Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Της Χωριάτικης και της ...Πίτσας!













Ακόμα δεν ξεκίνησε η σεζόν που με αγωνία όλοι εδώ στο νησί αλλά και σε κάθε τουριστική περιοχή της χώρας περιμένουμε, διαβάζουμε σήμερα στο αγαπημένο μας "Τροκτικό" που διαβάζεται πολύ και εδώ 2 περίεργες εώς ύποπτες αναρτήσεις.
Η πρώτη για μια χωριάτικη που έκανε 20 ευρώ! Μας κάνει εντύπωση γιατί ακόμα η συντριπτική πλεοψηφία των μαγαζιών είναι κλειστά οπότε είναι μετρημένα αυτά που λειτουργούν αυτή την στιγμή, οπότε δεν θα ήταν και δύσκολο να ξεχωρίσουμε για πιο μαγαζι μιλάμε εαν βέβαια η καταγγελία έχει βάση, όπως καλά θα ήταν οι συγκεκριμένοι πελάτες να έστελναν και την απόδειξη μαζί για να αναρτηθεί ώστε τουλάχιστον να έχει κάποια βάση η ανάρτηση. Επίσης καλό θα ήταν να μας ενημέρωναν πρώτα εάν πρόσεξαν τον κατάλογο του καταστήματος έξω από το κατάστημα αλλά και αυτόν που έπρεπε να βρούν στο τραπέζι τους. Καλός η κακώς η εποχή της διατίμησης έχει περάσει, δεν συμφωνούμε με την τιμολόγηση πολλών καταστημάτων στο νησί, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια του παράλογου σε σχέση προσφοράς του προϊόντος τους, αλλά αυτό δεν είναι η πλεοψηφία, όμως αυτό δεν είναι και κάτι παράνομο. Πρέπει και ο πελάτης να μάθει να διαβάζει τον κατάλογο, να κρίνει και να επιλέγει. Δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο το νησί της Σαντορίνης αυτό. Δεν μπορεί σε κατάστημα γκουρμέ να περιμένει κανείς τιμές σουβλατζίδικου μα ούτε και από σουβλατζίδικο να περιμένεις σέρβις γκουρμέ!
Ας πάμε και στην Οία με το μαγευτικό της ηλιοβασίλεμα, προφανώς ούτε και εδώ οι πελάτες πρόσεξαν τον κατάλογο του καταστήματος, προφανώς θα ήθελαν να κάνουν και το χαϊλίκι τους την ώρα του ηλιοβασιλέματος όπου "βουλιάζει" στην κυριολεξία η Οία και άραξαν σε κάποιο από τα τόσα καταστήματα που περιμένουν αυτή την ώρα για να γεμίσουν με κόσμο...και να κονομήσουν 26 ευρώ από μία πίτσα και 2 αναψυκτικά!
Την ίδια ώρα τα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί, τα έξοδα μεγαλώνουν, ΔΕΗ, ΙΚΑ, Ταμεία, Δημοτικός Φόρος μαδάνε στην κυριολεξία τους επαγγελματίες μέχρι και η μπουκαλα του Πετρογκάζ έχει διπλάσια τιμή από ότι στην Αθήνα και έρχεται και η κρίση να μας πιάσει και επίσημα.
Δεν υποστηρίζουμε ότι όλα είναι ρόδινα αλλά πρέπει και ο πελάτης να μάθε να κρίνει και να επιλέγει, εκτός εάν κάποιοι με βία παρέσυραν στα όποια μαγαζιά της πίτσας των 26 ευρώ και της χωριάτικης των 20 τους συγκεκριμένους πελάτες και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δυσφημείτε έτσι το νησί που αγαπάμε.


http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_4379.html
http://troktiko.blogspot.com/2009/04/26.html

3 σχόλια:

Admin είπε...

Καλησπέρα,
Περιμένετε να κρατήσουν τη απόδιξη για να έχουν πειστήρια?
Εμένα μου αρκεί που έκατσαν και το έγραψαν αλλά δέχομαι ότι μπορεί να είναι κακόβουλοι.
Αμφιβάλετε για το ότι υπάρχουν "επαγγελματίες" που θέλουν να κερδίζουν 300% από μια πίτσα η σαλάτα?
Αν φτάσουμε στο σημείο να κοιτάμε τον κατάλογο για μια σαλάτα και δύο αναψυκτικά ας μείνουμε σπίτι μας.
Για να έρθω με την οικογένεια μου 2 ενήλικες δύο παιδια 9 και 14 ετων για μια εβδομάδα τον Αυγουστο σε Ξενοδοχείο Β κατηγορίας και ΚΑΘΑΡΟ συν τα μεταφορικά μου με αυτοκίνητο πόσα θέλω?
Πόσα θα θέλω την ημέρα μέσο όρο για φαγητό?
Όχι σε γκουρμέ restaurant αλλα υπολογίστε εσείς που τα ξέρετε τα "κατατόπια" σε ένα εστιατόριο της προκοπης.
Γράψτε μου εγώ το ποσό.
Ειλικρινά σας ΠΡΟΚΑΛΩ !!!
Γράψτε το !!!
Δεν θέλω να μου πειτε για τα άλλα "μικροέξοδα" ξαπλώστρες καφεδες snack αλλά γι αυτά που ρωτάω.
Μετά θα έχω και τις αποδείξεις για να σας αποδείξω την πλάνη σας.
Αν λοιπον πιστεύετε αυτά που γράφετε απαντήστε μου !

gimo είπε...

Επειδή τυγχάνει να είμαι αυτός που έγραψε για την πιτσαρία στην Οία, θα σας πω μερικά πράγματα. Καταρχήν δεν ξέρω τί "δαίμονες" σας κυνηγούν και βλέπετε παντού φαντάσματα που θέλουν το κακό σας, πάντως σίγουρα δεν είμαι εγώ ένας απο αυτούς!Δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να είμαι κακόβουλος. Είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης και λάτρης του νησιού σας. 'Έχω έρθει 2 φορές για διακοπές και θα μπορούσα να σας απαριθμήσω δεκάδες παρόμοια περιστατικά σε πολλά καταστήματα του νησιού. Μην παριστάνετε τους αδαείς σας παρακαλώ, μην το παίζεται ότι καλά έχετε άγνοια για το τί συμβαίνει στο νησί σας! Καταρχήν, θα απαντήσω στα ειρωνικά σας σχόλια περί "χαΐλίκια" στην Οία στο ηλιοβασίλεμα. Δεν είπα ποτέ ότι κάθησα τελικά στο συγκεκριμένο μαγαζί. Είπαμε, καλό το χαΐλίκι" αγαπητέ μου, αλλά όχι κι έτσι! Όπως είπε και ο ΝοName_gr αν φτάσουμε στο σημείο να κοιτάμε τον κατάλογο για μια πίτσα και 2 αναψυκτικά ας μείνουμε σπίτι μας. Επειδή όμως την είχα πατήσει και άλλη φορά, έκατσα και είδα τον τιμοκατάλογο (ο οποίος παρεπιπτόντως ήταν μέσα στο μαγαζί κι όχι έξω...). Τέλος θα ήθελα να σας θυμίσω κάτι που εσείς ο ίδιος γράψατε..."πρέπει και ο πελάτης να μάθει να κρίνει και να επιλέγει".
Θα ήθελα λοιπόν να σας ενημερωσω ότι ο πελάτης πλέον έχει μάθει και να κρίνει και να επιλέγει, να είστε σίγουροι. Και αυτό φυσικά ισχύει για όλα τα νησιά μας και για όλους του "επαγγελματίες"...Αν λοιπόν το καλοκαίρι οι δουλειες σας δεν πάνε και τόσο καλά, μην παραξενευτείτε...Θα ειναι επειδή οι πελάτες έκριναν και επέλεξαν...

Admin είπε...

3 μέρες μετά και απάντηση καμία.
Να μην το διαβάσατε "δεν παίζει" ΑΡΑ Ή αδιαφορείτε για τους αναγνώστες σας Ή δεν θέλετε να πείτε γιατί δεν σας συμφέρει να τα πέιτε...
Αν ισχύει κάτι άλλο να μου το πείτε