Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Τζούφια...η Απάντληση!


"Αποκλειστικό"


Με σκυμμένο το κεφάλι θα αποχωρίσουν σε λίγες μέρες οι εταιρείες που ανέλαβαν να κάνουν την απάντληση των 400 τόνων πετρελαίου που στην πλεοψηφία τους συνεχίζουν να "κολυμπάνε¨στο βυθισμένο κουφάρι του "Σή Ντάιμοντ", αφού οι μέχρι τώρα προσπάθειες τους έχουν φέρει στην επιφάνεια μόλις το ένα δέκατο, κάτι παραπάνω από 40 τόνους! Μια ποσότητα που δεν αγγίζει καθόλου το συνολικό όγκο των καυσίμων που παραμένει εγκλωβισμένο στο "Ση Νταίμοντ" και που πλέον είναι μονόδρομος η ανέλκυση του για να αποφύγουμε τα χειρότερα και ...βουλιάξει μετά και το νησί!

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, όλες αυτές τις μέρες που επιχειρούμε την τεράστια πράγματι και πρωτοποριακή επειχείρηση απάντλησης των καυσίμων, μεγάλη ευθύνη για την ουσιαστική αποτυχία της απάντηλησης δεν φέρουν μόνο οι εταιρείες καθαρισμού αλλά η ατολμία των διοικούντων του νησιού και του Υπουργείου Ναυτιλίας να επιβάλλουν στα ταχύπλοα και ογκώδη πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι του Αθηνιού να αλλάξουν ρότα προσέγγισης και να μειώσουν την ταχύτητα τους με αποτέλεσμα να έχει βγει εκτός λειτουργία αρκετές φορές ο μηχανισμός απάντλησης που αγκιστρωνόταν στο βυθισμένο κρυαζιερόπλοιο. Βέβαια ήδη κυκλοφορεί ότι φταίει ο καιρός, που ξέρετε ίσως σε λίγο καιρό να φταίνε και τα ψάρια!

Φυσικά μην περιμένετε κανείς να αναλάβει την ευθύνη σε αυτή την αποτυχία, ίσα ίσα που κάποιοι θα προσπαθήσουν με 1002 τρόπους να την συγκαλύψουν!

Επιμένουμε μοναδική λύση στο πρόβλημα είναι η άμεση ανέλκυση του πλοίου πριν είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: