Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Ο Εκβιασμός της Κρουαζιέρας


Την ίδια στιγμή που το κουφάρι του Sea Diamond ακόμα βρίσκεται σαν μια μεγάλη οικολογική βόμβα έτοιμη να σκάσει στα νερά της Σαντορίνης με λύπη πληροφορούμαστε ότι οι εταιρείες των Κρουζιερόπλοιων κοινώς εκβιάζουν ότι θα πάρουν τα πλοία τους εάν δεν φτιαχτεί και νέο τελεφερίκ και προς μεγάλη μας έκπληξη μαθαίνουμε ότι οι φορείς του νησιού υποκύπτουν με ...ευκολία στις προσταγές των εφοπλιστών και ήδη έχουν τεθεί οι μηχανισμοί για το νέο τελεφερίκ.
Φαίνεται αυτοί που παίζουν με τις τύχες του νησιού δεν έχουν καταλάβει ότι εμείς πρέπει να έχουμε το μαχαίρι και το καρπούζι στις σχέσεις μας με την κάθε τουριστική εταιρεία και την κάθε εταιρεία κρουαζιέρων. Δεν έχουν καταλάβει ότι όσο θα αυξάνονται οι κρουαζιέρες τόσο θα μειώνονται οι διανυχτερευσεις στο νησί με όλα τα επακόλουθα που σημαίνει αυτό, λιγότερη κυκλοφορία χρήματος στην αγορά κάτα κύριο λόγο. Είπαμε να προσελκύουμε κρουαζιέρες και δόξα τω Θεό το νησί μας από μόνο του τους φέρνει κοντά μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για να τα κονομήσουν ορισμένοι, μια χούφτα άνθρωποι στην ουσία, οι υπόλοιποι χιλιάδες, πρέπει να χαντακωθούν.
Όποιος πονάει το νησί μας να φροντίσει και το κουφάρι του Sea Diamond να ξεφορτωθούμε και να ανελκυστεί και να μην μείνουμε μόνο στην όποια απάντληση των καυσίμων αλλά και τον χώρο των Ανασκαφών του Ακρωτηρίου να ανοίξουν άμεσα.
Ας σταματήσουμε να παίζουμε το παιχνίδι των ολίγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: