Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

350 Τόννοι πετρελαίου...


Παραμένουν σαν βόμβα έτοιμη να σκάσει στο βυθό της Καλντέρας. Η απάντληση απέτυχε και πάνε να το καλύψουν. Νυχτιάτικα έφυγαν τα σκάφη και χωρίς να πούνε κουβέντα για την ουσία, 350 τόνοι ουσίας λέμε παραμένουν κάτω, πάρα μόνο μας ενημέρωσαν ότι 4 εβδομάδες τώρα έβγαλαν "929 κυβικά μέτρα μείγματος πετρελαίου και θαλασσινού νερού", με ότι μπορεί να καταλάβει ή να ερμηνεύσει κανείς. Οι εταιρείες πήραν τα 6 ζεστά εκατομμύρια, το Υπουργείο έχει πάει για μπάνια, οι τοπικοί Άρχοντες μετράνε τις ξαπλώστρες και ο Λούης συνεχίζεινα εξυπηρετείται από τους τοπικούς φορείς αφού το χρήμα είναι πάντα πιο γλυκό.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αλίμονο εάν περιμένουμε τον Τρεμόπουλο και τους τρέντυ οικολόγους να μας σώσουν, αυτοί άλλωστε σαν πρώτη οικολογική...προτεραιότητα έχουν να σώσουν τους Βαλιλανάτους και τους σλαβοβούλγαρους "Μακεδόνες"!


---------------------------------------------------------------------------------------


«Sea Diamond»: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση άντλησης πετρελαιοειδών
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Έντυπη έκδοση) Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 07:00


Ολοκληρώθηκε στη Σαντορίνη η επιχείρηση άντλησης των ρυπογόνων ουσιών από το ναυαγισμένο κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond».
Το σκάφος «Vos Satisfaction» και το συνεργείο που πραγματοποίησε την άντληση των πετρελαιοειδών της εξειδικευμένης εταιρείας «Dronik Maritime Consultans ltd» απέπλευσαν από την Καλντέρα της Σαντορίνης το βράδυ της Κυριακής 14 Ιουνίου 2009. Αντλήθηκαν συνολικά 929 κυβικά μέτρα μείγματος πετρελαίου και θαλασσινού νερού.
Σύμφωνα με πληροφορίες αντλήθηκαν όλες οι ποσότητες καυσίμων που μπορούσαν να αντληθούν.
Η επιχείρηση, η οποία αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, τελικά διήρκεσε τέσσερις εβδομάδες, ενώ ο αρχικός της προϋπολογισμός της ήταν έξι εκατ. δολάρια. Στην περιοχή της Καλντέρας για λόγους ασφαλείας παραμένει το σκάφος Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος, το οποίο είχε σαν αποστολή να συγκεντρώσει οποιαδήποτε ποσότητα πετρελαίου διέρρεε στη διάρκεια της επιχείρησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: