλης και ο Βουλγαράκης;



-Οι τοπικοί άρχοντες...έχουν πάει για ψάρεμα, α ναι έχουν πάει και για τις λίμνες, μην τους ενοχλείτε!

Ετοιμάζονται Κουκούλες...


Το μάτι μας έπεσε σε μια πράγματι παράξενη αναφορά, ελπίζουμε με δόση χιούμορ και όχι "καθοδήγησης" στην σημερινή "Καθημερινή". Την παραθέτουμε:

"Μπορεί βέβαια η αίγλη του Παρισιού να μην κινδυνεύει να πληγεί από τη συνεχιζόμενη βία στην περιφέρεια. Δεν μπορούμε να πούμε όμως το ίδιο και για εμάς, που ένας ξένος μπορεί να δει ομάδες κουκουλοφόρων να τα σπάνε στην πλατεία Κολωνακίου. Ευτυχώς που υπάρχει η Μύκονος και η Σαντορίνη. Εκτός και αν οι μπάχαλοι κάνουν εκεί διακοπές..."

Το λογικό θα ήταν να το παραβλέψουμε επειδή όμως ζούμε στην χώρα του παραλόγου μας έζωσαν τα φίδια, λες και δεν μας έφταναν τα όσα ακούμε για μια κακή τουριστική χρονιά το μόνο που μας έλειπε τώρα θα ήταν και ένα χτύπημα των "κουκουλοφόρων" στις ...διακοπές τους! Μερικές εβδομάδες πριν και παρά την επιθυμία κάποιων τοπικών πολιτικών φορέων να "δυναμιτίσουν" τον ερχομό σκάφους του Αμερικάνικου 5ου στόλου που ευτυχώς αυτό δεν έγινε και που πάλι ευτυχώς η είδηση της άφιξης των Αμερικανών ναυτών έμεινε μάλλον τοπική είδηση έτσι τελικά και οι "κουκουλοφόροι" δεν το πήραν χαμπάρι, δεν υπάρχει άλλωστε και τοπικός "πληροφοριοδότης" του περίφημου Ιντυμήντια στο νησί, αλλιώς ποιός ξέρει ίσως να ναύλωναν κάνα πειρατικό από τον...Σόρος και να εμφανιζόντουσαν και εδώ. Το καλοκαίρι όμως πλησιάζει και τόσο η Μύκονος αλλά και η Σαντορίνη θεωρούνται νησιά του ντόπιου και του διεθνές τζετ σετ και της χλίδας(για το τελευταίο σηκώνει πολύ συζήτηση). Φαντάζεστε να γίνει του Κολονακίου και εδώ; Να φυλαγόμαστε ή να μένουμε εφησυχασμένοι ότι τα καλόπαιδα με τις κουκούλες κάνουν μια χαρά την δουλειά τους για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό και συγχρόνως και για τον τουρισμό και από την Αθήνα; Το Κράτος σε πιο τηλέφωνο το βρίσκουμε; Ντρίννννν!

Santorini and more Sun


Today we wanted to take a tour to the Volcano and Hot Springs. We checked the bus schedule going from Perissa to Fira and it left at 9:15am and the boat for the tour left at 11:00am that would give us more then enough time. We gobbled down some breakfast and went to the bus stop early just in case. We waited till around 9:30am when Joren realized, SHIT, it is Saturday, we checked the schedule for Monday-Friday, our bus was not coming. We decided to rent quads again and started walking that way when we remembered it did not open till 10:00am another disappointment. We all became very sad and disappointed thinking there was no possible way we could make it in time for the tour, and just started walking away, however when we turned around we saw someone go into the shop of the place to rent quads. Full smiles were put on our faces as we ran back to the shop and they let us rent them before they opened, it looked like we would make it after all. We got a few minutes outside of town and there was a sign in the middle of the street
Our Cool Boatlooking like it was closed, we came to a stop thinking we would have to find a different way but the people in the car next to us said, go it will be fine. So we continued our journey to find construction and cars being routed around, all we kept thinking was “What Next”. We were on small quads though that gave us an advantage over the cars and found a small open section on the side we could sneak through, which meant we were still going to make it. ...

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

"Στο ψυγείο" παραμένει το στέγαστρο


Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, για το θέμα του στεγάστρου στη Σαντορίνη, ζήτησε ακόμα μία φορά ο νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας. Τέσσερα χρόνια μετά την κατάρρευση του στεγάστρου δεν εγκρίνονται οι όροι δόμησης, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες, καθώς προσκρούουν σε Προεδρικό Διάταγμα που απαγορεύει τη δόμηση στην περιοχή. Μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτού ΠΑΣΟΚ Αθανασίας Μερεντίτη, η πολεοδόμος Θήρας Έφη Πασιαλή ζήτησε για ακόμα μια φορά "νομοθετική ρύθμιση για την έγκριση της κατασκευής και τη θέσπιση ειδικών όρων δόμησης" τα οποία θα άρουν τους περιορισμούς του Προεδρικού Διατάγματος στο οποίο προσκρούει το έργο. Στο μεταξύ, την ίδια ώρα, εκδόθηκε ήδη κοινή υπουργική απόφαση για την απρόσκοπτη εξέλιξη της ανέγερσης του νοσοκομείου της Σαντορίνης, οι όροι δόμησης του οποίου προσέκρουαν στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα.


Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Sunsets sizzle on Greek isle of Santorini



Tourists vie for the best vantage points and cheer as evening spectacle unfolds in its golden glory

By Loraine Whysall, For Vancouver Sun; Canwest News Service
March 14, 2009


It's a nightly ritual in the town of Oia, on the Greek island of Santorini, for people to gather at twilight to watch the sunset.
This is no ordinary going down of the sun. The sun dips out of sight, of course, the same way it does each night. But in Oia it is a unique spectacle for a few reasons, mostly related to the uniqueness of this very special location.
First, people view the sunset from the switchbacks of tiny streets and terraces on a cliff about 300 metres above sea level at the north end of the island.
This location feels like it is far away from the rest of the world, as on a mountain top -- but mercifully you are spared the labour of a climb to get there.
Second, spread out before you, and all around you, is the vast expanse of the Aegean Sea with unimpeded views for miles of beautiful, calm, blue water.
The setting alone makes the sunset in Oia one of most impressive natural spectacles the world has to offer....

Σιωπή και απραξία στη Σαντορίνη


Τέσσερα χρόνια μετά την κατάρρευση του στεγάστρου στη Σαντορίνη και ακόμη δεν έχει εκδοθεί το πόρισμα για τους λόγους που την προκάλεσαν" κατήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο έπαρχος Σαντορίνης Χρύσανθος Ρούσσος.Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες καθυστερούν να προχωρήσουν στις ενέργειες που απαιτούνται για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επιτρέπει στην Πολεοδομία να δώσει το "πράσινο" φως για την ανέγερση του νέου στεγάστρου.Υπενθυμίζεται ότι η Πολεοδομία Σαντορίνης, επικαλούμενη Π.Δ του 1990, το οποίο απαγορεύει να χτιστεί οτιδήποτε στην περιοχή, δεν έκανε δεκτό το σχετικό φάκελο, παρότι ήταν έτοιμος από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Τ. Χαρμαντάς εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, η αίτηση αφορά την αναθεώρηση της αρχικής άδειας του 2001 η οποία εκδόθηκε με βάση διυπουργική απόφαση με όρους δόμησης ειδικά για το έργο. Ωστόσο η Πολεοδομία επιμένει ότι υπερισχύει το Π.Δ. της διυπουργικής απόφασης.Το ερώτημα συνεπώς που γεννάται είναι αφού η Πολεοδομία βασίζεται σε Προεδρικό Διάταγμα (το οποίο δεν επιτρέπει στην περιοχή έργα παρά μόνο υδατοδεξαμενές) και όχι στην διυπουργική, πώς κατασκευάστηκε το στέγαστρο;
http://www.skai.gr/master_story.php?id=114322
Ακούστε και την συνέντευξη που έδωσε ο Έπαρχος Θήρας, κ. Ρούσσος στον ΣΚΑΪ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Navy, Marines Bolster Ties With Greece


SANTORINI, Greece - Sailors aboard the amphibious transport dock ship USS San Antonio (LPD 17) and embarked Marines from the 26th Marine Expeditionary Unit (26 MEU) helped strenthen ties with Greece during a reception on board the ship while in port Santorini, Greece.
San Antonio is the first U.S. Navy ship to visit Santorini in 10 years.
Angelos Roussos, mayor of Santorini, expressed his appreciation for San Antonio's Sailors and Marines.
"We are privileged that this city was selected for your visit and that the Sailors and Marines were able to witness the beauty of this country and the culture of our people," said Roussos.


Στη Σαντορίνη το χρυσό των χρυσών


Το γλυκό κρασί της Ένωσης συνεταιρισμών θηραϊκών προϊόντων VINSAΝTO, τεσσάρων ετών παλαίωσης, κατέκτησε το μοναδικό χρυσό των χρυσών βραβείο στον 9ο διεθνή διαγωνισμό κρασιού στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Τροφίμων και Ποτών (ΔΕΤΡΟΠ).

Στο φετινό διαγωνισμό, σαράντα δύο καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου δοκίμασαν 809 δείγματα από την Ελλάδα και από 7 άλλες χώρες ( Βραζιλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβακία, Ρουμανία και Κύπρο).

Πέραν του VINSANTO, 53 κρασιά κατέκτησαν χρυσό βραβείο και 179 κρασιά ασημένιο.


Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Συλλόγος Ποντίων και Φίλων Ποντίων Σαντορίνης "Οι Ακρίτες"

Έγινε το Σάββατο 7 Μαρτίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων και Φίλων Ποντίων Σαντορίνης "Οι Ακρίτες". Κόσμος πολύς, χορός ακόμα περισσότερος αφού πέρα από τον κόσμο που σηκώθηκε στην πίστα έγινε και επίδειξη Ποντιακών χορών από όλα τα τμήματα χορού του Συλλόγου, επόμενο ήταν και το γλέντι να κράτησει μέχρι το πρωί στην Ταβέρνα "Ο Πύργος" όπου και έγινε η πολύ πετυχημένη εκδήλωση.
Πάντα τέτοια. Καλή δύναμη και στον Πρόεδρο του συλλόγου Μπάμπη Κελλίδη.

*Φωτορεπορτάζ σύντομα

Τα blogs βλάπτουν σοβαρά το image των πολιτικών!

Αντί να πέσουν με τα μούτρα στην δουλειά και να κοιτάξουν πως θα βγούμε σαν χώρα όσο γίνεται λιγότερο "πονεμένοι" από την κρίση, πως θα καταφέρουμε να προσελκύσουμε τουρίστες με ...κλειστές Ακροπόλεις και Ακρωτήρια, το πολιτικαριό της χώρας έχει έννοιες μόνο για το ίματζ του και το τι λέει ή δεν λέει το κάθε μπλόγκ!
Ο παρακάτω, δεξιά στο βιντεάκι είναι και υπουργός ...Επικοινωνιών μετά την λαμπρή του πορεία στο υπουργείο ...παραπαιδείας!

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Ladies & Gentelmen We Present to you Mighty Mike Arnaoutis


Δώστε του λίγο σημασία αφού τα μεγάλα αθλητικά κανάλια το πολύ πολύ να τον ανακαλύψουν αφού κερδίσει. Ένα παιδί απλό και αγνό που γύρισε την πλάτη στην μιζέρεια και έφυγε για το όνειρο στο Αμέρικα και μεγαλουργεί με την Ελλάδα πάντα στην καρδιά. Φτάνει πια με το κάθε πρότυπο τύπου Λαζόπουλου, Σιανίδη, φωτομοντέλων και δεν συμμαζεύεται που μας πασάρουν σε καθημερινή βάση τα ΜΜΕ. Ο Μάικ αξίζει τον θαυμασμό όλων μας, όλων των Ελλήνων. Όλων αυτών που ξέρουν να αγωνίζονται
http://www.hbo.com/boxing/schedule/
http://www.mightymikearnaoutis.us/home.html
Απολαύστε τον σε έναν παλαιότερο αγώνα αφού γιαυτό τον Έλληνα δεν αξίζει τα κανάλια να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Είμαστε έτοιμοι για λίγο...oktapodi;

Και ο Δήμος Θήρας συμμετέχει στην Ώρα της Γης

http://www.thira.gr/images/WWF.pdf

Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε και μάθαμε για την οικολογική ευαισθησία του Δήμου Θήρας και την διάθεση να συμμετάσχει στην "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ" καθώς τις τελευταίες μέρες νομίσαμε ότι το μόνο που ενδιαφέρει ρτους "άρχοντες" στο νησί είναι τα δολλάρια των Αμερικανών ναυτών του 5ου στόλου και κάτα πόσο τους θέλουμε για τουρίστες ή όχι!
Ελπίζουμε όμως ότι η οικολογική ευαισθησία που δείχνει ο Δήμος Θήρας δεν είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα όπως άλλωστε τόσα και τόσα μας έχει σερβίρει τα τελευταία χρόνια.
Ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί δεν έχει λυθεί το θέμα της χωματερής στην Καλντέρα. Ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί το πρόγραμμα ανακύκλωσης που με φανφάρες είχε αναγγείλει ο Δήμος πριν μερικούς μήνες βρίσκεται...παρκαρισμένο στο πάρκινγκ του κλειστού γηπέδου! Να μιλήσουμε για τα σκουπίδια που λυμαίνονται το νησί μας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες σε κάθε σοκάκι; Να μιλήσουμε για τα έγκλημα που συνεχίζετε με αμείωτους ρυθμούς καταξεσκίζωντας το βουνό για να το κάνουμε τσιμέντο; Να μιλήσουμε για την αναρχία των κάθε είδους κατασκευών που αλλοιώνει την φυσιογνωμία του νησιού καταστρέφοντας την χλωρίδα και πανίδα του; Με το ΣΗ ΝΤΑΪΜΟΝΤ να παραμονεύει σαν ωρολογιακή μπόμπα και η λέξη "ανέλκυση" να θεωρείται απαγορευμένη;
Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η σημερινή ευαισθησία θα έχει συνέχεια και δεν θα είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα σαν και αυτά που συνήθως μας σερβίρουν και οι κάθε λογής πολιτικάντηδες μόλις πιάσουν την καρέκλα.
Και για να μην ξεχαστούμε δεν φτάνει μόνο να λέμε ότι συμμετέχουμε αλλά και να το αποδείξουμε. 60 λεπτά είναι αυτά...

Υγ: Πόσο οικολογικοί είμαστε σαν νησί; Ηλιακή και Αιολική ενέργεια μήπως είναι ακόμη άγνωστες λέξεις;

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΓΗ

Αμερικανοσυμπλέγματα πάσης είδους!



Έφτασε η ώρα της σύγκρουσηςΩς εδώ, διαμηνύουμε προς τους όψιμους Επαναστάτες που βρήκαν ελεύθερο πεδίο να αναπτύξουν τις κοσμοθεωρίες τους και την επαναστατικής τους Γυμναστική στη Σαντορίνη. Έφτασε η ώρα της σύγκρουσης με αυτούς που πάνω από όλα βάζουν την προσωπική του προβολή και το κόμμα τους. Επιμελώς καμουφλαρισμένοι πίσω από κοινωνικές δράσεις (Ερυθρός Σταυρός – Αιμοδοσία – Sea Diamond κ.λ.π) αδιαφορούν για το το νησί και τους ανθρώπους του. Φανατισμένοι και στρατευμένοι σε παλαιολιθικές και ξεπερασμένες από την ζωή πολιτικές θέσεις δεν διστάζουν τα βάλουν με τον όποιον δήποτε. Ορισμένοι από αυτούς έχοντας εισπράξει το παχυλό εφ άπαξ του Δημοσίου και εισπράττοντας κάθε μήνα την σύνταξή τους, ορισμένοι πάλι τρώγοντας με δύο κουτάλια από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις και τα εμπορικά τους κέντρα εμφανίζονται να επαναστατούν για το γεγονός ότι κάποιοι Αμερικανοί στρατιώτες επισκέπτονται με τις οικογένειές του το νησί για να δουν και να χαρούν τις ομορφιές του. Καλυμμένοι πίσω από τον μανδύα του δήθεν προοδευτισμού και διεκδικώντας όπως ο Πάπας το αλάθητο προκαλούν , ειρωνεύονται και προσπαθούν σε μια Δημοκρατία να επιβάλλουν την άποψή τους με το ζόρι στους πολλούς...

http://thiraios.blogspot.com/2009_02_01_archive.html