Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Συνάντηση Επιτροπής Θηραίων Πολιτών με ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΚΚΕ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ "SEA DIAMOND"
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ τηλ.:210-2592163 fax: 210-2592156 e-mail: mailbox@gt.kke.gr , ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ ?SEA DIAMOND? «Δεν ισχύει καμία δικαιολογία, η κυβέρνηση να μην έχει αναλάβει την ευθύνη όχι μόνο της απάντλησης των καυσίμων , αλλά και της ανέλκυσης του ?Sea Diamond? από τα νερά της Σαντορίνης. Ο χρόνος που περνάει μπορεί να οδηγήσει σε πολύ χειρότερες καταστάσεις. Και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση ας κάνει ό,τι νομίζει. Να ζητήσει αυτή από την πλοιοκτήτρια εταιρία αποζημίωση. Το οξύ περιβαλλοντικό πρόβλημα που υπάρχει σε όλη την περιοχή του Αιγαίου, δεν αφορά μόνο τη Σαντορίνη. Είναι διεθνής θάλασσα το Αιγαίο και όχι μόνο, την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση. Και να αφήσει κατά μέρος το πρόσχημα ότι δεν διαθέτει χρήματα για να μην φορολογήσει το λαό. Δεν της ζήτησε κανείς να φορολογήσει το λαό. Να φορολογήσει αυτούς που πρέπει και ανάμεσα σε αυτούς και τους εφοπλιστές. Να πληρώσουν οι εφοπλιστές οι ίδιοι. Αλλά το τιμόνι το έχει η κυβέρνηση». ΑΘΗΝΑ 28/11/2008 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ.


----------------------------------------------------------------------------------

Αλ. Αλαβάνος: «Η Σαντορίνη να μη ναυαγήσει μαζί με το Sea Diamond»
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 16:34
«To Sea Diamond έχει ναυαγήσει εδώ και 19 μήνες. Δεν μπορεί να ναυαγήσει μαζί του και η Σαντορίνη. Έχει αντέξει ηφαίστεια η Σαντορίνη. Δεν μπορεί να ναυαγήσει ούτε το περιβάλλον, το οποίο απειλείται από τις τοξικές ουσίες που κλείνονται σ΄ αυτό το κουφάρι που είναι στη θάλασσα».
Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος μετά τη συνάντηση που είχε με τη συντονιστική επιτροπή Θηραίων κατοίκων για την ανέλκυση του Sea Diamond.
Ο κ. Αλαβάνος καταλόγισε ευθύνες για το γεγονός ότι ενάμιση χρόνο μετά το ναυάγιο δεν έχουν γίνει οι «στοιχειώδεις ενέργειες» για την ανέλκυση του πλοίου και την απάντληση του πετρελαίου που έχει χυθεί στη θάλασσα και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει τις προσπάθειές του στη Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να υπάρξει άμεσα κινητοποίηση.


-------------------------------------------------------------------------------


Συνάντηση Σπ. Κουβέλη με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond. 28.11.2008

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας.

Κατά τη συζήτηση, τονίστηκε:
α) Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του ζητήματος από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα το ναυάγιο να εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμη εκεί βυθισμένο και, ο κίνδυνος να μετακινηθεί βαθύτερα να είναι καθημερινός, ενώ η οικολογική καταστροφή και η θαλάσσια ρύπανση απειλούν την περιοχή.
β) Η αναγκαιότητα για άμεση και συνολική εξέταση του ζητήματος, ώστε να προωθηθεί το ταχύτερο η απάντληση των καυσίμων και λοιπών ρυπογόνων ουσιών από τις δεξαμενές του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου, αλλά και η ανέλκυση του ναυαγίου, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω ρύπανση της περιοχής.
Ο Σπ. Κουβέλης επεσήμανε τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ότι, ως αυριανή κυβέρνηση και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος θα λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχή αντιμετώπιση του ζητήματος.

-----------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο: Πιστεύουμε ότι το θέμα που απειλεί το νησί μας δεν είναι κάτι που αφορά μόνο την "αριστερή" πτέρυγα της Βουλής και ότι σύντομα θα γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ αλλά να ζητήθει και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Η απειλή δεν έχει χρώμα και μας απειλεί όλους, απειλεί το νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: