Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ανήλικοι διαρρήκτες ρήμαζαν τη Σαντορίνη



Ανήλικοι διαρρήκτες ρήμαζαν τη Σαντορίνη

4 Ιουνίου 2009, 22:14του Μανώλη Βάϊα


«Εφιάλτης» είχε γίνει για τους επαγγελματίες στην Σαντορίνη μια τετραμελής σπείρα νεαρών διαρρηκτών μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι που, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είχαν ρημάξει πολλά σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της νότιας Θήρας, αλλά και το δημοτικό σχολείο στο Ακρωτήρι.
Οι δράστες εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι τα καταστήματα έκλειναν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, τα παραβίαζαν και έκλεβαν τα μηχανήματα, ποτά και άλλα αντικείμενα. Το ίδιο έκαναν και στα εξοχικά σπίτια που οι ιδιοκτήτες τους έλειπαν στην Αθήνα, από τα οποία έκλεβαν χρυσαφικά, πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα που έφταναν συνολικά τα 4.600 ευρώ. Από το σχολικό κτίριο είχαν κλέψει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και 150 ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στα σπίτια των νεαρών κακοποιών, αλλά και σε μια σπηλιά στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου όπου πέταξαν τέσσερις υπολογιστές και άλλα αντικείμενα, μόλις κατάλαβαν ότι οι αστυνομικοί τους έχουν εντοπίσει και θα προχωρούσαν στη σύλληψή τους! Μεταξύ των υπόλοιπων κλοπιμαίων βρέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οικιακές συσκευές, ηχοσυστήματα και αρκετά διαρηκτικά εργαλεία.
Τα δύο μεγαλύτερα μέλη της σπείρας, 28 και 30 χρόνων αποδείχθηκε ότι πωλούσαν κλεμμένες φωτογραφικές μηχανές και κινητά σε κλεπταποδόχο στην περιοχή της Ομόνοιας, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Τα χρήματα που έβρισκαν, το ξόδευαν σε διασκεδάσεις! Και οι δύο ήταν ήδη σεσημασμένοι από το 2003 για συμμετοχή σε σπείρα 18 ατόμων η οποία έκανε διαρρήξεις στο νησί και κυρίως σε εκκλησίες!
Σύμφωνα με το διοικητή του αστυνομικού τμήματος Θήρας αστυνόμο Δημήτρη Παντελή, αυτοί παρέσυραν τους ανήλικους στις αξιόποινες πράξεις… Μόνο πέντε από τα θύματα έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής μηνύσεις εναντίον των μελών της σπείρας, αν και έχουν αποκαλυφθεί πολλές άλλες κλοπές σε σπίτια και μαγαζιά. Όμως, οι ιδιοκτήτες δεν θέλησαν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη επειδή οι ανήλικοι δράστες ήταν γνωστοί ή συγγενείς τους!


Θήραζειν: Ανοχή, χάιδεμα και συγκάληψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: