Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Για τους μικροπωλητές χωρίς άδεια στη Σαντορίνη


Η πιο κάτω επιστολή αν και εστάλη σε σημαντικό site της Σαντορίνης

ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ! ! !

Για τους μικροπωλητές χωρίς άδεια στη Σαντορίνη

Γνωρίζω πως ο Τοπικός Eμπορικός σύλλογος, είναι ευαισθητοποιημένος, σε αυτό το ακανθώδες ζήτημα.
Όμως βοήθειες δεν έρχονται από πουθενά .Πόσο μάλλον λύσεις
Ως που λοιπόν θα πάει αυτό; Το ερώτημα μοιάζει να είναι ρητορικό, και αναπάντητο παρά τις ενέργειες που έχουν γινει προς τους περίφημους «ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ»
Όλοι μας είμαστε καθημερινά μάρτυρες αυτού του φαινομένου
Με ένα τύπου αγροτικό αυτοκίνητο, συνήθως ακατάλληλο να ...
.

κυκλοφορεί, αλλά ποιος νοιάζεται, και ένα μεγάφωνο στη διαπασών ,διαλαλεί το εμπόρευμα του.

Δεν γίνεται λόγος για ώρες κοινής ησυχίας. Ο κάθε λογής πραματευτής, ότι ώρα και να είναι θα κάνει αυτό που ξέρει. Αφού ΠΟΤΕ στο νησί αυτό, κανείς δεν τον έχει αποτρέψει. Επεμβαίνει στην δική μου ησυχία ,στην δική σου γαληνή. Έχω δυο ώρες να καθαρίσει το μυαλό μου πριν γυρίσω εκ νέου στο μαγαζί, και θα πρέπει ένας κύριος με ένα μεγάφωνο να μου ταράξει το νευρικό σύστημα.

Να μην μιλήσουμε για αρχές υγιεινής. Αφού όλοι αυτοί μένουν στην ύπαιθρο.(!!!) και τις φυσικές τους ανάγκες χρησιμοποιούν τη φύση.

Το κυριότερο φυσικά είναι αλλού. Εσύ εγώ όλοι μας, πληρώνουμε ενοίκιο, δημοτικό φόρο ,ΦΠΑ ,ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, υπαλλήλους, λογιστές και άλλα έκτακτα.
Οι κύριοι αυτοί εμφανίζονται με ένα εμπόρευμα χωρίς κανένα παραστατικό, για την προέλευση ή την ποιότητα του το πουλάνε και αυτό είναι όλο. Γι αυτούς δεν υπάρχει υγειονομικός έλεγχος ή μάλλον ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος , ή αποδείξεις Δεν υπάρχει ΣΔΟΕ. (Που αλλοίμονο μας , αν ξεφύγει μια απόδειξη )

Οι εμπειρίες που έχω από την καθημερινότητα δεν είναι περισσότερες από τις δικές σας. Ως πότε θα μας βασανίζουν, και με αυτό το τρόπο ;

Eντύπωση πάντως μου κάνει, το ότι η αστυνομία δεν έρχεται ποτέ όταν την ειδοποιήσει κάποιος Και ΑΝ έρθει, θα έρθει με σημαντική καθυστέρηση.
Και μην μου πει κάποιος ότι δεν μπορείτε να τους περιορίσετε
Επιτρέψατε μου κακοπροαίρετος όπως είμαι πλέον να εκφράσω μια απορία.

Έρχεται στη Σαντορίνη κάποιος με ένα μεγάλο φορτηγό κρεμμύδια. Έχει μαζί του την οικογένεια του. Συνήθως πολυμελή.

Που σημαίνει, εισιτήρια για το φορτηγό και για τους ανθρώπους με επιστροφή ! Όλα τα κρεμμύδια να τα πουλήσει τι χρήματα του μένουν; Ακόμη και να μην έχει πληρώσει για να τα αγοράσει και πάλι αναρωτιέμαι τι χρήματα θα κερδίσει.
Άρα «ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ» για να μην τους κυνηγάτε, κάτι έχετε λαμβάνειν από αυτούς. Για κάποιο λόγω τους προστατεύεται Κάποιο παιχνίδι παίζετε εδώ !

Το τι και το πώς είναι συνδυασμοί που, δίνεται το δικαίωμα να κάνουμε.
Κύριε πρωην Αντιδήμαρχε δεν είναι ακριβώς , «γραφική εικόνα» για τους επισκέπτες ,οι λαθραίοι πλανόδιοι λιανοπωλητές.
Κύριε Δήμαρχε,. Δεν έχουμε όλοι Εμπορικά Κέντρα Ξενοδοχεία, αδήλωτα έσοδα ή εισπράττουμε παχυλά ενοίκια Υπάρχουν και μικρομεσαίοι έμποροι στη Σαντορίνη. Πόσες φορές έχετε υποσχεθεί πως θα πατάξετε το παρ’εμπόριο ;
Θέλω να παρακαλέσω, με όση υπομονή μου έχει απομείνει, να λύσουμε αυτό το χρόνιο πρόβλημα που έχει γίνει μάστιγα.


Πηγή:http://ksipnistere.blogspot.com/

3 σχόλια:

Del είπε...

Χαίρομαι πολύ που καταπιάνεσαι μ' αυτό το θέμα, το οποίο εδώ και μέρες στροβιλίζει στο μυαλό μου κι έλεγα να γράψω επίσης...
Σύμφωνα λοιπόν με επίσημα στοιχεία "Yπολογίζεται ότι ο τζίρος του παραεμπορίου ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ και η απώλεια φορολογικών εσόδων τα 2 δισ. ευρώ"...
Αλλά όταν σου λείπουν τόσα δις ευρώ πρώτα θα κοιτάξεις να τα... αρπάξεις από τους "δικούς" σου, που δεν μιλάνε και πολύ κι ύστερα από τους φιλοξενούμενούς σου.
Μην σε κατηγορήσουνε και ως οικοδεσπότη...
Άστο φίλε μου Thirazein, αφού δεν άλλαξε τόσα χρόνια, τώρα που "ΨΗΦΙΖΟΥΝ" κιόλας αποκλείεται να τους πειράξει κανείς...
Εδώ μιλάμε για ένα θέμα για την διατήρηση του οποίου υπεύθυνες είναι και οι 4 εξουσίες, που αρέσκονται στο να προσπαθούν να αποδείξουν πως η δικαιωσύνη είναι τυφλή ή κάποιες φορές επιλεκτική...
Χαίρεται και καλώς ήρθες ξανά!

AYTAPKEIA είπε...

Οι φοβικοί τύραννοι δεν είναι παντοδύναμοι, αφού ηττήθηκαν σε Βιετνάμ και Αφγανιστάν, ενώ αλληλομισιούνται επίσης. Ούτε τον ήλιο, τα ηφαίστεια ή τις βαρυχειμωνιές μπορούν να ελέγξουν, κι ας περιαυτολογούν...
Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι ανοϊκοί για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Αλλά λογαριάζουν χωρίς την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν π.χ. τον ήλιο, τα ηφαίστεια, ενώ ούτε να ετοιμάσουν την τροφή τους μόνοι τους δεν μπορούν...
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
http://www.youtube.com/watch?v=EGYDNM0M4XE

*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Το ζήτημα είναι πολύ απλό αρκει να το δούμε απο τη σωστή οπτική. Μπαίνουν στο στόχαστρο των κυβερνήσεων οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διατηρούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτούς τους κυνηγούν να πληρώσουν αλλά αφήνουν τους πλανόδιους να πωλούν το αφορολόγητο προϊόν της μαύρης αγοράς . Δεν προστατεύουν λοιπόν τους μικροεμπόρους και τους πυροβολούν και από πάνω. Οδηγούμαστε λοιπόν στο κλείσιμο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στη μείωση της αγοραστικής του δύναμης και την ύφεση της οικονομίας, την εξάλειψη αυτής που σήμερα ονομάζετε ως «μεσαία» τάξη και την αντικατάσταση της με εξαθλιωμένους εργάτες που θα δουλεύουν για πενταροδεκάρες στις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Αυτό ειναι το πρωτο στοιχείο.
Παρακάτω, ο κυριος λόγος που βλέπω οτι τους οδηγεί να επιτρέπουν την παράνομη δραστηριότητα ειναι για να ξεπλένει το τραπεζικό σύστημα το μαύρο χρήμα με την μορφή δανείων με χαμηλά επιτόκια, παρέχοντας του έτσι το πόθεν έσχες που αλλιώς δεν θα μπορούσε να έχει.
Με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια ...