Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Δελτίο Τύπου Ένωσης Λεμβούχων Θήρας



Δ.Τ Της Ένωσης Λεμβούχων
28.04.09
Σχετικά με τα όσα μεταδόθηκαν από την εκπομπή ΖΟΥΓΚΛΑ του κ. Μ.Τριανταφυλλόπουλου και επειδή αν και προσπαθήσαμε δεν μας δόθηκε η ευκαιρία από την εκπομπή να παρέμβουμε τηλεφωνικά, έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:1 . Σε ότι αφορά την κινητοποίηση του των Θηραίων πολιτών στον Πειραιά και την προσπάθεια της εκπομπής να μας εμφανίσει ως υποκινητές της, έχουμε να σημειώσουμε ότι η Ένωση Λεμβούχων προσκλήθηκε(όπως γίνεται πάντα) ως επαγγελματικό Σωματείο να συμμετάσχει στην κινητοποίηση , όπως συμμετείχαν η Νομαρχία Πειραιά, η Νομαρχία Κυκλάδων , Το Δημοτικό και Επαρχιακό Συμβούλιο Θήρας καθώς και το σύνολο των Θηραϊκών Συλλόγων. Επίσης από την οργανωτική επιτροπή μας ζητήθηκε να χρηματοδοτήσουμε, όπως άλλωστε έκανε και η Κοινότητα Οίας αριθμό εισιτηρίων προκειμένου να μπορέσουν οι μαθητές κα οι μαθήτριες του νησιού να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. 2. Η οικονομική σχέση του Σωματείου μας με την Πλοιοκτήτρια Εταιρεία δεν μας έχει έως τώρα εμποδίσει να συμμετέχουμε σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την απάντληση των καυσίμων και την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond. Ενδεικτικά σημειώνουμε τις δύο εκδηλώσεις για την θλιβερή επέτειο του ναυαγίου στις οποίες συμμετείχε το σύνολο των εργαζομένων μας και των σκαφών μας.3. Προκαλούν θλίψη και απογοήτευση στο Σωματείο Λεμβούχων Θήρας που η προσφορά του στην τοπική κοινωνία είναι γνωστή (μόλις χθες σκάφος μας διέσωσε 3 ναυαγούς), η προσπάθεια ορισμένων να μας ταυτίσουν με συμφέροντα και με σκοτεινά σενάρια. 4. Συνεχίζει να αποτελεί για τιμή για μας και μεγάλη επιτυχία διεθνούς εμβέλειας για τη χώρα μας , (άλλωστε η πολιτεία μας τίμησε δια των Υπουργών Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας ), η διάσωση από τα σκάφη μας 1.500 επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond. Γεγονός που δυστυχώς κανένα μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι δεν προέβαλε όπως θα έπρεπε.5. Τέλος σημειώνουμε για άλλη μια φορά ότι για την Ένωση Λεμβούχων Θήρας αλλά και για όλους τους Θηραίους πολίτες το νησί της Σαντορίνης είναι πάνω από όλους και από όλα. Δεν παζαρεύουμε ούτε την φήμη της , ούτε την ομορφιά της αλλά ούτε τις καθαρές της θάλασσες. Αυτή είναι η θέση της Ένωσης Λεμβούχων. Αυτή την θέση θα πρέπει κάποια στιγμή να την καταλάβουν ορισμένοι που βλέπουν σκοτεινές και περίεργες συμφωνίες πίσω από την κοινωνική μας προσφορά.
ΕΝΩΣΗ ΛΕΜΒΟΥΧΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Θηραζείν: Πολύ ωραία και κοινωνικά όλα αυτά, έστω και αν χρειάστηκε μια εβδομάδα για να βγάλετε δελτίο τύπου, αλλά κύριε Κανακάρη πότε θα πάψετε να κάνετε του Λούη τον βαρκάρη;
Εάν πονάτε την Σαντορίνη κόψτε τα δρομολόγια λοιπόν του Λούη από το νησί μέχρι να βγάλουν το σκαρί που βούλιαξαν. Μπορείτε; Είναι ντροπή για τα ευρώ του Λούη να κάνουμε σαν νησί το παγώνι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: