Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Νέα μονάδα αφαλάτωσης από την ΤΕΜΑΚ


Ακόμα μια μονάδα αφαλάτωσης εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία από την ΤΕΜΑΚ Α.Ε. στο Δήμο Θήρας στη Σαντορίνη - Κυκλάδες. Η αφαλάτωση παράγει 1000 κυβικά μέτρα ημερησίως άριστο πόσιμο νερό από χημική και μικροβιακή άποψη, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ και την ελληνική νομοθεσία.
Η λειτουργία βασίζεται στην μέθοδο της αντίστροφης ώσμωσης με ημιπερατές μεμβράνες που με τη χρήση προηγμένων μηχανισμών και εξαρτημάτων παράγουν καθαρό πόσιμο νερό και απορρίπτουν την άλμη.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η αφαλάτωση αποτελεί την καλύτερη λύση για παραγωγή πόσιμου νερού από υφάλμυρα νερά ή θάλασσα, διότι έχει χαμηλή αξία κτήσης και φθηνό λειτουργικό κόστος. Η αφαλάτωση αποτελεί σχεδόν μοναδική λύση και ανακούφιση για τους κατοίκους των άνυδρων περιοχών της χώρας.
Η ΤΕΜΑΚ με πλήθος αφαλατώσεων σε λειτουργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα από το 1972 προσφέρει λύσεις και υποστήριξη στους πελάτες της στην επεξεργασία νερού και στον εξοπλισμό δικτύων ρευστών. Η λειτουργία της από τον σχεδιασμό, κατασκευή, εγκατάσταση και υποστήριξη είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2000.
Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις άνω των 4.000 τ.μ. σε Αθήνα και Θεσ/νίκη που περιλαμβάνουν αποθήκες, χώρο κατασκευών και συντήρησης, εκθέσεις και γραφεία.
Στην ΤΕΜΑΚ απασχολούνται πάνω από 50 στελέχη (μηχανικοί, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό). Οι μηχανικοί είναι συνέχεια κοντά στους πελάτες, ενώ το τεχνικό τμήμα ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες εγκατάστασης και συντήρησης εξοπλισμού.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&tag=9464&pubid=7421123#

Δεν υπάρχουν σχόλια: