Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ιατρικοί παραλογισμοί και το Νοσοκομείο μας στα αζήτητα!

Η αποθήκη που έγινε παράνομα κλινική

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011, 19:46
Ένα ολοκαίνουριο νοσοκομείο που δεν έχει λειτουργήσει ποτέ. Ένα Κέντρο Υγείας στο οποίο εργάζονται ανασφάλιστες νοσοκόμες και ομάδα ιδιωτών που αγόρασε παλιές αποθήκες, για να στεγαστεί... παράνομα ένα πολυιατρείο. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει το νησί της Σαντορίνης στον τομέα της υγείας.

Ήταν Μάιος όταν οι κάτοικοι του νησιού πληροφορήθηκαν ότι τις εγκαταλελειμμένες, δύσοσμες και κατασκευασμένες το 1965 αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας στη Θήρα, αγόρασε ιδιωτική εταιρεία που σκοπό είχε να τις μετατρέψει σε ιδιωτική κλινική. Την δράση στον χώρο της υγείας, μαρτυρά αν μη τι άλλο, το όνομα της αγοράστριας εταιρείας: «ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΘΗΡΑΣ».

Όπως θα ακούσετε τη δημοτική σύμβουλο να δηλώνει στη zougla.gr ήταν πολύς καιρός που συζητούσε ο Δήμος να αγοράσει αυτόν τον χώρο για να τον μετατρέψει σε πράσινο πάρκο. Ωστόσο οι ιδιώτες τον πρόλαβαν.

Αμέσως άρχισαν οι εργασίες και συνεχίστηκαν με γοργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα σήμερα, στην καρδιά του καλοκαιριού, το παλιό εκείνο κτήριο να έχει αλλάξει πλήρως μορφή, να φαίνεται έτοιμο προς χρήση, χωρίς ποτέ, σύμφωνα με τα χαρτιά της πολεοδομίας Θήρας να έχει εκδοθεί άδεια για όλες αυτές τις οικοδομικές τροποποιήσεις.


Με τον χαρακτηρισμό του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, στις 10 Ιουνίου του 2011, η αρμόδια πολεοδομία ζητά την «ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ των οικοδομικών εργασιών στο κτήριο των παλαιών αποθηκών την Αγροτικής Τράπεζας», «μολονότι σας είχαμε επισημάνει στο σχετικό έγγραφο μας ότι οι οικοδομικές εργασίες εκτελούνται χωρίς οικοδομική άδεια».





Στη συνέχεια, μετά από 5 ημέρες, ακολούθησε μήνυση που κατέθεσε αστυνομικός του τμήματος της Σαντορίνης προς ιδιώτες που φαίνονται να είναι μέλη της αγοράστριας εταιρείας και στις 21 Ιουνίου η αρμόδια πολεοδομία είχε ήδη συντάξει την «Έκθεση της Επικίνδυνου Κτίσματος» η οποία το χαρακτηρίζει «επικίνδυνο από άποψη στατιστική και δομική».






Δεν υπάρχουν σχόλια: