Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Μέχρι πότε είναι το θέμα!

Εξαιρετικής ποιότητας το θαλασσινό νερό στη Σαντορίνη

Εξαιρετικής ποιότητας το θαλασσινό νερό στη ΣαντορίνηΕξαιρετικής ποιότητας το θαλασσινό νερό στη Σαντορίν
Το θαλασσινό νερό της Σαντορίνης είναι εξαιρετικής ποιότητας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ιωάννης Χατζηανέστης, ερευνητής του ΕΛΚΕΘΕ και υπεύθυνος της τελικής έκθεσης μελέτης για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα που προκάλεσε το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamod.
Το δείγμα νερού που εξετάστηκε είναι από τη μονάδα αφαλάτωσης της Οίας.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χατζηανέστη, τα αποτελέσματα των αναλύσεων για τα ψάρια που αλιεύθηκαν κοντά στο ναυάγιο, δεν εμπνέουν ανησυχία, καθώς η περιεκτικότητά τους σε μέταλλα είναι πολύ κάτω των ορίων ασφαλούς κατανάλωσης.
Σημειώνεται ότι από τη βύθιση του Sea Diamond διέρρευσαν στο θαλάσσιο χώρο περίπου 450 τόνοι καυσίμων, τα οποία άντλησε ιδιωτική εταιρεία με κόστος για την πλοιοκτήτρια εταιρεία 6 εκατομμύρια δολάρια.
Στην περιοχή του ναυαγίου έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα, το οποίο παρακολουθείται καθημερινά από ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος και εξειδικευμένο προσωπικό και με έξοδα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Επίσης, το πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 11/2002, έχει αναθέσει στο ΕΛΚΕΘΕ τις μετρήσεις στην περιοχή, ενώ το κόστος των σχετικών δαπανών επιβαρύνουν τον πλοιοκτήτη.


Πηγή:http://www.skai.gr/news/environment/article/176913/exairetikis-poiotitas-to-thalassino-nero-sti-sadorini-/


Θηραζείν: Απομένει να περιμένουμε μέχρι να σκάσει το "Διαμάντι" να κονομήσουμε όλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: