Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ερώτηση Aλ. Παπαρήγα στον Πρωθυπουργό για το «Sea Diamond»


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την ανέλκυση του ναυαγίου του «Sea Diamond» στη Σαντορίνη κατέθεσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας πως «δύο χρόνια μετά, παρά τις κατά καιρούς τοποθετήσεις και τις εξαγγελίες του Υπουργείου, για άντληση καυσίμων, ανέλκυση του σκάφους και μια σειρά άλλα μέτρα, τα προβλήματα οξύνονται».
Στο κείμενο της ερώτησής της η κ. Παπαρήγα μεταξύ άλλων σημειώνει τα ακόλουθα:
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, του αρμόδιου Υπουργείου και των δημόσιων διοικητικών αρχών, ουσιαστικά, δεν έχουν καταλογιστεί ευθύνες κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας «Hellenic Louis Cruises», η οποία μάλιστα αποζημιώθηκε ήδη με 55 εκατομμύρια δολάρια.
Το ναυάγιο εξακολουθεί να βρίσκεται στο βυθό της Καλντέρας, μολύνοντας τα νερά της Σαντορίνης, το θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ μεγάλος είναι ο κίνδυνος να καταστραφεί ολόκληρο το οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής γεγονός που προκαλεί τη δικαιολο¬γημέ¬νη ανησυχία των νησιωτών για το μέλλον».
Τέλος, ρωτάει τον κ. Καραμανλή:
- Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν απομακρυνθεί τα ρυπογόνα υλικά από το ναυάγιο, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την άντληση των υγρών καυσίμων και των άλλων επικίνδυνων υλικών που έχει μέσα του το βυθισμένο καράβι και πότε προβλέπεται ότι θα γίνει η ανέλκυσή του.
- Τι μέτρα έχουν παρθεί για τον καταλογισμό ευθυνών στη συγκεκριμένη εταιρεία και την αποκατάσταση της ζημιάς που προξένησε στη θάλασσα και το περιβάλλον της Σαντορίνης
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/03/1649130.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: