Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Έχασε ο Σαμαράς στην Σαντορίνη

Μπακογιάννη Ψήφισε η Σαντορίνη

Την Ντόρα Μπακογιάννη ανέδειξαν πρώτη στην Σαντορίνη τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Σε μια χωρίς προηγούμενο (από πλευράς συμμετοχής) ψηφοφορία, η Ντόρα Μπακογιάνννη σε σύνολο 574 ψηφοδελτίων πήρε 312 έναντι 227 που πήρε ο Αντώνης Σαμαράς. Βρέθηκαν ακόμα 5 άκυρα και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Η ψηφοφορία στην Σαντορίνη ήταν υποδειγματική και τα προβλήματα με την On Line καταχώριση των αιτήσεων ξεπεράστηκαν γρήγορα. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία πάντως ήταν πέρα από κάθε προσδοκία αφού οι υπεύθυνοι της οργάνωσης υπολόγιζαν στην καλύτερη περίπτωση να ψηφίσουν 400 μέλη και ο τελικός αριθμός φαντάζει εξωπραγματικός.

Πηγή: http://www.neasantorinis.gr/

Θήραζειν: Για το δεοντολογικό των αποτελεσμάτων και λόγω γρίππης από ότι φαίνεται χάθηκε κάπου στον δρόμο ο Πανίκας. Έτσι έχουμε:
Ψήφισαν:574
Άκυρα:5
Λευκά:1
Σαμαράς:227
Μητσοτάκης...συγνώμη Ντόρα:312
και Ψωμιάδης:29

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Τούμπα και στην Σαντορίνη το σύστημα της ΝουΔού!

Χαλαρά λέμε, μας βλέπουνε!

O Μάιτυ Μάικ πάει για τον τίτλο...

Live from New York City, Mike Arnaoutis vs Tim Coleman in a battle for the USBA Light Welterweight Belt while Ray Robinson takes on Brad Solomon. Brought to you in conjunction with Hustler Boxing.


Θήραζειν: Το ότι ο Μάικ πάει για τον τίτλο, χιλιόμετρα πολλά από την πατρίδα, λίγο ενδιαφέρει εμάς εδώ, άλλωστε είναι προτιμότερο να ασχολούμαστε με τον "αθώο" και "θύμα" Ριτζάι , άντε και με την Σούλα (δικιά μας είναι τούτη;)και το πόσο άσχημα του έχουν συμπεριφερθεί οι Έλληνες.

Απλά μαθήματα εις την Μακεδονικήν!



Άλλα είπαμε οι "Έλληνες" που μας κυβερνούν έχουν άλλες οδηγίες και εμείς καθόμαστε και τους ακούμε μπουκώνοντας με το αδηφάγο στόμα τις μπουρδολογίες που μας ταίζουν καθημερινά τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ!
Εμείς, αυτοί που μας κυβερνάνε δηλαδή, στις Πρέσπες απλώναμε τα χέρια φιλίας και ο σύντροφος Γκρουέφσκι μας απειλούσε κιόλας, πάλι καλά που δεν έριξε και κάνα τσάμικο ο Τζέφρυ!
Αφυπνιστείτε Έλληνες...

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Και την ίδια ώρα που ο Τζέφρυ απολαμβάνει το Παριζάκι...

Στην ΝουΔού το μαχαίρωμα πάει σύννεφο καθώς η πρώην κυβέρνηση και νύν αξιωματική αντιπολίτευση με μαθηματική ακρίβεια οδεύει στο να ψάχνει και πάλι για νέο αρχηγό σε 4 χρόνια μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές!

Ειλικρινά υπάρχει σοβαρός νεοδημοκράτης που να πιστεύει ότι ένας από τους 3 υποψήφιους αρχηγούς της ΝουΔου είναι σε θέση να κυβερνήσει αυτή την χώρα αφού πρώτα καταφέρει να νικήσει τον Τζέφρυ; Τι νέο μας έδωσαν για να πιστέψουμε; Πως να τους εμπιστευτούμε όταν αυτοί μεταξύ τους δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο; Αλήθεια ο Κωστάκης στην Ραφήνα τι κάνει; Εκείνος ο Σουφλιάς;






Λοιπόν Νεοδημοκράτη...να τους χαίρεσαι!

Τζέφρυ και μην ξεχάσεις το Παριζάκι σου...

Ο ξιφίας μού άλλαξε τη ζωή





Η 31χρονη Α. Πουλοπούλου εκτός από το εξιτήριο από το νοσοκομείο, πήρε μαζί της φεύγοντας και την... υπογραφή που είχε αφήσει στη σπονδυλική της στήλη ο ξιφίας: τη μύτη του ρύγχους του, μήκους 6 εκατοστών
Δέχτηκε επίθεση τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Σαντορίνη. Υστερα από 36 ημέρες και δύο επεμβάσεις, βγήκε από το νοσοκομείο πιο δυνατή και με λιγότερο άγχος
«E» 28/11

«Δεν πίστεψα ούτε ένα λεπτό ότι θα πεθάνω. Ακόμη και την ώρα που βρισκόμουν στην παραλία βαριά πληγωμένη, δεν άφησα τον εαυτό μου να πιστέψει πως όλα θα τελειώσουν έτσι, από ένα τόσο απίθανο περιστατικό».


Η 31χρονη Αγγελική Πουλοπούλου είναι η κοπέλα που τραυματίστηκε βαρύτατα από έναν ξιφία στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη στη Σαντορίνη. Κινδύνευσε αρχικά να χάσει τη ζωή της και στη συνέχεια να μείνει ανάπηρη, από ένα απίστευτο ατύχημα, που όμοιό του δεν έχει συμβεί ξανά σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Επειτα από έναν μήνα νοσηλείας στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και δύο δύσκολα χειρουργεία, δηλώνει πιο δυνατή, τυχερή μέσα στην ατυχία της, αλλά και λιγότερο αγχώδης.

«Τώρα απλουστεύω τα πράγματα», λέει η Α. Πουλοπούλου. «Με χτύπησε ξιφίας και γλίτωσα, δεν θα κάτσω να σκάσω»


Αισιοδοξία«Τώρα απλουστεύω περισσότερο τα πράγματα. Οταν σκέφτομαι κάτι και με προβληματίζει, λέω μέσα μου: με χτύπησε ξιφίας και γλίτωσα, δεν θα κάτσω να σκάσω. Ολα θα γίνουν με τη σειρά τους»...
Στις 9 του περασμένου Οκτωβρίου, εκτός από το εξιτήριο, πήρε μαζί της φεύγοντας από το νοσοκομείο και την... υπογραφή που είχε αφήσει στο σώμα της ο ξιφίας: τη μύτη του ρύγχους του, μήκους 6 εκατοστών.
Η μύτη του ψαριού είχε καρφωθεί στη σπονδυλική της στήλη και συγκεκριμένα μέσα στον 2ο οσφυϊκό σπόνδυλο. Οι γιατροί αρχικά προβληματίζονταν για το αν και με ποιον τρόπο έπρεπε να αφαιρεθεί, αφού αντίστοιχη περίπτωση δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένη στα ιατρικά χρονικά. «Ημουν πολύ αγχωμένη γι αυτό το χειρουργείο. Προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι, αλλά δεν ήταν κι εύκολο. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά», λέει στο «Εθνος» η Αγγελική.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που πήρα την απόφαση να τη χειρουργήσω», δηλώνει από την πλευρά του ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής του «Γ. Γεννηματάς», Ανδρέας Σερέτης, που πραγματοποίησε τη δύσκολη εγχείρηση μαζί με τους νευροχειρουργούς Παν. Σιούτο και Ευρ. Αντωνίου. «Δεν υπήρχε εμπειρία από αντίστοιχες περιπτώσεις και οι απόψεις των ειδικών διίσταντο», διευκρινίζει ο κ. Σερέτης. «Οταν είδαμε πως αναπτύσσεται φλεγμονή, αποφασίσαμε πως δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Η κοπέλα κινδύνευε να μείνει ανάπηρη. Το κρίσιμο ερώτημα ήταν αν θα μπορούσε να βγει από τον σπόνδυλο το κομμάτι της μύτης του ξιφία, χωρίς να τραυματιστούν τα νεύρα. Κρίναμε πως ήταν εφικτό και, προφανώς, καλώς πράξαμε».
Η μύτη του ψαριού είχε διαπεράσει το σώμα του σπονδύλου, χωρίς να τραυματίσει κανένα νεύρο, αφού είχε γλιστρήσει ανάμεσά τους. Το μεγαλύτερο χειρουργικό πρόβλημα ήταν η φλεγμονή, που απαιτούσε προσεκτική αντιμετώπιση. «Η εγχείρηση έγινε σαν να χειρουργούσαμε άνθρωπο με όγκο στη σπονδυλική στήλη», συμπληρώνει ο κ. Σερέτης.
Οπως εξομολογείται στο «Εθνος», πριν μπει στο χειρουργείο πήγε στη Βάρκιζα να δει από κοντά πώς μοιάζει η μύτη του ξιφία. «Οπως μου είπαν, το ρύγχος του μικρού σε ηλικία ξιφία έχει μεγάλη ελαστικότητα και είναι δύσκολο να σπάσει. Ο συγκεκριμένος, αντίθετα, πρέπει να ήταν ηλικιωμένο ψάρι. Αυτή ήταν η μεγάλη τύχη της κοπέλας. Αν δεν είχε σπάσει το ρύγχος, το ψάρι θα την είχε πιθανότατα σκοτώσει μέσα στη θάλασσα», λέει ο κ. Σερέτης. Το τραύμα της 31χρονης ξεκινούσε από την κοιλιά, διαπερνούσε το συκώτι και άλλα όργανα, και κατέληγε στη σπονδυλική στήλη.
Τώρα η Αγγελική -που έχει κάνει μαθήματα styling στη Νέα Υόρκη και μακιγιάζ στην Αθήνα- δεν θέλει να θυμάται εκείνες τις στιγμές. Ταράζεται κι αδυνατεί ακόμη να πιστέψει αυτό που της συνέβη. «Επιτέλους όμως βγήκα από το νοσοκομείο. Μπορώ και πάλι να οδηγήσω, να πάω σινεμά, να βγω έξω. Με προσοχή βέβαια, κουράζομαι λίγο στη μέση. Με παρακολουθούν ακόμη οι γιατροί και παίρνω φαρμακευτική αγωγή. Αλλά κάθε μέρα είμαι καλύτερα».
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ
Κάτι φόβισε το ψάρι
Το λιμεναρχείο Θήρας, που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, ανακάλυψε κομμάτι από το ρύγχος του ξιφία, γύρω στα 10-15 εκατοστά, στον βυθό. Το ίδιο το ψάρι δεν βρέθηκε ποτέ. Από τις μαρτυρίες πάντως που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Λιμενικού, οδηγούνται -κατά πληροφορίες- στο συμπέρασμα πως κάτι φόβισε το ψάρι κι εκείνο στην προσπάθειά του να ξεφύγει έπεσε επάνω στην κοπέλα. Αυτό που ακούγεται πάντως στη Σαντορίνη είναι πως κάποιος προσπάθησε να κυνηγήσει τον ξιφία με ψαροντούφεκο, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει πάνω στην κοπέλα, σε πολύ ρηχά νερά, κοντά στην παραλία του Καμαρίου.
«Αν όντως έγινε έτσι, όπως λένε, θα ήθελα να μάθω ποιος το έκανε. Θεωρώ τουλάχιστον ανεύθυνο και βλακώδες να κάνει κανείς ψαροντούφεκο δύο μέτρα από την ακτή», καταλήγει η Αγγελική...
Για τις 36 μέρες που έμεινε στο «Γ. Γεννηματάς» η 31χρονη κοπέλα νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό όλων των τμημάτων από τα οποία πέρασε στη διάρκεια της νοσηλείας της. «Με φρόντισαν και μου φέρθηκαν άψογα», λέει.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ
ΦΩΤΟ: ΓΡ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Έχε το νου σου στο...παιδί


Χαιρετώ σας, Μ’ έβγαλε χθες ο δρόμος μου στο Μπελλώνειο. Τελείως τυχαία, τελείως απροσδόκητα.Κι έπεσα έτσι στη γενική συνέλευση του συλλόγου γονέων του γυμνασίου των Φηρών, που αφορούσε την κατάληψη των παιδιών τους, τα αιτήματά της, την πορεία της.540 γονείς αντιστοιχούν σε κάθε τέτοιου τύπου συνεδριάσεις, μα ζήτημα να ήταν χθες 30, απ’ τους οποίους οι περισσότεροι ανήκαν στον σύλλογο γονέων. Δίκαια λοιπόν γεννιέται στο μυαλό του καθενός μας, κατά πόσο τελικά οι γονείς βλέπουν τα παιδιά τους σαν μελλοντικά χρήσιμα μέλη στην κοινωνία, σαν καθρέφτη δικό τους, σαν υπέρτατη υποχρέωση και όχι σαν σακί που το αφήνουμε ήσυχο μπροστά στο pc, που το στέλνουμε σχολείο για να έχουμε την ηρεμία μας, που αδιαφορούμε για τον κόσμο που δημιουργεί συνεχώς μέχρι να «σηκωθεί να φύγει να πάει να σπουδάσει», που τα βλέπουν τελικά σαν ένα αναγκαίο κακό.Τα παιδιά τους εδώ και κάμποσες μέρες έχουν κατάληψη. Τα παιδιά τους έχουν προβλήματα ή νομίζουν πως έχουν. Τα παιδιά τους έχουν διαλέξει ένα δρόμο και κάποιος πρέπει να τα ρωτήσει το γιατί.Η απάντηση «γιατί είναι παιδιά και θέλουν να χάσουν μάθημα» είναι απλά η στάχτη στα μάτια. Στα δικά τους μάτια.Η εύκολη λύση για να αποφύγουν τριβές, προστριβές, διαλόγους, διαμάχες και κάθε είδους αντιπαράθεση με τα ίδια τους τα παιδιά. Άκου ρε να δεις…Με τα ίδια τους τα παιδιά.Λίγο έκατσα λοιπόν στη χθεσινή συνέλευση, είδα και άκουσα πολλά. Έμαθα τους λόγους κατάληψης και μου φάνηκαν αστείοι, γελοίοι, πολύ παιδικοί.Όχι γιατί ξαφνικά μεγάλωσα και ωρίμασα, αλλά γιατί όταν εγώ έκανα κατάληψη έκανα γιατί αντιδρούσα στο νέο νόμο του Αρσένη. Αντιδρούσα για ένα ολόκληρο σύστημα παιδείας που άλλαζε και γινόταν σκληρότερο και καθόλου παιδαγωγικό. Αντιδρούσα και ήξερα γιατί το κάνω.Τώρα αντιδρούν με κύριο αίτημα ότι δεν έχουν γυμναστή. Λες κι ο γυμναστής θα τους έκανε κάτι άλλο πέρα από το να τους δώσει μία μπάλα να πάνε να παίξουν. Τώρα αντιδρούν γιατί δεν έχουν βιβλία κι ενοχλούνται από τις φωτοτυπίες. Μακάρι όλοι οι καθηγητές να δίδασκαν έτσι, πέρα από το βιβλίο, ώστε να τους μάθουν σωστά πράγματα.Τώρα αντιδρούν γιατί δεν έχουν γραμμές στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Κάποτε εμείς πανηγυρίζαμε όταν μας βάλανε τα τέρματα γιατί είχαμε τσιμεντόλιθους για δοκάρια. Τώρα αντιδρούν γιατί το τοστ είναι 20 λεπτά πιο ακριβό. Λες και ξέρουν πως βγαίνουν τα λεφτά, λες κι έχουν ιδέα τι επιτρέπεται και τι όχι να προσφέρει ένα κυλικείο σε γεύματα.Τώρα τα παιδιά κάνουν κατάληψη εθιμοτυπικά, για να χάσουν μάθημα, για το χαβαλέ…Αλλά τα παιδιά, είναι παιδιά και πάντα θα κάνουν τα δικά τους και θα λειτουργούν με το δικό τους μυαλό.Οι γονείς όμως;Εκείνοι δεν θα έπρεπε να αναρωτηθούν γιατί; Εκείνοι δεν θα έπρεπε να κάτσουν μαζί τους στο καναπέ και να συζητήσουν;Εκείνοι δεν θα έπρεπε να τους δείξουν πως λειτουργούν και τι αξία έχουν οι εκλογικοί θεσμοί, οι αντιδράσεις, οι αγώνες;Αλλά μάλλον ζητάω πολλά γιατί ξεφεύγει από τη κοινή λογική κι από τα συνηθισμένα, που στις μέρες μας νομίζουν ότι έχουν υποχρέωση να πράττουν οι γονείς.Όσον αφορά στον κο Δαρζέντα, διευθυντή πλέον του γυμνασίου των Φηρών, έχοντας περάσει ως μαθητής κι επειδή τον έχω ζήσει ως καθηγητή, θεωρώ πως μόνο αδιάφορος και στενόμυαλος δεν είναι. Απ’ ότι φαίνεται όμως πλέον δεν εκτιμάται από τα παιδιά μία τέτοια συμπεριφορά και αντί να προσπαθούν να τον έχουν με το μέρος τους, ακόμα και για να τον εκμεταλλευτούν ώστε να πετύχουν τους στόχους τους, καταφέρνουν και τον απομακρύνουν όλο και περισσότερο. Δεν είμαι κατά των αγώνων. Ίσα – ίσα μάλιστα, που τους θεωρώ το καλύτερο μέσο διεκδίκησης των αιτημάτων, όταν υπάρχει αδιαφορία από τους ιθύνοντες.Αλλά όταν βλέπω παιδιά να καταφεύγουν στην κατάληψη, ζητώντας δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών, ξεχνώντας όμως τον διάλογο, που αποτελεί την κορύφωση της Δημοκρατίας τότε νομίζω πως τα… μπουμπούκια σας κύριοι στερούνται της γνώσης και γεύονται χωρίς να την εκτιμούν, απεριόριστη ελευθερία.Δεν είμαι γονιός και δεν ξέρω αν ποτέ πράγματι θέλω ή αξίζω να γίνω. Το μόνο που γνωρίζω όμως σίγουρα και δεν χρειάζεται να είμαι γονιός για να έχω τη γνώση είναι πως τα παιδιά για κάμποσα χρόνια χρειάζονται φροντίδα, μα κυρίως καθοδήγηση. Γιατί αν δεν τους δείξουμε εμείς τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν τότε θ’ ακούσουν οποιονδήποτε και τότε θα είναι πολύ αργά…Και για σας και για την κοινωνία, μα κυρίως…γι’ αυτά!Χαίρετε…


Θήραζειν: Καταλήψεις ή Εγκαταλείψεις; Ελλάδα το κράτος του χαβαλέ και του ...προοδευτισμού!

«Ανθολογία Ελληνικού Τραγουδιού»


«Ανθολογία Ελληνικού Τραγουδιού»
Αύριο Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 ώρα 20:30 στο Μπελλώνειο σας καλούμε σε μια Μουσική παράσταση με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών Ελλήνων συνθετών και δημιουργών (Σαββόπουλο, Χατζηδακι, Θεοδωράκη, Μικρούτσικο κλπ) με τον συμπατριώτη μας κο Γεώργιο Ρούσσο (πιάνο) και την κα Ντόρα Αθανασίου (φωνή).


Αθάνατη Ελλάδα...



PLEASE VOTE for Mariza online at the Nickelodeon Animation Festival here: http://tiny.cc/3qQ0v
-
-
Mariza is a short 3d animated film I created back in 2008 for the MA of Animation course I took at University of Technology Sydney. After a year of making it's run in the festival circuits I have decided to post it on-line for anyone to see.

Premise: An old fisherman faces his donkeys obstinacy.

Directed/Produced/Animated and Edited by Constantine Krystallis
Music by Mikis Theodorakis
Sound by Jeremy Yang, Silencio

Movie's page: http://www.marizamovie.com

Director's page: http://www.animationtime.com

Hope you like it! Opa!

Ανάρτηση απο το
http://rc-cafe.blogspot.com

Πηγή: http://eglimatikotita.blogspot.com/2009/11/blog-post_1190.html

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Εκλογή Πρόεδρου Νέας Δημοκρατίας




Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.ndsantorinis.gr/

------------------------------------------------------------------

Θήραζειν: Η Ψηλή του Γκαντέμη, ο Προδότης του 93 και ο Ζορρό... αύριο και η δική μας κατάθεση για το βαπόρι που βυθίζετε! Την Κυριακή οι Νεοδημοκράτες δεν ψηφίζουν Αρχηγό αλλά ψάχνουν για σωσίβιο! Και ο Τζέφρυ θα γελάει, κορόιδο είναι χωρίς να ιδρώσει έγινε ...μάγκας!

Έλληνες να ντουφεκάνε Έλληνες Μέρος Β'

Έλληνες να ντουφεκάνε Έλληνες...

1 ΧΡΟΝΟΣ ΘΗΡΑΖΕΙΝ


Πέρασε κιόλας ένας χρόνος. Ευχαριστούμε για τις ευχές, ευχαριστούμε όλους αυτούς που στάθηκαν κοντά μας, ευχαριστούμε όλους αυτούς που ψάχνουν για ένα καλύτερο αύριο, πιστεύουν στα όνειρα και στην ελπίδα, ευχαριστούμε και όλους αυτούς που μας θέλουν πιο σιωπηλούς και με κλειστά μάτια. Δρόμος μας δεν είναι το κάθε τι στραβό αλλά το πως μπορούμε να έχουμε το καλύτερο. Συνεχίζουμε την μοναχική μας πορεία μέσα από το ιστολόγιο αυτό ελπίζοντας πως όλοι μαζί κάποια μέρα θα καταφέρουμε να κάνουμε λίγο καλύτερο το αύριο που έρχεται και που αξίζει στον όμορφο και "άγριο" τόπο που ζούμε και μεγαλώνουμε.
Να είστε όλοι καλά ...χρόνια μας πολλά!
1 ΧΡΟΝΟΣ ΘΗΡΑΖΕΙΝ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Είπαμε ΤΕΡΜΑ το κάπνισμα σε μαγαζιά και υπηρεσίες...


...αλλά τα σχολεία όλης της χώρας αλλά και αυτά στο νησί ποιός θα τα ενημερώσει;

Αληθεύει μάλιστα ότι κάποια από αυτά έχουν θεσπίσει και χώρους καπνίσματος για τους μαθητές, μάλιστα σε ένα από αυτά παραλίγο να είναι λόγος κατάληψης, να μην τα ξεχνάμε και αυτά μέρες που έρχονται; Άντε με το καλό και τεκέδες στα σχολεία!

Όσο για τις περίφημες διατάξεις του Ν. 3730/08 που από τον περασμένο Ιούλιο έχουν ισχύ μάλλον αυτές χάθηκαν στον δρόμο, όπως και τόσα άλλα στην χώρα που ζούμε.

Είστε έτοιμοι να κάνετε το ...κωλοεμβόλιο;

Παρακολυθήστε το παρακάτω βιντεάκι.



Τώρα διαβάστε και λίγο...
Ενημέρωση για τη "γρίπη των χοίρων"- ιός H1N1

Ο Βυθουλκας για την πανδημία γρίπης... (αξίζει να το διαβάσετε)..
Τη μανία με την επερχόμενη πανδημία γρίπης πώς τη σχολιάζετε; (ρωτά η δημοσιογράφος τής
κυριακάτικης ¨ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" Ιφιγένεια Βιρβιδάκη, τον διάσημο πολυβραβευμένο
Έλληνα ομοιοπαθητικό Γιώργο Βυθούλκα, στο ένθετο "Περιοδικό Κ" τής εφημερίδας στις 18.10.2009.

Και ο κ. Βυθούλκας: "Αντί για απάντηση, θα σας θέσω μερικά ερωτήματα και προβληματισμούς μου. Περίπου μια εβδομάδα μετά τα πρώτα κρούσματα βγήκε μια ανακοίνωση που έλεγε ότι αυτή είναι μια μετάλλαξη
τούς ιού τής γρίπης των ανθρώπων.

ΠΡΩΤΟΝ: Αυτή η μετάλλαξη αν έγινε αυτόματα και δεν παρενέβη κάποιος άλλος παράγοντας είναι δυνατόν να
έγινε σε ένα σημείο τού πλανήτη και μόνο;
Εδώ οι διάφοροι τύποι τού ιού τής γρίπης είναι παγκόσμια υπόθεση. Πεθαίνουν γύρω στις 20.000 με 30.000 ασθενείς
από τον κανονικό ιό τής γρίπης και ασθενούν εκατομμύρια. Πώς ξαφνικά γίνεται μετάλλαξη σε ένα συγκεκριμένο
σημείο τού πλανήτη;

ΔΕΥΤΕΡΟ: Πώς κατάλαβαν ότι αυτή η ομάδα ασθενών υπέφερε από ένα καινούργιο είδος γρίπης,
αφού τα συμπτώματα ήταν κοινά με οποιασδήποτε άλλης γρίπης και μάλιστα ελαφρότερα;
Και μέσα σε μια εβδομάδα ανακοινώνεται ότι αυτός ο τύπος τής γρίπης έχει γονιδίωμα από τρεις ιούς,
από τη γρίπη των χοίρων, τη γρίπη των ανθρώπων και τη γρίπη των πτηνών;

ΤΡΙΤΟΝ: Ξαφνικά αυτή η ιστορία μεταδίδεται από τα ΜΜΕ με τέτοια ένταση και αρχίζει ο κόσμος
να σκέφτεται τον ιό.

ΤΕΤΑΡΤΟ: Αφού δημιουργείται ο πανικός, βγαίνει μια ανακοίνωση από κάποια φαρμακευτική εταιρεία ότι
θα παράγει το εμβόλιο μέσα σε τρεις μήνες, και μένω με το στόμα ανοιχτό.
Πώς είναι δυνατόν ένα καινούργιο εμβόλιο για ένα καινούργιο ιό σε τρεις μήνες να έχει ελεγχθεί; Εδώ χρειάζονται
όχι τρεις μήνες, αλλά τουλάχιστον τρία χρόνια πειραματισμών για να καταγραφούν οι μακροπρόθεσμες παρενέργειες
τού εμβολίου και να μπορεί κανείς με σιγουριά να πει ''πάρτε αυτό το εμβόλιο''. Τώρα, αν όλα αυτά τα συγκεντρώσει κανείς σαν πληροφορία, αναρωτιέται: Πώς έγινε αυτή η μετάλλαξη; Σαν να έχει κάνει η φύση έναν υπολογισμό: ''Θα σας ρίξουμε τον ιό, αλλά δεν θα είναι και πολύ θανατηφόρος, απλώς θα δημιουργήσουμε λίγο πανικό, θα φτιάξουμε και ένα εμβόλιο και όλος ο πλανήτης θα ψάχνει να βρει το εμβόλιο και τα τρισεκατομμύρια θα εισρεύσουν σε μια, σε δύο εταιρείες''.

Ερ.: Η ομοιοπαθητική μπορεί να "αντιμετωπίσει" επιδημίες;
Απ.: Εξαρτάται. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να αντιμετωπίσει με αρκετή ευκολία επιδημίες γρίπης.
Πηγή:http://tolimeri.blogspot.com/2009/10/blog-post_3078.html


Τελικά πόσο έτοιμοι είμαστε να εμπιστευτούμε τα εμβόλια που σε χρόνο dt κυκλοφόρησαν οι φαρμακευτικές βιομηχανίες; Εσείς θα το εμπιστευτείτε στο παιδί σας, στον ίδιο σας τον εαυτό;

Η Θήρα δεν ήταν ποτέ στρογγύλη


Στο συμπέρασμα αυτό έχει καταλήξει η αρχαιολογική ομάδα που σκάβει τα 3-4 τελευταία χρόνια υπό τη διεύθυνση της εφόρου της ΚΑ'Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Μαρίζας Μαρθάρη, ένα κτηριακό σύνολο στη θέση Ράος. Η αρχαιολογική αυτή θέση βρίσκεται στο χείλος της καλντέρας και σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την προϊστορική πόλη του Ακρωτηρίου.
Το αρχαίο αυτό οικοδόμημα, που χρονολογείται στις αρχές της Υστερης Εποχής του Χαλκού, έχει τουλάχιστον εφτά δωμάτια και αυλή. Θεωρείται πως καταστράφηκε από τους σεισμούς που προηγήθηκαν της μεγάλης έκρηξης του ηφαιστείου, η οποία απέβη μοιραία και για τον προϊστορικό οικισμό. Αν και δεν είναι ακόμη εξακριβωμένο αν πρόκειται για σπίτι ή κάποιας άλλη χρήσης κτίριο, τα φετινά ευρήματα έδειξαν πως επρόκειτο για μια πολυτελή εγκατάσταση, που δυστυχώς δεν σώζεται σε καλή κατάσταση.
Οι τοίχοι των δωματίων έχουν μικρό ύψος (έως 0,50 μ.), αλλά στα στρώματα καταστροφής του κτιρίου βρέθηκαν θαμμένα μεγάλα κομμάτια των τοιχογραφιών που στόλιζαν τους τοίχους, καθώς κι ένα χρυσό δαχτυλίδι με διακοσμητικά στοιχεία. Οι τοιχογραφίες, που έχουν ήδη μεταφερθεί στην Αθήνα και βρίσκονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Συντήρησης προκειμένου να γίνει η ανασύνθεσή τους, απεικονίζουν ρόδακες και κρίνα, δηλαδή τα γνώριμα μοτίβα που βλέπουμε να επαναλαμβάνονται στις περίφημες τοιχογραφίες του Ακρωτηρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας.
Το κτίριο της καλντέρας, όμως, δεν ανήκει στην πόλη του Ακρωτηρίου, ούτε στα περίχωρά της, αλλά σε μια ευρύτερη περιοχή. Εκεί κοντά, στη θέση Μπάλος, Γάλλοι αρχαιολόγοι τον 19ο αιώνα είχαν αποκαλύψει μια παρόμοια εγκατάσταση χωρίς τα πολυτελή ευρήματα αυτής της ανασκαφής. Αυτό σημαίνει πως υπήρχαν ενδεχομένως κι άλλες τέτοιους είδους οικιστικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με την κ. Μαρθάρη, η οποία θα παρουσιάσει τις τοιχογραφίες και το σύνολο των ευρημάτων της ανασκαφής απόψε, στις 8 μ.μ., στο Δανέζικο Ινστιτούτο (Χαιρεφώντος 14Α, πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Πλάκα).
Ωστόσο, πίσω από αυτό το εύρημα κρύβεται ένα πολύ πιο σημαντικό στοιχείο για το νησί ολόκληρο. «Με βάση τις τελευταίες έρευνες των ηφαιστειολόγων και γεωλόγων έχουμε πλέον αντιληφθεί ότι η Θήρα της εποχής του Χαλκού δεν ήταν στρογγύλη, αλλά περίπου όπως η σημερινή, δηλαδή με καλντέρα (εδαφική κοιλότητα σε σχήμα κώνου από ηφαιστειακή έκκρηξη). Αρα, οι κάτοικοι της περιοχής Ράος έβλεπαν την ίδια θέα που βλέπουμε κι εμείς σήμερα», μας λέει η κ. Μαρθάρη.
Θυμίζουμε πως η αρχαία ονομασία της Σαντορίνης είναι Στρογγύλη γιατί αυτή ήταν η εικόνα που παρουσίαζε το νησί. Αποκαλείται «Στρογγύλη» από τους αρχαίους Ελληνες περίπου από το 1645 π.Χ.

Η Μπιγιονσέ μας αποχαιρέτησε αλλά...

μας έρχονται οι ...Γιάνκηδες!
Μετά από δίημερη παραμονή στο νησί η Μπιγιονσέ μας αποχαιρέτησε παίρνοντας μαζί της όμορφες ανανμνήσεις. Οι θηριώδεις φύλακες της δυστυχώς δεν μας άφησαν να την πλησιάσουμε. Δεν πειράζει, καλή καρδιά.
Τις επόμενες όμως μέρες παρέα θα μας κάνει το Αμερικάνικο Ναυτικό το οποίο θα σταθμεύσει για λίγες μέρες ένα ακόμη σκάφος του. Απομένει να βγούνε στους δρόμους οι ...αγανακτισμένοι κομμουνιστές-επιχειρματίες του νησιού με πλακάτ και σημαίες για να τους ....καλοσορίσουν!
Welcome to Santorini Yankees...

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Η επόμενη στάση των προοδευτικών εκσυγχρονιστών...

Δεν είναι η Καλντέρα και η προστασία της αφού έτσι και αλλιώς αυτή έχει αφεθεί στην τύχη της, αλλά στον Σταυρό της Σημαίας της Ελλάδας και των Ελλήνων. Άλλωστε ένα πανί δεν είναι;
Η Νέα Τάξη είναι εδώ και προστάζει...
Αντισταθείτε Έλληνες.

Υγ: Έχετε παρατηρήσει στο νησί πόσα σχολεία δεν έχουν Ελληνική Σημαία όπως μάλιστα είναι υποχρεωμένα να κάνουν ή μήπως τώρα που το "Εθνικής" καταργήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας με απόφαση του Τζέφρυ πράττουν σωστά;

Να τον αποσύρετε σας παρακαλώ...


Ξενερώνει όλους αυτούς τους τουρίστες που δεν είναι χριστιανοί και που έρχονται στο νησί μας και τραβάνε μια φωτογραφία το ηλιοβασίλεμα!
Μάλιστα θα φτάσουμε και εκεί!

Επίδοξος βιαστής ο 23χρονος Αφγανός στη Νίκαια

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Τί θα πεις τώρα κύριε Παπανδρέου στη Βουλή που είχες σπεύσει να καταδικάσεις την Αστυνομία;
ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.
Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του 23χρονου Αφγανού, που είχε βρεθεί νεκρός από συμπατριώτες του σε διαμέρισμα στη Νίκαια.
Το περιστατικό αυτό είχε φτάσει στο Κοινοβούλιο, καθώς υπήρξαν καταγγελίες ότι ο Αφγανός στις 26/9 είχε προσαχθεί στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και είχε ξυλοκοπηθεί. Ο 23χρονος βρέθηκε νεκρός 14 ημέρες μετά την προσαγωγή του.



...Συνέχεια

Πηγή:http://ventetta.blogspot.com

Θήραζειν: Σιγά σιγά η μάσκα της ...πράσινης ανάπτυξης θα πέφτει και καθημερινά θα μας αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο και τις διαθσεις τους.

Οι αλήθειες του Ζουράρη



Να γελάσουμε ή να κλάψουμε;

Και η ονομασία που προτείνει ο Ζουράρης. Συμφωνούμε απόλυτα!

Αφού μας τίμησε με την παρουσία της....

Στην Σαντορίνη η Μπιγιονσέ
Νωρίς το πρωί έφτασε στο νησί της Σαντορίνης η γνωστή τραγουδίστρια Μπιγιονσέ. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έφτασε στο αεροδρόμιο με λίαρτζετ και στην συνέχεια μετέβη στην Οία και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Mystique ,προκειμένου να φωτογραφηθεί για λογαριασμού μεγάλου Ξένου περιοδικού. Την Μπιγιοσνέ συνοδεύουν οι σωματοφύλακές της οι οποίοι δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πλησιάσει. Να σημειώσουμε ότι χθες η Μπιγιονσέ πραγματοποίησε μεγάλη συναυλία στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α όπου και την αποθέωσαν χιλιάδες φίλοι της από την Ελλάδα. Από το πρωί πάντως έχει σημάνει συναγερμός σε όλες τις εφημερίδες και τα περιοδικά της χώρας που ψάχνουν απεγνωσμένα φωτογραφίες ή άλλο υλικό από την παρουσία της στην Σαντορίνη.Αν κάποιος από σας την συναντήσει ας προσπαθήσει να πάρει μια φωτογραφία. Θα είναι καλή διαφήμιση για το νησί.

Πηγή: http://www.neasantorinis.gr/

...Ας πάρουμε και λίγο γεύση από όσα έγιναν στην Αθήνα.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Απορίες






ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ???ΠΟΙΑ ‘’ΣΤΕΛΕΧΗ’’ ΤΗΣ
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΟΥ
ΣΗΜΕΙΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ


Λάβαμε την επιστολή αυτή και σας την παρουσιάζουμε και μας γεννήθηκαν παρόμοιες απορίες.


Αλήθεια μια που το έφερε η κουβέντα, αυτή η περιφήμη Πολεοδομία Θήρας για το μόνο πράγμα που ήταν ικανή ήταν να προβάλλει εμπόδια για την επανακατασκεύή του στεγάστρου στο του Ακρωτήρι;

Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας


Καλωσόρισμα 2009- 2010!
Η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας σας καλωσορίζει στη νέα κινηματογραφική χρονιά 2008- 2009!Οι προβολές θα γίνονται, όπως κάθε χρόνο, στο Οινοποιείο Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι

Χόρεψε στην... Καλντέρα!


Ρώσος τουρίστας που είχε έρθει για τον γάμο φίλων του, που θα γινόταν σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι, το προηγούμενο Σάββατο αποφάσισε να ξεκινήσει τον πάρτι του γάμου πιο νωρίς αφού οι ...χορευτικές του ικανότητες υπό την επήρρεια αλκοόλ κατέληξαν να τον στείλουν αρκετά μέτρα κάτω στον γκρεμό. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής οι οποίοι τον ανέσυραν από τον γκρεμό και έτσι λίγο αργότερα ο ρώσος κατέληξε στο Κ.Υ για να του παρεσχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Καταργούν και εξισλαμίζουν την Ελληνική Δημοκρατία, οι Κουίσλινγκς




Εθνική Αντίσταση ΤΩΡΑ. Να συγκροτηθεί Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας.Του Σπύρου Χατζάρα«Γεννήθηκες στην Ελλάδα; Έλληνας», γράφουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ, του Λαμπρακιστάν, και τονίζουν:«Ιθαγένεια στη δεύτερη γενιά μεταναστών και δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές».Στο κείμενο εξηγούν: «Δικαίωση σε χιλιάδες μετανάστες δίνει διπλή ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Ψήφος στις δημοτικές εκλογές και ιθαγένεια στη δεύτερη γενιά αποτελούν χρόνια αιτήματα των αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα και θα ικανοποιηθούν τους επόμενους μήνες» .Δικαίωση για ποιο πράγμα;Επειδή « εισέβαλαν» παράνομα στην Ελλάδα;Δικαίωση επειδή έφυγαν από το Αφγανιστάν ,το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές κλπ, για να ψηφίζουν στη δημοκρατία του Περικλή;Ή μήπως δικαίωση, για αυτούς που τους έφεραν;Μήπως είναι «δικαίωση», του σχεδίου της Νέας Τάξης για μαζική εισαγωγή λαθροψηφοφόρων ;Το σύστημα προσπαθεί να παραπλανήσει και να εξαπατήσει για μια ακόμη φορά τους Έλληνες πολίτες.Μεταθέτουν την ουσία και μιλάνε για «χρόνια αιτήματα των αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα», αντί να εξηγήσουν γιατί θα πρέπει οι ελληνικές κυβερνήσεις στο μέλλον, και οι δημοτικές αρχές, να εκλέγονται με τις ψήφους των λαθροψηφοφόρων.Η κατάλυση της κυριαρχίας , του ελληνικού λαού, από ποιον μας επιβάλλεται;Μαζί με την κατάλυση της κυριαρχίας, πηγαίνει και η απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας.Τα κανάλια της διαπλοκής, «χειροκρότησαν» χθες την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της κρυφής του ατζέντας , την οποία έκρυψε από τον ελληνικό λαό για να υποκλέψουν την ψήφο του.Η προτεραιότητα της «ΝΕΑΣ διακυβέρνησης» είναι η ισλαμοποίηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, η μετατροπή της σε «Ελλαδιστάν», και η κατάλυση της κυριαρχίας του Ελληνικού Λαού.Πρόκειται για κανονικό πραξικόπημα.Πρέπει να αντισταθούμε με κάθε μέσο, όπως μας επιβάλλει το Σύνταγμα.Φρουροί της Συνταγματικής τάξης είμαστε όλοι οι Έλληνες.Ραγιάδες δεν θα ξαναγίνουμε.Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, του Αλαφούζου, πανηγυρίζει επίσης με κύριο τίτλο «Ιθαγένεια σε κάθε παιδί μεταναστών που θα γεννιέται στην Ελλάδα. Δήλωση του πρωθυπουργού».Μόνο το Δελτίο των 11 χθες το βράδι, είχε κύριο θέμα το πραξικόπημα που προωθεί η κυβέρνηση.Από τις σημερινές εφημερίδες ,μόνο ο «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ», πιάνει το θέμα με τίτλο, «Παιχνίδι με τους μετανάστες άρχισε η κυβέρνηση. Κυνηγώντας τις ψήφους τους, με πρόθεση να αλλάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα», βλέποντας όμως μόνο το δέντρο, και χάνοντας το δάσος.Η ουσία είναι ότι επιχειρείται η κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας, ώστε να οδηγηθούμε στην απώλεια της Εθνικής Ανεξαρτησίας.Έχουμε μπροστά μας, μια «πεμπτοφαλαγγίτικη κυβέρνηση» Κουίσλιγκς, που θέλουν στο άρπα- κόλλα , να ολοκληρώσουν το πραξικόπημα, τη στιγμή που θα στέλνουν τους φτωχούς ψηφοφόρους στο ταμείο να πάρουν 150 ευρώ, από την ελεημοσύνη της « Κοινωνικής Ευθύνης».

ΥΓ. Το επικοινωνιακό τρικ, με τους γενικούς γραμματείς ναυάγησε: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αυλικοί" του Παπανδρέου στις Γενικές Γραμματείες. Επτά από τους οκτώ επιλεγέντες προέρχονται από το στενό πυρήνα της Ιπποκράτους ή από το παλιό επιτελείο του Γιώργου".


Εθνική Αντίσταση ΤΩΡΑ. Να συγκροτηθεί Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας


Διάλεξη: Έλληνες Αρχιτέκτονες: Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας


Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου προκειμένου να ανταποκριθεί στο αίτημα που διατύπωσε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων για την επανάληψη των διαλέξεων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, που ήδη παρουσίασαν το έργο τους σε αντίστοιχες διαλέξεις στην Αθήνα με την φροντίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, οργανώνει τη διάλεξη-παρουσίαση του έργου του αρχιτέκτονα και ομότιμου καθηγητή Ε.Μ.Π.Κωνσταντίνου Δεκαβάλα το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ώρα 19:30. Συνδιοργάνωση με το Δήμο Χανίων και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ο Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας, αρχιτέκτων και καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π., από πολύ νέος ανέλαβε να διεκπεραιώσει μελέτες που δεν περιορίζονταν στις αρχιτεκτονικές του ικανότητες, αλλά επεκτείνονταν σε διοικητικές και οργανωτικές πρωτοβουλίες ιδιαίτερα σημαντικές για την εποχή τους. Η πρώτη αυτής της σημασίας σημαντική ανάθεση ήταν η ουσιαστική διεύθυνση της ομάδας των νέων αρχιτεκτόνων που εργάστηκαν για την αποκατάσταση των σεισμοπαθών στη Σαντορίνη στα τέλη της δεκαετίας του ’50 κάτω από την “προστασία” του Αχιλλέα Σπανού, αρχιτέκτονα, προϊστάμενου του Υπουργείου Δημοσίων Έργων. Εκεί στη Σαντορίνη, ο Δεκαβάλλας συντόνιζε, οργάνωνε και καθοδηγούσε με έναν ήπιο αλλά επίμονο τρόπο τους νεαρότερους -μόλις αποφοιτήσαντες από τη Σχολή- συναδέλφους, που αποτελούσαν την ομάδα μελέτης των έργων. Γνωρίζοντας τα αγαθά της συνεργασίας και με γνήσιο δημοκρατικό ήθος κατάφερε τότε να παραγάγει με την ομάδα του ένα έργο μεγάλης κλίμακας, έργο αφοσίωσης, γνώσης και αγάπης που μόνο με τα σχολικά κτήρια του ’30 και τα Ξενία του ’50 και του ’60 θα μπορούσε να συγκριθεί. Έκτοτε ως υπεύθυνος αρχιτέκτων της Εθνικής Τράπεζας κατάφερε να επιβάλλει μια σειρά από αξιόλογους νέους αρχιτέκτονες και να αναδείξει την τότε Εθνική Τράπεζα σε ένα οργανισμό που προωθούσε την αρχιτεκτονική ποιότητα στον ελληνικό χώρο ξεπερνώντας κάποτε και τις επιθυμίες της μεγαλοαστικής κοινότητας της Αθήνας. Το έργο του εκτείνεται σε όλες τις κλίμακες των αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων. Με καθαρότητα και αταλάντευτη επιμονή ο Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας αναζήτησε μια μεσογειακή έκφραση που έχει ίσως τις καταβολές της στη θαυμάσια εκείνη τετράχρονη εμπειρία της Σαντορίνης στη δεκαετία του ’50. Εκτός όμως απ’ όλα αυτά ο Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας ήταν ΠΑΝΤΑ παρών σε κάθε συλλογική προσπάθεια ως δραστήριος ΠΟΛΙΤΗΣ.
Ελεύθερη είσοδος.
Διοργάνωση: Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Δήμος Χανίων και Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Πόσο κόστισε τελικά;

Στον προϋπολογισμό για την κατασκευή του τάπητα , στο γήπεδο του Καμαρίου , δεν ήταν και η σωστή τοποθέτηση αυτού; Τι πράγματα είναι αυτά ρεεεεεεεε !!!!
Μήπως θέλουν τώρα νέο προϋπολογισμό για την επανα - επισκευή του .

901.640,00 ευρώ . Μάλιστα !!!! Να πήγαν όλα για το γήπεδο ?
Δηλαδή ένα γήπεδο χωρίς τρύπα πόσο κοστίζει;

















Θήραζειν: Η ΤΡΥΠΑ άραγε χρεώνεται επιπλέον; Απαπαπαπαπά!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Στους Έλληνες τι θα δώσεις;


Ένας μήνας ΠΑΣΟΚ και το μόνο που ακούμε καθημερινά πλέον είναι τι θα δώσει η κυβέρνηση, που την εξέλεξαν Έλληνες, στους μετανάστες. Έχει αρχίζει να κουράζει το πράμα. Άντε να τους κάνουμε όλους Έλληνες και στο τέλος μετανάστες θα μείνουμε …Εμείς!
Και έτσι από τον Ανδρέα και το «Ελλάδα στους Έλληνες» καταλήγουμε στο «Ελλάδα στους μετανάστες».
Γεια σου ρε Γιωργάκη…αμερικανάκι!

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Άννας Τζιροπούλου στον σύλλογο "Θερμοπύλες" με θέμα την Ελληνική Γλώσσα

Άννα Τζιροπούλου - «Ελληνική Γλώσσα», 25-10-2009 from Archimedes Athenian on Vimeo.


Σε αυτό το πτωχό κείμενο δεν έχουμε λόγια να περιγράψουμε την ομιλία της κ. Άννας Τζιροπούλου με θέμα «Ελληνική Γλώσσα: Ένα μεγάλο δώρο των Ελλήνων στην ανθρωπότητα» που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου.
Η κ. Άννα Τζιροπούλου καθήλωσε τους ακροατές κυριολεκτικά καθώς έκανε μια γλαφυρή επισκόπηση της Ελληνικής Γλώσσας που όπως υποστήριξε έχει μια ιστορία δεκάδων χιλιάδων χρόνων.

Πηγή: http://www.thermopilai.org/content/pragmatopoietheke-e-omilia-tes-annas-tziropoulou-ston-sullogo-thermopules-me-thema-ten

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (1994&1998) έτους 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος ΤΑΕΚΒΟΝΝΤΟ (WTF) Σαντορίνης - Λέοντες συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων (1994 & 1998) που διεξήχθη στο Νέο Κλειστό γυμναστήριο Ορεστιάδας, στις 31/10/2009, με τέσσερις αθλητές-τριές στις εξής κατηγορίες:

Κορασίδες 1994, 51-55 Kg Κατρή Μελίνα

Κορασίδες 1994, 44-47 Kg Καφετζοπούλου Άρτεμης

Κορασίδες 1998, 33-37 Kg Φουστέρη Χριστιάνα

Παίδες 1998, -33 Kg Κατρής Αντώνιος

Διακρίσεις των αθλητών-τριών μας:

Κατρή Μελίνα Χάλκινο Μετάλλιο

Καφετζοπούλου Άρτεμης Χάλκινο Μετάλλιο

Κατρής Αντώνιος Χάλκινο Μετάλλιο

Φουστέρη Χριστιάνα Χάλκινο Μετάλλιο
Θήραζειν: Τα σχόλια περιττεύουν. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στο δάσκαλο τους και σε όσους τρέχουν για να συμμετέχουν παιδιά από την Σαντορίνη σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Και εις ανώτερα.

Ντυθήκαμε με τα καλά μας στην πόλη , αλλά πίσω στο "χωριό" μείναμε γυμνοί!


Επιτυχημένη η εκπροσώπηση μας στην «Φιλοξένια»
03.11.09
Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Δήμου Θήρας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Φιλοξένια» στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Φουστέρη και τον Πρόεδρο της ΔΕΠΟΤΑΘ κ. Χαρ.Δαρζέντα. Στους επισκέπτες μοιράστηκαν όπως κάθε χρόνο εκατοντάδες αφίσες και διαφημιστικό υλικό του νησιού και των επιχειρηματιών , ενώ το ενδιαφέρον του κοινού τράβηξε η γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί στο περίπτερο της Σαντορίνης και προέβαλε την εικονική έκρηξη του Ηφαιστείου και το ντοκιμαντέρ της ΔΕΠΟΤΑΘ. Η αντιπροσωπεία του Δήμου είχε την ευκαιρία να έρθει επίσης σε επαφή με αρκετούς τουριστικούς πράκτορες καθώς και με τα Μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης. Το περίπτερό μας επισκέφθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου , ο Δήμαρχος και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και άλλοι επώνυμοι
Θήραζειν: Την ίδια ώρα που οι αφίσσες και το διαφημιστικό έρεε άθφονο στην Τουριστική Έκθεση της Θεσσαλονίκης... εδώ στο κέντρο του "χωριού" το περίπτερο ενημέρωσης των επισκεπτών του νησιού παραμένει στεγνό από κάθε άποψη και ερμητικά κλειστό αφού με το ζόρι λειτούργησε 2 και κάτι μήνες για φέτος. Ας πάρουμε χαμπάρι ότι το πρόβλημα του νησιού δεν είναι να έρθει ο κόσμος αλλά πως αυτός ο κόσμος που έρχεται σαν μαγεμένος να ξαναέρθει και να γίνει ο πρεσβευτής μας σε νέες αγορές και ανθρώπους. Επίσης καλό θα ήταν όταν διαφημίζουμε την Σαντορίνη να μην κυκλοφορούμε με διαφημιστικά μπλουζάκια του "Άμστερνταμ"!!!
Goede morgen, George.

Ημερίδα Φύση και Περιβάλλον, ένα μεγάλο ευχαριστώ...


Έγινε και μάλιστα στέφθηκε από επιτυχία παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε κυρίως λόγω καιρού για την έλευση των ομιλητών, η ημερίδα με θέμα «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». -Να ευχαριστήσω θερμά για την επιδεικτική απουσία τους, τους άρχοντες αυτού του τόπου.-Να ευχαριστήσω για την απουσία του, το Σύλλογο Ξενοδόχων που προσκλήθηκε ιδιαιτέρως από τον ομιλητή του θέματος green key (πράσινο κλειδί) και Blue Flag (γαλάζια σημαία) κο Κόλλα Λεωνίδα (γ.γρ. Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης) και αδιαφόρησε προκλητικά για ένα θέμα που τους αφορά ιδιαίτερα.-Να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και τους συλλόγους που προσκλήθηκαν και δεν ήρθε κανείς.-Να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες περιβάλλοντος του νησιού που μάλλον χάθηκαν στο δρόμο.-Να ευχαριστήσω όλους τους περιβαλλοντικά ευαίσθητους και ψαγμένους του νησιού που απαιτούν εκδηλώσεις το χειμώνα στη Σαντορίνη και δεν εμφανίστηκαν στη ημερίδα που τα θέματα της καίνε το νησί.-Να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ Θήρας για την αδιαφορία τους στα της εκδήλωσης, για τη μη προβολή της από το βήμα που έχουν, πρίν και μετά το πέρας της. Να τονίσω ότι όλοι εσείς μάλλον γνωρίζετε τα πάντα για την ελληνική φύση και τις ιδιαιτερότητες της, για τα προβλήματα και τις προοπτικές διαχείρισης των υδάτινων πόρων στα νησιά του Αιγαίου, για την ολοκληρωμένη Διαχείριση των στερεών απορριμμάτων σε νησιωτικές περιοχές, για το είδος Ailanthus altissima (βρωμοκαρυδιά) οπου αποτελεί ενας σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον και για τα διεθνή προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης green key (πράσινο κλειδί) και Blue Flag (γαλάζια σημαία), οπότε μάλλον ήταν περιττό να παραβρεθείτε. Κάθε μέρα τα συζητάτε αυτά οπότε ήταν μάλλον πολύ απλό να ζνομπάρουμε καθηγητές Πανεπιστημίου… Τέλος να συγχαρώ δημόσια τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ Θήρας, κο Καραμολέγκο που παραβρέθηκε μαζί με τους προϊσταμένους της επιχείρησης, τον κο Ασιμή (ζωγράφο) που επίσης παραβρέθηκε στην εκδήλωση, τον κο Δαρζέντα που ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα να φέρει την Τρίτη Γυμνασίου να παρακολουθήσει την ημερίδα, και το μεγαλύτερο μπράβο στα νέα παιδιά του νησιού και τους καθηγητές που τα συνόδευσαν για το ενδιαφέρον τους στα θέματα περιβάλλοντος και την προσήλωση τους την ώρα των ομιλιών. Σε εσάς βασιζόμαστε γιατί οι «μεγάλοι» φίλοι μου τα ξέρουν όλα, ή καλύτερα αδιαφορούν για τα πάντα, πέραν της τσέπης τους.
Χαιρετίσματα

Πολυπολιτισμικότητα : Το τέλος μιας ουτοπίας



Πηγή:http://anopetra-eleos.blogspot.com/2009/11/video.html

Η Βανέσσα στην Σαντορίνη...

Αν και λίγο καθυστερημένα κάπου πήρε το μάτι μας μερικές μέρες πριν, προς Οία μεριά, την Βανέσσα Μάε.
Ας την απολαύσουμε τουλάχιστον μουσικά σε ένα όμορφο βιντεάκι...

Το μοντέλο λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου




Για το μοντέλο λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου μίλησε στην εκπομπή του Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4 "έχουμε και λέμε" ο κ. Μανόλης Ορφανός, πρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης, στον οποίο υπάγεται το Γυμναστήριο όπως και το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού.Σύμφωναμε τον κ. Ορφανό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Περιφέρεια η απόφαση του ΔΣ σχετικά με τον νέο οργανισμό, ώστε και τυπικά να ξεκινήσει να λειτουργεί και να εφαρμόζει το αθλητικό πρόγραμμά του.Ο κ. Ορφανός μας ενημέρωσε ότι στον νέο οργανισμό (σς στον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Σαντορίνης) θα ενταχθούν όλα τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου του νησιού -εκτός από το γήπεδο του Πανθηραικού που είναι ιδιόκτητο- κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και με αφορμή την λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου. Ο πρώτος πρόεδρος μάλιστα του νέου αυτού φορέα, ο κ. Ορφανός, εκφράζει την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις που έχουν παρθεί μέχρι στιγμής για την επίτευξη του στόχου, ενώ δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του Οργανισμού, χαρακτηρίζοντας την όλη προσπάθεια «απαραίτητη» για την πρόοδο του αθλητισμού στο νησί. Σε ότι αφορά την διοικητική δομή του Οργανισμού, το ΔΣ εποπτεύει εξ ορισμού ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Καντζέλης.τρόπος λειτουργίαςΣε ερώτησή μας για το πώς λειτουργεί το Κλειστό Γυμναστήριο ο κ. Ορφανός μας είπε ότι σήμερα στον χώρο αθλούνται 4 ομάδες,
α) οι «Λέοντες» που διδάσκουν tae kwon do

β) ο «Άτλαντας» με μπάσκετ και βόλεϊ
γ) ο «Πανιώνιος» με μπάσκετ και βόλεϊ

δ) και ο «Ήφαιστός» με μπάσκετ και βόλεϊ που έχει μάλιστα εκτός από το ανδρικό, γυναικείο και παιδικό τμήμα.

Όλες οι ομάδες, μας είπε ο κ. Ορφανός, ξεκινούν τις προπονήσεις τους από τις 14.00 και μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με πρόγραμμα που διαμορφώνεται από κοινού για την εξυπηρέτηση όλων.Ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης, μας ενημέρωσε ότι ο φορέας οφείλει να βοηθήσει όλες τις ομάδες που χρησιμοποιούν το Κλειστό, οι οποίες από την πλευρά τους, και προκειμένου να απολαμβάνουν αυτήν τη στήριξη οφείλουν να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως είναι η τήρηση του καταστατικού τους και η συνεργασία τους με επαγγελματίες γυμναστές ώστε να διασφαλίζεται η σωστή εκπαίδευση, διδασκαλία και η ασφάλεια των παιδιών αλλά και η εύρυθμη λειτουργία του χώρου.Ο κ. Ορφανός μας είπε οτι ένας ακόμη στόχος του νεοσύστατου φορέα είναι η οργάνωση και προώθηση του Μαζικού αθλητισμού, με την έναρξη στο Κλειστό αθλημάτων που δεν προσφέρουν οι ομάδες, και πρόκειται για προγράμματα -χρηματοδοτούμενα σε κάποιες περιπτώσεις- που μπορούν να «τρέξουν» σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σχετικά με τον γυναικείο αθλητισμό και τον αθλητισμό και το παιδί.Ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης μας είπε επίσης ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να κυκλοφορήσει ενημερωτικό έντυπο στο οποίο θα αναφέρεται ο τρόπος λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου και το πως μπορεί ο πολίτης να συμμετάσχει στις ομάδες ή να αθλείται στον χώρο.Παράλληλα, μας ενημέρωσε για την πρόθεση που υπάρχει ώστε στο Κλειστό Γυμναστήριο να δημιουργηθεί και αίθουσα ίντερνετ που θα χρησιμοποιούν τα παιδιά και γενικώς οι αθλούμενοι, σε μια προσπάθεια, κυρίως οι νέοι να αγαπήσουν και να μείνουν όσο το δυνατό περισσότερο σε αυτόν το χώρο που προωθεί τον αθλητισμό.Ο κ. Ορφανός μας είπε ότι το Γυμναστήριο θα εκδώσει και κάρτες μελών για την καλύτερη οργάνωση του χώρου, ενώ, έχουν ήδη γίνει συζητήσεις με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Καφούρο, ώστε με έξοδα του Οργανισμού, να επισκεφθούν και να ενημερωθούν για τα αθλήματα και τις δυνατότητες που δίνει το Γυμναστήριο όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων του νησιού.τα οικονομικάΟ κ. Ορφανός μας ενημέρωσε ότι με την σύστασή του ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης, πήρε «προίκα» από τον Δήμο Θήρας 200.000 ευρώ τα οποία οφείλει να διαχειριστεί σωστά προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες όλων των αθλητικών χώρων του νησιού για το επόμενο διάστημα και μέχρι να βρεθούν τρόποι και πόροι ώστε ο νέος Οργανισμός να λειτουργήσει αυτόνομα. Στο πλαίσιο μάλιστα της καταγραφής των αναγκών των γηπέδων όλων των χωριών, έχουν ήδη γίνει ενημερωτικές συναντήσεις με τους προέδρους των ΔΔ.Με βάση τον οικονομικό στόχο, αυτόν δηλαδή της αυτοτέλειας του Γυμναστηρίου, ο κ. Ορφανός μας είπε ότι θα γίνουν προσπάθειες ώστε να προκύψουν έσοδα και από την διαφήμιση αλλά και από εκδηλώσεις.Ενώ τέλος, σε ότι αφορά το κόστος για την χρήση του χώρου, με απόφαση του ΔΣ του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης καθορίστηκε στα 6 ευρώ την ώρα για τις ομάδες -που το χρησιμοποιούν από τις 14.00 και μετά- ποσό το οποίο θα καταβάλλεται σε μηνιαία βάση και σε συμφωνία με τις ομάδες, ενώ η είσοδος και η χρήση των εγκαταστάσεων από τους πολίτες μέχρι τις 14.00 είναι ελεύθερη.

Θήραζειν: Τον τελευταίο καιρό ακούμε πολλές απόψεις για την "ταρίφα" στο κλειστό, όπως και διάφορα άλλα σχόλια ακόμα και στο γιατί το Ταεκβοντό χρησιμοποιεί το κλειστό! Φαίνεται κάποιοι "δεν" μπορούν 'η "δεν" θέλουν να δίνουν το τεράστιο ποσό των 6 ευρώ την ώρα και κάποιοι άλλοι μάλλον νιώθουν ενοχλήσεις ακόμα και από τα 4 μετάλλια που έφεραν στην Σαντορίνη απο την Ορεστιάδα, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Π/Κ που έγινε εκεί, τα παιδιά του Ταεκβοντό.
Άντε καιρός τώρα επιτέλους να ξεκολλήσουμε από τα μικροπολιτικά συμφέροντα του καθενός και να αποκτήσει το νησί και ένα Στάδιο και ένα Κολυμβητήριο και ας μας τα χρεώνουν για την χρήση και 10 ευρώ την ώρα!

Σαντορίνη - τόπος προς φωτογράφηση και εκμετάλλευση


Όλα για μια θέα και λιγότερα λεφτά! Η μαγεία του ονείρου και ο ωμός ρεαλισμός στην πιο πεζή του μορφή, είναι το κοκτέιλ της απάντησης που μου δίνει στο ερώτημα «γιατί τόσοι γάμοι σήμερα στη Σαντορίνη;» ο πασίγνωστος στο νησί φωτογράφος, Clive Wright.
«Για να ζήσουν το όνειρο και να γλιτώσουν χρήματα». Έτσι απλά, από 4-5 γάμοι που γίνονταν πριν 15 χρόνια στη Σαντορίνη το καλοκαίρι, σήμερα έχουν φτάσει τους 700!«Είναι μια Επικερδής, με έψιλον κεφαλαίο, βιομηχανία. Μόνο αν το δεις με τα μάτια σου, θα το πιστέψεις». Όχι, ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Έτυχα Ιούλιο μήνα στο νησί και είδα τι πανζουρλισμός γίνεται εκεί με τις νύφες, τα γαϊδουράκια, μέσα στην κάψα με 40ο να κουβαλάνε την νύφη που έχει φτάσει και περάσει τα όριά της, τους οργανοπαίχτες να έχουν βγάλει την ιλαρά με τις στολές τις παραδοσιακές, τους κακομαθημένους Αμερικάνους να παραπονιούνται για όλους και για όλα – γιατί δεν είναι up to standard (whatever that means), και οι φωτογράφοι …να πληρώνουν εκεί , επί τόπου, όλες τις αμαρτίες που έχουν διαπράξει σ’ αυτή τη ζωή και… στις προηγούμενες!Αυτά τα είδα, εν έτει 2007, καλεσμένη σε γάμο, πληροφορούμαι όμως σήμερα, από τον Clive ότι «δεν είδα τίποτε».
Σέβομαι, σέβομαι απεριόριστα την άποψή του, καθότι εγώ ήμουν εκεί ένα Σαββατοκύριακο – κι αυτό κουτσουρεμένο – ενώ εκείνος έφαγε τη Σαντορίνη με το κουτάλι. Που λέει ο λόγος. Εικοσιπέντε χρόνια στην Ελλάδα συνολικά. Χρόνος μοιρασμένος τα πρώτα δέκα, μεταξύ Αθήνας – Κρήτης και τα τελευταία δεκαπέντε μόνιμα στη Σαντορίνη.
Ερωτεύτηκε τη Χαρά από την Καλαμάτα και αντί η Χαρά να τον ακολουθήσει στην Αυστραλία, έμεινε εκείνος με τη μηχανή του κι’ εκείνη, στην Ελλάδα. Μιλά ελληνικά, χωρίς ξενική προφορά και με προδιαθέτει ευχάριστα. Αφήνει να εννοηθεί ότι ουδείς σώφρων θνητός, αν είχε να επιλέξει πού να μεγαλώσει τα παιδιά του Ελλάδα ή Αυστραλία, θα επέλεγε τη χώρα των δώδεκα Θεών και αρχίζει να χτίζεται μεταξύ μας μια γέφυρα επικοινωνίας.
Δίνεται, επίσης, έμμεσα πλην σαφώς, η απάντηση γιατί βρίσκεται σήμερα στη Μελβούρνη, αποθανατίζοντας γάμους ΕλληνοΑυστραλών και όχι μόνο. Η οικογένειά του είναι εδώ, από πέρυσι κι’ εκείνος «δραπετεύει» για τρεις μήνες στη Σαντορίνη, φωτογραφίζοντας νύφες, και μετά γυρίζει στη Μελβούρνη.Φαίνεται να κυνηγά τον ήλιο, αυτό όμως είναι συμπτωματικό. Στην ουσία κυνηγά τους μελλόνυμφους, αν και με το όνομα που έχει βγάλει, συμβαίνει μάλλον το αντίθετο. Τον ψάχνουν, τον βρίσκουν και του βγάζουν … τη ψυχή ανάποδα. Ακούγεται ρομαντικό, διασκεδαστικό, κάτι σα χαβαλές, στην ουσία όμως είναι σκληρή δουλειά. Με τον ήλιο να σε ψήνει ζωντανό και κουβαλώντας την ασήκωτη μηχανή σου ν’ ανεβαίνεις 100 σκαλιά, σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με … δουλειά που δε μοιάζει με δουλειά, όπως πολλοί νομίζουν, με διαβεβαιώνει. Προσωπικά δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω. Πήρα μια δυνατή γεύση και γνωρίζω για ποια πράγματα μιλάει ο άνθρωπος.
Με την ίδια όμως ανάσα θα πει ότι είναι τελειομανής και αν δεν πάρει τα images που θέλει ο ίδιος, δεν καταθέτει τα όπλα. Δεν βάζει τη μηχανή του κάτω. Απλά, λατρεύοντας τις φυσικές στάσεις, παίζει παιχνίδια με τους νεόνυμφους. Τους λέει να πάνε να μιλήσουν με τους φίλους και συγγενείς ή να μείνουν μόνοι για λίγο να χαλαρώσουν και κλικ τους αποθανατίζει «στα καλύτερά τους», τη στιγμή που ούτε καν το υποπτεύονται. ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ